Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΣτΕ: Νόμιμα τα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, κατά κανόνα δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω του COVID-19.....
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σαρπ για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι οποίοι ανάγονται στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών. 

Να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην αυριανή λειτουργία των Θεοφανείων. 

Πηγή: kathimerini.gr

agriniopress

9 σχόλια:

  1. Η Εκκλησία που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην προστασία της δημόσιας υγείας όλων των πολιτών, συμπεριφέρεται δια των εκπροσώπων της ως εμπορικό κατάστημα που βιάζεται να ανοίξει για να μην απωλεσει τα κέρδη από τα κεριά και τα καντήλια. Ντροπή... Να δημοσιευθεί εκτός και αν είμαστε σε θεοκρατικό blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή δεν έπρεπε να γίνει αγιασμός σήμερα; δεν έπρεπε να πάρουμε Μεγάλο Αγιασμό για τα σπίτια μας;; δεν έπρεπε σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι έχουμε άποψη για τα θεολογικά θέματα;; δεν έπρεπε να αγιαστουμε σήμερα;;; Τι μας λες δηλαδή;! Επειδή πιστεύεις έτσι για την Εκκλησία, έτσι και είναι?! Ή εκκλησία δεν ανοίγει για τους "εμπορικούς" λόγους που πιστεύεις εσύ, ανοίγει για να μπορέσει ο πιστός, πρόσεξε ο ΠΙΣΤΟΣ (γιατί σήμερα πολλοί ονομάζονται πιστοί αλλά δεν είναι) για να ενωθεί με τον Θεό! Να προσευχηθει και να αγιάσει! Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια.. Και επειδή αναφέρατε το blog, πρέπει να γνωρίζετε πως και εσείς και το blog πρέπει να έχει κάποιο σεβασμό προς θεολογικά και Εκκλησιαστικα θέματα. Δεν μπορεί να θίγει κάποιος την πίστη μας και το blog να το ανέχεται!

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟ, ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ; ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΈΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ; ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ. ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΊ

      Διαγραφή
    3. Μόνο από την εκκλησία θα κολλήσουν δηλαδή; αποφάσισε για να ξέρουμε! Γιατί αν πας και λίγο πάρα πέρα θα δεις τις ουρές σε κουριελ και στις τράπεζες. Μόνο στο Αγρίνιο να πήγαινες πριν λίγες μέρες θα έβλεπες. Αλλά φταίνε πως εκεί δεν σε ενδιαφέρει, μάλλον για εκεί δεν μπορείς να πεις κάτι!! Τέλος σου συστήνω να διαβάσεις λίγα πράγματα για το μεγάλο αγιασμό, τότε θα καταλάβεις γιατί ήμασταν στις ουρές!

      Διαγραφή
    4. Δεν είμαστε Αγιοι κύριε αλλά σεβόμαστε την πίστη μας και την τιμούμε όπως έχει η παράδοση. Πιστεύω ότι το είπες αυτό επειδή εσύ αισθάνεσαι λιγότερο χριστιανός. Καλή φώτιση να έχεις.

      Διαγραφή
    5. Σε κάθε εκκλησία προβλεπονται 9 έως 25 πιστοί πολύ μακρυά ο ένας απ' τον άλλο .Πλην ελαχίστων περιπτώσεων βλέπουμε και ακούμε στη τβ την υποδειγματική τήρηση των μετρων. Οι εκκλησίες είναι τεράστιες σε ύψος ,μήκος και πλάτος σε σχέση με τα λεωφορεία.Ο όγκος αέρα είναι πολλαπλάσια καλύτερος και περισσότερος. Κάθε μέρα χιλιάδες λεωφορεία μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες πολλές φορές στιβαγμενους όπως βλέπουμε σε ρεπορτάζ ο ένας δίπλα στον άλλο.Με την απλή λογική στην εκκλησία η πιθανότητα μετάδοσης είναι ελάχιστη σε σχέση με τα λεωφορεία.
      Κι όμως τα λεωφορεία θεωρούνται μια χαρά και αναγκαία ή κάνουμε μόκο.

      Διαγραφή
  2. Οι αθεει φοβουνται τοσο πολυ την εκλλησια και το ριχνουν στον κορωνοοιο; οποιος φοβατε να μην παει στην εκλλησια. αν παιρνεις τα μετρα σου , φορας μασκα και κρατας αποστασεις δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας! Έτσι είναι, στηρίζωναι στον κορονοϊό για να εκφραστούν!

      Διαγραφή
  3. Ανοιχτές ή εκκλησίες κάθε μέρα!
    Χωρίς μάσκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο