Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Αγρίνιο: Ξεκινούν την Τετάρτη οι εμβολιασμοί των γιατρών του ιδιωτικού τομέα


Μετά το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων ξεκινά την Τετάρτη και ο εμβολιασμός των γιατρών του ιδιωτικού τομέα και στο Αγρίνιο......
Βάσει της προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19. 

Σε συνέχεια, λοιπόν, ιδιώτες γιατροί που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν, από την προσεχή Τετάρτη θα προσέρχονται στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και συνεχίζεται η διαδικασία. 

Μάλιστα, μέχρι στιγμής περίπου το 70% των ιδιωτών γιατρών του Αγρινίου έχουν εκδηλώσει πρόθεση να εμβολιαστούν. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά δεδομένα για τον εμβολιασμό, στην Αιτωλοακαρνανία ο αριθμός των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 612 εκ των οποίων οι 116 εμβολιάστηκαν χθες. 

Άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού καθώς από τις 20 Ιανουαρίου αρχίζει η δεύτερη φάση εμβολιασμού, με πρώτους τους πολίτες άνω των 85 ετών. 

Ακόμη σήμερα σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού πριν από λίγη ώρα, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου αρχίζει η δεύτερη φάση εμβολιασμού, με πρώτους τους πολίτες άνω των 85 ετών. 

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους: 

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή. 

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034). 

Προγραμματισμός Ραντεβού 

Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού: 

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. 

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. 

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί. 

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια: