Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα Covid στον Δήμο Ξηρομέρου


Αστακός 10.1.2021 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 

Στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών μας, για επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, τονίζουμε ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας (κοινωνική απόσταση, χρήση μη ιατρικής μάσκας, πλύσιμο χεριών) είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι προστασίας και μείωσης του κινδύνου διασποράς.....
Διαβάστε περισσότερα »
Ο πανικός και οι τάσεις κοινωνικού «κανιβαλισμού» αποπροσανατολίζουν. Κανένας από εμάς δεν επέλεξε ή θα επιλέξει να νοσήσει από κορονοϊό, όπως επίσης κανένας δεν γνωρίζει αν είναι ασυμπτωματικός φορέας και μπορεί ενδεχομένως να μεταδίδει τον ιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιος φορέας για την διαχείριση των κρουσμάτων είναι ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. 

Στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου είναι επιβεβαιωμένα τρία κρούσματα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Το πρώτο κρούσμα, νεαρό άτομο ήρθε στον τόπο κατοικίας του, αφού είχε κάνει τεστ και το οποίο ήταν αρνητικό. Στα πλαίσια πρωτοκόλλου που ακολουθείται, υποχρεούνταν για να επιστρέψει στην σχολή που φοιτά, να επαναλάβει το τεστ, το οποίο ήταν θετικό. 

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του και εισήλθε σε υποχρεωτική καραντίνα, την οποία τηρεί, όντας ασυμπτωματικός και λήγει τις επόμενες ημέρες. 

Από την ιχνηλάτηση των επαφών του, βγήκαν θετικά δύο άτομα, του πολύ στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται με πολύ ήπια συμπτώματα και το άλλο άτομο, ασυμπτωματικό, ετέθη σε αυστηρή καραντίνα. 

Ήδη, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αστακού έχουν γίνει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, τα οποία, μέχρι στιγμής είναι αρνητικά, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχουν προγραμματιστεί μαζικά τεστ για τους δημότες την Τρίτη 12/1/2021, στο Κοινοτικό κατάστημα Καραϊσκάκη, για τους ενδιαφερόμενους δημότες. 

Τέλος,θα θέλαμε να επαναλάβουμε την τήρηση των μέτρων προστασίας και την διασφάλιση της κοινωνικής ισορροπίας, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. 

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου 

dimosxiromerou

23 σχόλια:

  1. Αυτοί που επιλέγουν να κάνουν πάρτι και όσοι επιλέγουν να συμμετέχουν σε αυτά, απαλλάσσονται των ευθυνών για τη διάδοση του κοροναιού; Όσοι τηρούν σχολαστικά τα μέτρα είναι αφελείς; Δεν έχουν αυτοί την ανάγκη επικοινωνίας και δεν είναι κουρασμένοι- έως και αγανακτισμένοι- με την καραντίνα; Κατά τη λογική σας, κύριοι του Δήμου, θα πρέπει , όχι μόνο να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους τους ''παρτουζιάρηδες'', αλλά να τους επιβραβεύσουμε κιόλας για την ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά τους....Τον ιδιόμορφο, όσο και ανόητο, αλτρουισμό σας, αφήστε τον για τις εκλογές...Τώρα χρειάζεται υπευθυνότητα και απόλυτη τήρηση των κανόνων, που τα ιατρικά πρωτόκολλα επιβάλλουν.Επί τέλους, σε αυτόν τόπο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ και όλοι οι άλλοι να τους ανεχόμαστε.Σε αυτή την περίπτωση γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο έγκλημα που διαπράττουν.Γιατί για έγκλημα πρόκειται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δεν καταλαβαίνεις;το τεστ ήταν αρνητικο,κάνεις δεν ήθελε να γίνει όλο αυτό,δεν έχω καμία σχέση με την οικογένεια και εγώ ίσως κινδυνεύω αλλά μην το κάνουμε όλο αυτό σε ένα παιδί,ελάτε στη θέση του για το πώς αισθάνεται,ας έχουμε λίγη ανθρωπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στο Δήμο πρέπει να έχετε μεγάλα γούστα. Βλέπετε εσείς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας; Στα χωρια δεν φοράει κανένας μάσκα στον Αστακό ας είναι καλά οι καφετέριες, η Αστυνομία είναι απούσα και ο Δήμος βαυκαλίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μπούμε όλοι στη θέση της οικογένειας κ να μην λέμε ότι να ναι.. Σίγουρα δεν το θέλανε κ δεν το θέλει κανείς μας. Αργά ή γρήγορα θα το περνούσαμε όλοι.. Ε.. Ήρθε η στιγμή. Απλά κ μόνο προσοχή χρειάζεται απ τον καθένα ξεχωριστά. Τι να κάνουμε τώρα? Λίγοι είναι αυτοί που πρόσεχαν.πολυ σουσουρο πια. Το τι έχει γίνει μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Ότι έγινε έγινε. Με το να λέει ο καθένας το δικό του δεν αλλάζει κάτι. Όλοι φοβόμαστε σίγουρα.. Φοβόμασταν κ πριν τώρα λίγο παραπάνω.. Κάντε όλοι τεστ να είστε σίγουροι.. Κ προσοχή. Κ ειδικά οσοι ήρθαν σε επαφή.. Απλό κ τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ 4:10 είσαι καλά η πρέπει να πας Τρίπολη? Το παιδί γιατί έκανε το πάρτυ? Και για ποιό λόγο να μην τον κραξουν? Τώρα πού έκανε την βλακεία γιατί να τον λυπόμαστε είναι μ.....ς όλοι στα χωριά που ήταν κλεισμένη σπίτια τους και αυτός ηταν ο έξυπνος με το πάρτυ πού έκανε. Αύριο ανοίγουν τα σχολεία αν κολλήσουν τώρα η γονείς και η παππούδες τι θα πεις μετά? Εγώ πάντως θα τον κρεμάσω ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:45 άλλος ένας αμόρφωτος παληκαρας που ενδυκνειται ο τόπος μας να βγάζει τέτοιους. Πηγαινε να ενημερωθείς για τα βασικά στοιχεία του ιού ή αν δεν ξέρεις να διαβάζεις απευθυνσου σε κάποιο που ξερει τα βασικά στοιχεία του κορονοϊού μάθεις για τον ιο. Επίσης, σταματά να ρωτάς τον γείτονα ή όποιον άλλος κουτσομπόλη και δες την επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε ο δήμαρχος.

      Διαγραφή
    2. 11:45 άλλος ένας αμόρφωτος παληκαρας που ενδυκνειται ο τόπος μας να βγάζει τέτοιους. Πηγαινε να ενημερωθείς για τα βασικά στοιχεία του ιού ή αν δεν ξέρεις να διαβάζεις απευθυνσου σε κάποιο που ξερει τα βασικά στοιχεία του κορονοϊού μάθεις για τον ιο. Επίσης, σταματά να ρωτάς τον γείτονα ή όποιον άλλος κουτσομπόλη και δες την επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε ο δήμαρχος.

      Διαγραφή
  6. 11:45 έχεις μιλήσει με τον φορέα και τον διοργανωτή του «πάρτυ» και είναι το ίδιο άτομο ;;; Γιατί εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε έρθει σε επικοινωνία γνωρίζουμε το αντίθετο .. βγηκε ο ένας και λέει για πάρτυ βγηκε ο άλλος και δημοσίευσε το κρουσμα και όλοι οι «επιστήμονες» του αστακού τα συνέδεσαν και βγάλανε το πόρισμα ... μπράβο σας...χαραμίζεστε στον τόπο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βγήκαν τώρα όλοι και αναφέρονται σε ένα πάρτυ .. ποιο πάρτυ δεν λέει κανείς γιατί κανείς δεν ξέρει ... τόσες συναθροίσεις έχουν γίνει τις ημέρες των εορτών ας σοβαρευτούμε λίγο και ας ανοίξει ο καθένας τα στραβά του να διαβάσει 5 πράγματα για το ιο...να ξέρει να μιλάει τουλάχιστον και να μην εξεφτελιζεται στα σχόλια με ότι του είπε η γειτόνισσα .. ας μιλήσει με ένα επιστήμονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ 11:45 που είσαι ο ξερολας και πολύ ενημερωμένος για πες μας και μας πότε έκανε το συγκεκριμένο παιδι πάρτυ και που το έκανε? Γιατί εγώ ξέρω ότι κανένα πάρτυ δεν έκανε και ήταν με αρνητικό τεστ από τη σχολή του ντροπή σου να εκφράζεσαι έτσι και να βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζεις τα γεγονότα στο ξαναλέω ούτε πάρτυ έκανε και ήταν αρνητικός σε τεστ που του έγινε ότι ήταν φορέας του ιού το έμαθε 5/1 που ξαναέκανε τεστ να πάει στη σχολή του στις 6/1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ημερομηνίες που αναφέρεις δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να το έμαθε 5/1 γιατί το συγκεκριμένο κρούσμα ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ στις 4/1.

      Διαγραφή
  9. Πάρτυ έγινε και εξακριβωμένο είναι αυτό. Η ουσία είναι μια. Το παιδι έφυγε από την σχολή γιατί υπήρχε κρουσμα, το πρωτι τεστ που έκανε ήταν αρνητικό και μετά το επόμενο ήταν θετικο. Η μάνα και ο πατερας είχαν πάει για δουλειά.
    Η μάνα συγκεκριμένα Δευτέρα πρωι πηγε και έκανε τεστ και μετά πηγε κανονικά για δουλειά. Ας γίνει καλά ο κόσμος κατά τα ψέματα και αυτό που έκαναν ήταν έγκλημα για την τοπική κοινωνία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά να το πουν μόνοι τούς με ποιούς έχουν έρθει σε επαφή να πάνε κατευθείαν για τεστ μπας και προλάβουμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ 4:06 δεν τα γνωρίζεις τα γεγονότα και λες ψέματα το παιδί όπως και τα άλλα παιδιά έφυγαν από τη σχολή τους 22/12 για να κάνουν γιορτές και κανένα κρούσμα δεν υπήρχε όπως λες αντίθετα η σχολή τους έκανε τεστ και στο συγκεκριμένο βγήκε αρνητικό όσο για τη μάνα του που λες ότι πήγε Δευτέρα να κάνει τεστ πάλι λες ψέματα ή μάνα του και ο πατέρας τους πήγαν αμέσως μόλις βγήκε το τεστ του παιδιού τους θετικό δηλ στις 5/1. Ο πατέρας του είχε να πάει στη δουλειά από 1/1 και η μάνα του από 4/1 εξάλλου η δουλειά τους έκανε τεστ στους εργαζόμενους και βγήκαν όλα αρνητικά. Όσο για το πάρτυ που λες για πες πότε έγινε? Που έγινε? Για να μάθουμε και εμείς γιατί εγώ ξέρω ότι ήταν συνάθροιση στον Αστακό πέντε ατόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράψε επώνυμα τότε 9:50 γιατί κρύβεσαι ; Φοβάσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε λες εσύ τώρα 9:50 έτσι για να περνάει η ώρα σου μου φαίνεται ότι γράφεις ανεύθυνα ότι σου κατέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:45 ντροπή σου να εκφράζεσαι έτσι λες και ο καθένας μας θέλει να κολλήσει η να αρρωστήσει σήμερα είμαι εγώ αύριο θα είσαι η εσύ ή κακία σου περισσεύει και όσο τις απειλές σου του τύπου θα τον κρεμάσω ανάποδα γράψε μας και το όνομα σου να δούμε τη παλληκάρια σου και μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου αφού δεν δεν καταλαβαίνεις πως έχουν τα πράγματα σε λυπάμαι πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:14 το παιδί ενημερώθηκε στις 5/1 ότι είναι θετικός και από τότε είναι σε καθημερινή τηλ εποικινωνια με τον εοδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 8:01 είσαι χαζός η κουτοπονηριά είναι αυτά πού γράφεις και εσύ ανώνυμα.Αν θές να μάθεις ποιός είμαι (11:45) Γράψε το όνομα σού εσύ και εγώ θα σε βρώ σε 2 λεπτά. Αν θες να υποστηρίξεις την βλακεία του πιτσιρικά μπράβο σου εγώ πάντως όχι.Εχει μεγάλη ευθύνη για αυτό πού έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ 3:14 δεν απείλησα κανέναν για να βάλω το όνομα μου όπως απειλείς εσύ με τη φράση σου (11:45) θα τον κρεμάσω ανάποδα οι απειλές σου σε έναν 18 χρόνο παιδί που δεν το επέλεξε να είναι φορέας του ιού γιατί αύριο μπορεί να είσαι εσύ ή εγω δείχνουν πια είναι η προσωπικότητα σου και πόσο κακία βγάζεις ο ανώτερος άνθρωπος βοηθάει συμπασχει και στηρίζει έστω ψυχολογικά σε μια τέτοια περίπτωση η τελευταίο που κάνει σιωπά και δεν βγαζει συμπεράσματα χωρίς να ξερει τα γεγονότα για αυτό όταν απειλείς με τον θα τον κρεμάσω ανάποδα μη κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου πες μας και πιος είσαι να ξέρουμε με τη παληκαριεχουμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά ας ηρεμήσουμε λιγάκι. Το συμβάν αυτό ήταν ένα καμπανάκι για να ξυπνήσουμε όλοι μας πως ο ιός δεν αργει να έρθει στην πορτα μας. Ας είμαστε όλοι μας πιο προαεκτικοι και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι οκ.. Μπορεί να γίνανε λάθη.. Δεν το χειριστηκαν σωστα ίσως.. Κανείς δεν το γνωρίζει αυτό.. Κ δεν πρέπει να κατηγορούμε. Όταν κάποιος έχει πρόβλημα καλά θα ήταν να μην μιλάμε κ τα κάνουμε μεγαλύτερα. Ειδικά όταν δε γνωρίζουμε. Έλεος πια.. Αφήστε το αυτό. Όλοι έχουμε κάνει λάθος χειρισμούς.. Άνθρωποι είμαστε..κι ας προσέχουμε τα λόγια μας να μην μιλάμε ασχημα.ολα θα περάσουν.. Υπομονή.. Προσοχή κ ασφάλεια... Πάνω απ όλα όλοι να χουν υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο