Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλα προβλήματα στο Δήμο Ξηρομερου μετά από έντονη νεροποντή




Αστακός 3.1.2021 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 

Σήμερα ξημερώματα Κυριακής, ο Δήμος Ξηρομέρου χτυπήθηκε από έντονη νεροποντή, όπου σε λίγα λεπτά της ώρας είχαμε τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε Αστακό, Αρχοντοχώρι, Βάρνακα, Κανδήλα, κάμπο Αλυζίας, κάμπο Κεφαλόβρυσου – Πηγάδια....

Από την πρώτη στιγμή του έντονου φαινομένου, η πολιτική προστασία του Δήμου μας και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, έκαναν όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνταν, για να ελαττώσουν όσο ήταν δυνατόν τις συνέπειες της έντονης νεροποντής. 

Στην Αλυζία το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον χείμαρρο του Βάρνακα που ξεχείλισε σε σημεία μέσα στον κάμπο της Αλυζίας, αλλά και στην Παλιόβαρκα που καταλήγει. Εδώ είναι απαραίτητο να γίνει ένα τεχνικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να διευθετηθεί καλύτερα ο χείμαρρος. 

Στον Αστακό μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του βιολογικού, όπου έχει αποδεχτεί πολλές φορές από την πραγματικότητα και όχι επειδή το λέμε εμείς, ότι η χωροθέτηση ήταν εντελώς λαθεμένη και άστοχη, με αποτέλεσμα οι συνεχείς ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά που έχουμε μία μεγάλη νεροποντή και γι αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. 

Η χωροθέτηση ήταν τέτοια, κυριολεκτικά μέσα στο ρέμα, που σήμερα για να προστατευτεί ο βιολογικός του Αστακού, απαιτείται η κατασκευή στο σημείο ενός μεγάλου και κοστοβόρου αντιπλημμυρικού έργου. 

Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη, ότι οι χωροθετήσεις είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που θα πρέπει να γίνεται από αυτούς που έχουν την σχετική ειδική γνώση, με επιστημονικά και μόνο κριτήρια και όχι πρόχειρα και επιπόλαια με πρωτοβουλίες αιρετών. 

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με την λάθος χωροθέτηση των σφαγείων Αστακού, όπου βρίσκονται και αυτά χωροθετημένα μέσα στο ρέμα. 

Λάθος και επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνεται να μην τις βρεις μπροστά σου στο μέλλον. 

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το κεντρικό κράτος, θα πράξει ότι απαιτείται για να την αντιμετώπιση αυτών των ζημιών που συνέβησαν στα όρια του Δήμου μας. 

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου












































7 σχόλια:

  1. Οσο για το χειμαρο του βαρνακα που επνιξε τη παλιοβαρκα κ ολο το καμπο δε φταινε τα τεχνικα αλλα τα 2ποδα ζωα που ολα τα σκουπιδια κ τα λιοκλαρα τα πετανε συο ρεμα γιατι δε κοβει προστιμα ο δημος??? Να μη ξαναγινει συνεχεια τα ιδια θα λεμε? Περπατγστε κ σε κανα ρεμα μεσα η πηγενετε στη θαλασσα κατω να δειτε τη εφερε ο βαρνακας κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δουλειά έχει η παλιοβάρκα στο ποτάμι του Βαρνάκα όταν γράφετε να ενημερώνετε σωστά εμάς που δεν ξέρουμε την περιοχή σας

      Διαγραφή
  2. 2ποδα ζώα φίλε μου ρίχνουν επίσης σκουπίδια, μπάζα και ψοφίμια στο χείμαρρο που διασχίζει Βασιλόπουλο Καραϊσκάκη και καταλήγει στη θάλασσα. Όταν βρέχει όλα τα μπάζα και τα ψοφίμια επιπλέουν. Δυστυχώς ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς καμιά επίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που βγαίνει στην θάλασσα το ποτάμι του Βαρνακα? δεν βγαίνει δίπλα από το μαγαζί του Κατσαούνη? εκεί δεν είναι παλιόβαρκα? τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιομάγαζα , είναι στο καφενείο του Κατσαούνη που περνάει το ποτάμι του Βάρνακα.

      Διαγραφή
  4. Ο δήμος έχει και άλλοι δημοτικοί ενωτιτα αλλά εμείς έχουμε δύο αντιδήμαρχους αρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΞΗΠΗΡΕΤΕΙ 6-7 ΑΤΟΜΑ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΣΤΑΚΟΥ ....ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο