Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αράκυνθος: Σκότωσαν λύκο και τον κρέμασαν σε δέντρο


Καταγγελία του «Αρκτούρου» στο Δασαρχείο Μεσολογγίου 
Ο «Αρκτούρος», γνωστός για τη δράση του απέναντι στην προστασία της υπό εξαφάνιση καφέ αρκούδας, των λύκων και της ευρύτερης άγριας πανίδας, προχώρησε σε καταγγελία στο Δασαρχείο Μεσολογγίου έπειτα από ενημέρωση από πολίτη, που σε περίπατό του την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 εντόπισε κρεμασμένο σε δέντρο ένα νεκρό λύκο.....
Το ζώο έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι πιθανότατα είχε θανατωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Ο λύκος βρέθηκε στο όρος Αράκυνθος της Αιτωλοακαρνανίας, σε δασικό δρόμο περίπου 20 λεπτά από τους κοντινότερους οικισμούς. 

«Ο «Αρκτούρος» ευχαριστεί θερμά τον ευαισθητοποιημένο πολίτη για την ενημέρωση και υπενθυμίζει ότι η θανάτωση λύκου απαγορεύεται αυστηρά από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας», καταλήγει η σχετική ενημέρωση 

agriniopress

8 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΛΥΚΟΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν όμως ο λύκος τρώει τα αρνιά και τα κατσίκια δεν είδα κανέναν "Αρκτούρο" να αποζημιώσει τον κάθε κτηνοτρόφο.Θα μου πείτε έτσι είναι η τροφική αλυσίδα τότε κι ο κτηνοτρόφος οφείλει να προστατέψει το κοπάδι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μας πει ο αρκτουρος η ακομα καλυτερα και το δασαρχειο πως βρεθηκε αυτο το σπανιο ειδος στον αρακυνθο.γιατι οποιος γυριζει στα βουνα τις αιτ\νιας γνωριζει οτι λυκος και τσακαλια ελειπε απο τα μερη μας εδω και 20 χρονια και ξαφνικα τα τελευταια χρονια φτασανε στα χαμηλοτερα χωρια.και οπως καταλαβαινουμε για να γινει αυτο καποιος απελευθερωσε ζωα τα οποια εχουν μαθει την ανθρωπινη παρουσια και οταν συντομα πολλαπλασιαστουν και φτασουν μεσα στα σπιτια για φαι τοτε να δω των αρκτουρο και το δασαρχειο τι εχει να πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κτηνοτροφος να παρει και κανα τσοπανοσκυλο για να κανει την δουλεια του σωστα .μη ξεχναμε οτι εχουν γεμισει τα βουνα με κατσικια , εμεις εισχωρησαμε στον χωρο του λυκου .ο λυκος υπηρχε ανεκαθεν .εχει δικαιωμα να υπαρχει μεσα στην πανιδα της χωρας μας . οπως εδω και χιλιάδες χρονια .υποχρεωση καθε τσοπανη να ειναι μαζι με το κοπαδι του στην βοσκη , και οχι να τα αφηνει μονα τους και να κανει αλλες δραστηριοτητες .με σκυλους και με τον τσοπανη εκει, ο λυκος δεν πλησιαζει .εξαφανισαμε την αγρια ζωη στην χωρα μας , για να επιβιωσουμε εμεις ... το τελειο ειδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα αρνιά κ τα κατσίκια να είναι φυλαγμένα καλα,έτσι ορίζει ο νόμος.απο την στιγμή που δεν είναι,μην έχετε απαιτήσεις πρώτον.κ δεύτερον,έχετε καταπατήσει ένα σωρό δασικές εκτάσεις για να φτιάξετε τα μαντριά σας,κ με παρόμοιες περιφράξεις.κ μιλάτε κ από πάνω;;;όχι λύκοι,μακάρι κ τσακάλια να μην αφήσουν τίποτε από τις παρανομίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως επίσης την επόμενη φορά που θα δω κοπάδι μόνο του στη μέση του δρόμου,ανεπιτήρητο,αστυνομια,καταγραφή,φόρτωμα κ εκποίηση μέσω πλειστηριασμού.κ τρεχατε να τα πάρετε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τις δασικες εκτασεις πληρωνουν φορο βοσκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ψοφηση η κατσικα του γειτονα.υποφερουμαι απο τους υπαληλους κα τους ισοδηματιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο