Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία. Στο επίκεντρο το Ξηρόμερο-τεστ κορωνοϊού σήμερα στο Αστακό - Την Τρίτη κλιμάκιο στην Κατούνα


Σε εγρήγορση βρίσκεται το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες μέρες. 
Μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Αστακό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε σήμερα δειγματοληψία για έλεγχο covid...... 

O έλεγχος έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου και πραγματοποιήθηκαν περίπου 90 τεστ, εκ των οποίων τα 35 rapid ήταν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων μοριακών τεστ θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες. 


Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων υπήρξε κρούσμα και στο δημοτικό σχολείο Αστακού, με αποτέλεσμα να κλείσει η Ε’ τάξη και συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ΑΓΓΛΙΚΑ Β2 (Β Τάξη), Β2 (Β Τάξη), ΤΕ Β (Β Τάξη), ΑΓΓΛΙΚΑ Ε (Ε Τάξη), ΓΑΛΛΙΚΑ Ε (Ε Τάξη), Ε (Ε Τάξη), ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ Ε (Ε Τάξη) από 14/1 έως και 27/1 


Τεστ την Τρίτη στην Κατούνα 


Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες στην Κατούνα έχουν βρεθεί περίπου δέκα κρούσματα γεγονός που κινητοποίησε τους αρμόδιους. 


Από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Κατούνας ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα. 


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αφορά την έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου ως και 2/2. 


Όπως έχει γίνει γνωστό την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 09:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος στην Κατούνα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, προληπτικό μοριακό τεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού για όλους τους δημότες της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος. 


Τεστ και στα Αη Βασιλιώτικα Αγρινίου την Δευτέρα 22/01 


Ανησυχία, άλλωστε προκάλεσε στα Αη Βασιλιώτικα Αγρινίου κρούσμα κροωνοϊού σε βρέφος ρομά τo περασμένο δεκαήμερο. 


Το μωρό έχει στο στενό του περιβάλλον παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολειό της περιοχής (13ο), τα οποία προληπτικά δεν πήγαν στο σχολείο τους από την μέρα της γνωστοποίησης. 


Έτσι, οι τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες και ο ΕΟΔΥ αποφάσισαν να διενεργήσουν τεστ για τον κορωνοϊό την Δευτέρα 25/01 στην περιοχή. 


ΕΟΔΥ: 585 νέα κρούσματα σήμερα Παρασκευή (22/01), 14 στην Αιτωλοακαρνανία 


Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο. Ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία. 


Από την αρχή της πανδημίας στο νομό έχουν καταγραφεί συνολικά 1.130 κρούσματα ενώ τα 145 από αυτά είναι τον Ιανουάριο. 


Κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 28 νέοι θάνατοι φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα. Παράλληλα, σε 288 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 


Σήμερα ανακοινώνουμε 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 


288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1059 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. 


Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 


agriniopress

6 σχόλια:

  1. Και τη κάνει η αστυνομία και η δημοτική αρχή γιαυτό που έγινε στην κάτουνα, κουκουλεμα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τα υπόλοιπα 65 είναι θετικά?????????
    Τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μολις ανοιξουν τα σχολεια να δεις τι εχει να γινει..δε βγαζεις ακρη εδω με τη λογικη αυτης της κυβερνησης σηκωνεις τα χερια ψηλα.τωρα λεει δεν προστατευουν οι υφασματινες μασκες.οταν ο κοσμος φωναζε τους ελεγε ψεκασμενους.απλα τωρα μαλλον κοιταει να περασει τις μασκες που φοραει ο πρωθυπουργος κ ο κικιλιας αυτες τις ασπρες..οτι βολευεται ο καθενας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω για τα άλλα χωριά αλλά στον Αστακό δεν γνώριζαν ότι θα γίνουν τεστ. Αποδεικνύεται από την μικρή προσέλευση. Μερικοί κάνανε το τεστ επειδή τους ενημέρωσα εγώ. Πιθανόν κάποιοι να μην θέλουν τα πραγματικά αποτελέσματα και γιαυτό δεν παρότρυναν για τεστ. Εγώ το διάβασα στο Ξηρομερο News.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί τ αποτελέσματα από τα τεστ που έγιναν στην κανδήλα και της φυτείες μας τα είπατε ενώ από το βασιλόπουλο Όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτουνα στο κόκκινο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο