Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΧΘΙΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ.


ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόνιτσα 08/01/2021 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Αρ.Πρωτ: 261 
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Δ/νση: Βόνιτσα -30002 
Τηλ: 2643360116-117 ΠΡΟΣ: 
FAX: 26430-22556 Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 
Πληρ: Λ.Πρωτόπαπα Υποκατάστημα Πάτρας 
Mail: dhmos.aktiouvonitsas@1258.syzefxis.gov.gr Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 
Τ.Κ. 26441, Πάτρα 

1. Περιφερειάρχη 
κ. Φαρμάκη Νεκτάριο 
2. Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών 
& Έργων 
κ. Μαυρομμάτη Αθανάσιο 

3. Επικεφαλείς Περιφερειακών 
Παρατάξεων 
4.Δ/ντή Αναπτυξιακού 
Προγραμματισμού, 
5. Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 



Θέμα: «Κατεπείγουσα αποκατάσταση Πρανούς στη θέση « Όχθια» Παλαίρου ».....
Τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποίαν έλαβαν χώρα στο Δήμο μας επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση στη θέση ΄΄Όχθια΄΄ Παλαίρου. Ειδικότερα είχαμε νέες πτώσεις τμημάτων του πρανούς με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζημιά που ήδη υπήρχε και να κλείσει και ο δεύτερος δρόμος (παραλιακός) επικοινωνίας Παλαίρου-Πογωνιάς. Η επικοινωνία σήμερα γίνεται μέσω αγροτικού δρόμου από τον κάμπο της Παλαίρου. 

Συνεπώς επιβάλλεται άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών, αφενός για να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των οικισμών Παλαίρου-Πογωνιάς και αφετέρου για να αποφευχθεί η αύξηση του κόστους αποκατάστασης. Αν σήμερα κοστίζει 440.000 ευρώ πολύ σύντομα το κόστος θα πολλαπλασιαστεί αφού η πτώση των τμημάτων είναι ραγδαία. 
Πως θα χρηματοδοτηθεί το νέο έργο που θα προκύψει με κόστος άνω των 1.000.000€; το θέμα είναι γνωστό σε όλες τις παρατάξεις αφού συζητήθηκε πρόσφατα στα αρμόδια όργανα της περιφέρειας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Στις τοπικές κοινωνίες υπάρχει αναστάτωση και έντονη δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για δρόμο σε μια πολύ τουριστική περιοχή που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η το έργο ανατίθεται σήμερα με την διαδικασία του άρθρου 32 παρ.γ του ν.4412,ή τα όχθια καταρρέουν ολοσχερώς με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Σας καλούμε ακόμη μια φορά και με δεδομένο ότι η Δ.Ε. έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην ανάθεση του έργου με τη κατεπείγουσα διαδικασία όπως αρχικά είχε εισηγηθεί η Περιφερειακή σας αρχή. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, (ανοικτός διαγωνισμός άρθρο 27 Ν. 4412) θα βρεθούμε μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις και γεγονότα που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν. 

Παρακαλώ όπως εισαχθεί το θέμα στη οικονομική επιτροπή όπου είναι πλέον αρμόδια και αν κρίνεται απαραίτητη η δικής μας εισήγηση. 

Με εκτίμηση 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

21 σχόλια:

  1. 1) Μετέτρεψαν την αρχική μελέτη του έργου.
    2) Μέρος των χρημάτων από το έργο το έβαλαν και ασφαλτόστρωσαν από τη Συκιά του Μάνταλου μέχρι τη στροφή προς το Μύτικα.
    3) Μέρος των χρημάτων έφτιαξαν τα Ρεμπελέικά.
    Τα 2 και 3 δεν ήταν στην αρχική μελέτη.

    Φυσικά και θα έπεφταν τα Οχθια και φυσικά θα έκλινα ο δρόμος.
    Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή.
    Να παρέμβει ο εισαγγελέας τώρα.

    Υπάρχουν για το έργο δύο εργολαβίες. Η μία η αρχική 700.000 ευρώ και η άλλη 1.500.000 ευρώ.
    Έχουν το θράσος και φωνάζουν. Τι θέλουν;
    Να δώσουν το έργο με απευθείας ανάθεση. Οι πάντες γνωρίζομε τι σημαίνει αυτό.

    Βεβαίως εδώ μεγάλες ευθύνες έχουν και οι Τεχνικής Υπηρεσίας.
    Να παρέμβει ο εισαγγελέας τώρα.

    Νάσοοοοοοοοοοοοοο ξύπνα. Πήγαινε τους τώρα στον εισαγγελέα. Έχεις κότσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τέλος της Δημοτικής Αρχής. Οδηγηθήκαμε εδώ και υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος. Εισαγγελέας υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκλημάτησαν στη περιοχή και τώρα προσπαθούν να βρουν σωσίβιο σωτηρίας. Και ένα μικρό παιδάκι θα έβλεπε ότι μετά τις άστοχες παρεμβάσεις που έκαναν και την μη ολοκλήρωση του έργου τα όχθια θα έπεφταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπονοεί ο ποιητής με την έκφραση "δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου." Ποιούς θέλει να προλάβει ; Τα γνωστά παπαγαλάκια ανέλαβαν έργο. Αλλά πολιτική με παπαγάλους δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σεπτέμβριο του 2019 η νέα δημοτική αρχή πανηγύριζε για την έναρξη των εργασιών στα Όχθια όλο φωτογραφίες και χαχαχου ήταν η ημέρα που ο αναπληρωτής του δημάρχου είπε τώρα αρχίζει η διαπλοκή υπάρχει σε ανάρτηση στο fb μου το έδειξαν σήμερα και έπεσα από τα σύννεφα τι ψήφιζα τόσα χρόνια

      Διαγραφή
  5. Για να κάνεις ανάθεση σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.γ του Ν.4412 θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προυποθέσεις
    γ) στο μέτρο που είναι απολύτως απαραίτητο, εάν λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση.

    Οι περιστάσεις που επικαλούνται οι αναθέτουσες αρχές για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από δική τους ευθύνη.

    Στην περίπτωση της Παλαίρου δεν προκύπτει κατεπείγουσα ανάγκη λόγω απρόβλεπτων γεγονότων. Τα όχθια πλεφτουν εδώ και τόσα χρόνια. Ή μήπως είναι απρόβλεπτο γεγονός η διάβρωση εξαιτίας της βροχής?
    Επιπλέον, θα πρέπει να μην προκύπτει το πρόβλημα με ευθύνη του Δήμου. Μα φυαικά και ευθύνεται ο Δήμος για την καταστροφή λόγω ολιγωρίας και κατάτμησης.
    Συνεπώς οποιαδήποτε επίκληση του άρθρου 32 συνιστά αυτομάτως μη σύννομη την ανάθεση.

    Μα ποιον κοροιδεύεται κυριοι της δημοτικής αρχής? Απλά σας αρέσουν οι απευθείας αναθέσεις και ποντάρετε στην άγνοια του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι βλάκες εκεί στην περιφέρεια ξέρουν τι γίνεται έγινε δημοπράτηση 700 χιλιάδων ευρώ από την περιφέρεια για να γίνει το συγκεκριμένο έργο και θα έπρεπε να έχει τελειώσει από το καλοκαίρι του 2020 αλλά που να μείνουν χρήματα από τά αρπακτικά της παλαίρου

      Διαγραφή
  6. Ο Δημος γνωριζει πολυ καλα τις απευθειας αναθεσεις και προτινει να το κανει και η περιφερεια.Το περιφερειακο Συμβουλιο ομως ειπε ΝΑΙ στο εργο ΝΑΙ στο ποσο των 440.000€,για την κατασκευη του,με δημοσιο μειοδοτικο διαγωνησμο ,δηλαδη διαφανεια συμετοχη στο διαγωνησμο ολων των εταιρειων που εχουν τα προβλεπομενα απο το νομο προσοντα,γιατι η γυναικα του κεσαρα δεν αρκει να ειναι ηθικη αλλα πρεπει και να φενεται,απευθειας αναθεσεις χωρις δημοσιευση και με αποκλησμους,ειναι ξενες προς το Περιφερειακο Συμβουλιο,ο καθενας κρινεται για αυτα που λεει και κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εισαγγελέας υπάρχει ποιος άλλαξε τη μελέτη που πήγαν τα χρήματα του έργου σε ποιες τσέπες μπήκανε γιατί έπεσαν σε άλλα σημεία ποιος τους κάλυψε ποιοί υπογράφουν στην τεχνική υπηρεσία όλοι στον εισαγγελέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβασα χθες επερωτηση που εχουν κανει 7 Αιτωλοακαρνανες περιφερειακοι συμβουλοι απο διαφορες παραταξεις για το εν λογω θεμα,ελπιζω για πληρεστερη ενημερωση να την αναρτησει και το Ξηρομεροnews ως μπλοκ της περιοχης μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τα λεφτά για τα 'Οχθια έριξαν προεκλογικά την άσφαλτο στο δρόμο από του Σκλαβενίτη μέχρι τα καφενεία. Με τα λεφτά για τα Όχθια έριξαν τα τσιμέντα στα Ρεμπελέικα.Το έργο στα Οχθια έπρεπε να είναι τελειωμένο από το 2020. Το κυριότερο όμως άλλαξαν τη μελέτη του έργου σε βασικά σημεία της. Αυτά όλα θα εξεταστούν από τους αρμόδιους. Θα καθίσουν πολλοί στο σκαμνί. Αιρετοί και όχι μόνο. Ραντεβού στα γουναράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εισαγγελέας χρειάζεται και μάλιστα άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις τοπικές κοινωνίες υπάρχει αναστάτωση και έντονη δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση. Λέει η ανακοίνωση του Δημάρχου. Εσύ Δήμαρχε ευθύνεσαι για τη καθυστέρηση. Με τα λεφτά του έργου έκανες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις. Κασόλα, Μασούρα, Μωραΐτη όλοι μαζί πηγαίνετε στον εισαγγελέα ΤΩΡΑ. Διαφορετικά συντείνετε στις μεθόδους αυτές που αναφορά έχουν το γνωστό παρατσούκλι. Ο ξενοδόχος !!!!Δημόσιος Υπάλληλος !!!και επί των έργων ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει. Και το ύφος κάποιων προϊσταμένων θα πάψει να είναι Καρδινάλιου. Θα λογοδοτήσουν. Αρκετά. Διαφορετικά το παιχνίδι που παίζεται είναι στημένο από όλους. Θα το επιτρέψετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νασο σε κραταει ο καρυ με τα σκουπιδια που κατι τσιμπας για ααυτο μουγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΜΑΡΚΑ VOLVO ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφόσον δεν υπάρχουν υβριστικά σχόλια πρέπει να είστε αμερόληπτοι και όχι κάποιο να προστατεύουν τους φίλους τους και να μην ανεβαίνουν όλα τα σχόλια ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαέ ξύπνα και απαλαξου από τη βρωμιά και τη δυσωδία του ΚΑΡΙΟΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημοτικοί Σύμβουλοι υψώστε το ανάστημα σας. Αυτά που λέτε στα κρυφά, πείτε τα φανερά. Διαφορετικά το υπόγειο, με τους δύο της Τεχνικής και οι εξωθεσμικοί παράγοντες θα κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή με την χαλάρωση και μή πίεση καταστάσεων είναι φοβερό. Θα έρθει καλοκαίρι και θα συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το πρόβλημα. Επιχειρηματίες της περιοχής είναι αναγκασμένοι να κλείσουν ενώ οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών λογικά δεν θα ξέρουν τί θα τους ξημερώσει και αν θα βρεθούν στο κύμα...τα αυτοκίνητα όλα γύρω γύρω και πλέον υπάρχει και πρόβλημα με τους πεζούς....ένα ή δύο μεθυσμένα εγγλεζάκια από το κοντινό ξενοδοχείο αν παραπατήσουν εκεί θα σας γράψουν οι εφημερίδες και τότε δεν τον γλιτώνετε ορισμένοι τον εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από αμέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοι Πατριωτες του εγκριτου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥNEWS οταν ασχοληστε με ενα θεμα φρονω οτι σωστο ειναι να δημοσιοποιητε ολες τις αποψεις και τις ενεργειες που εχουν υπαρξει για το θεμα και εχουν τεθει υποψην σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προεκλογική άσφαλτος, ρεμπέλεικα και ουισκια. Εκεί πηγαν τα λεφτά για τα Όχθια. Στις υγιές μας κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο