Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΡΟΓΟΒΙΤΣΑΣ


Αστακός 3.1.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματα τους στο δρόμο της Δρογοβίτσας που ενώνει Αρχοντοχώρι με Βασιλόπουλο.....
Διαβάστε περισσότερα »
Λόγω της έντονης νεροποντής, έχει καταστεί πολύ επικίνδυνος. 

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου






14 σχόλια:

  1. Τι έκανε η δημοτική αρχή να τον συντηρήσει;
    Ένα τίποτα
    Ανύπαρκτη στα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε νούμερο;

      Διαγραφή
    2. Ανύπαρκτοι εντελώς
      Μόνο να κάνουν απευθείας αναθέσεις ξέρουν
      Μόνο για τη μάσα
      Και το ωραίο είναι ότι κατέκριναν τους προηγούμενους
      Γελάνε και οι πέτρες

      Διαγραφή
    3. Αυτά τα προβλήματα δεν προέρχονται από την συντήρηση. Εδώ ξηλωθηκε ο δρόμος εκ βάθρων οπότε το πρόβλημα προέρχεται από την γενικότερη λανθασμένη κατασκευή του εξ αρχής. Όση συντήρηση και να κάνεις ο πύργος της Πίζας δεν ισιώνει..

      Διαγραφή
  2. Μα δε γνωρίζουν ότι πρέπει κάθε φθινόπωρο να γίνεται κάποια συντήρηση για να αποφεύγουμε αυτά τα φαινόμενα;
    Καλά ο δήμαρχος γλάστρα είναι δεν γνωρίζει τίποτα
    Οι υπόλοιποι που έχουν και εμπειρία τι έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δε γνωρίζουν ότι πρέπει κάθε φθινόπωρο να γίνεται κάποια συντήρηση για να αποφεύγουμε αυτά τα φαινόμενα;
    Καλά ο δήμαρχος γλάστρα είναι δεν γνωρίζει τίποτα
    Οι υπόλοιποι που έχουν και εμπειρία τι έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ενασ αντιδήμαρχος με την εμπειρία του στέλνει τα μηχανήματα στον κουμπάρο του αυτά έκανε επί γαλουνη αυτά συνεχίζει ο αντιδήμαρχος οικονομικών έστησε πάρτι με τής απευθείας αναθέσεις και ο δήμαρχο τι κάνει για όλα αυτά?
      Τι ΠΟ ΤΑ

      Διαγραφή
  4. Ο λαληστατος κ.Σταικος τη εχει να μας πει για τη χωροθετηση των σφαγειων και του βιολογηκου?????Ειναι σωστα χωροθετημενα τα δυο αυτα εργα? φερει καμια ευθυνη ???η λεει ψεματα ο σημερινος Δημαρχος?η εκανε λαθος η φυση που εβρεξε εκει,ΠΕΡΙΜΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΔΕΝ ΈΦΚΙΑΣΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΊΑ.
      άν έφκιανε το τοίχο θα φαινόταν η λάθος θέση των κτιρίων του βιολογικού και των σφαγείων.
      Όλα έχουν έχουν μια εξήγηση άν βαλεις το μυαλο σου κάτω να σκεφτείς σε βάθος.

      Διαγραφή
  5. η ευθυνη αποκλειστικα ειναι αυτου που εβαλε το δρομο εκει και ολοι ξερουμε ποιοσ φαγανασ ειναι ,χωρισ να κανει μελετη .φαγανε τα λεφτα.που ακουστηκε μεσα στο ρεμα δρομοσ.φυλακη πρεπει να τον χωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αφορμή την καταστροφή του δρόμου δρογοβίτσας γίνεται μια μεθοδευμένη προσπάθεια απο πρώην "σιτιζόμενους" του παλιού συστήματος διάχυσης της ευθύνης, μέσω σχολίων, προς τη νέα δημοτική αρχή.
    Ο "δρομος ρέμα-ρέμα " δρογοβίτσας (βασική αρτηρία Αρχοντοχωρίου - Αστακός) είναι η επιτομή κακής χωροθέτησης και κακοτεχνίας , χωρίς τεχνικά αντιπλημμυρικης προστασίας, καταδικασμένος απο κατασκευής ήταν θαύμα που άντεξε στο χρόνο . Καμια παρέμβαση θεραπείας (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης των πρανών και καθαρισμός του ρέματος ,αν ήταν εφικτό) ούτε καν απλής συντήρησης δεν έκανε ποτέ ούτε την τελευταία 5ετία ο πρώην δήμαρχος κ. Γαλούνης . Το απόλυτο τίποτα . Οπως και για τους αγροτικούς δρόμους προς κολετίνα , γάλλησα κ.λ.π. είτε σαν κοινοτάρχης είτε σαν δήμαρχος . Η αλήθεια είναι οτι αυτός ο δρόμος με μόνη συντηρήση στο οδόστρωμα επι δημαρχείας Τριποτσέρη πήρε παράταση ζωής και Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, άντεξε στο χρόνο . Υπήρχε μελέτη ; προβλέπονταν τεχνικά ; αν ναι εφαρμόστηκε η μελέτη ;
    Πρέπει η δημοτική αρχή να ενημερώσει τους δημότες προκειμένου να κρίνουν σωστά και να καταλογίσουν πολιτικές ευθύνες αν υπάρχουν.
    Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τα έργα του "μέτρ" στις κατασκευές του 50% - 50% αχρηστεύονται σε χρόνο ρεκόρ. Μερικα χαρακτηριστικά παραδείγματα έτσι, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι : Γεώτρηση στο λάκκο εγιναν εγκαίνια εν χορδαίς και οργάνοις σπαταλήθηκαν ;; εκατομμύρια αλλα δεν λειτούργησε ποτέ .
    Δρόμος , γέφυρα , τουριστικό περίπτερο , (δεν λειτούργησε ποτέ) στη παλιόβαρκα γιατί δεν έκλεισαν χρόνο αφού με τη πρώτη νεροποντή παρασύρθηκαν στη θάλασσα. Ποτέ δεν αποδώθηκαν ευθύνες κανένας δεν λογοδότησε έτσι τα χοντρά τζιτζίκια κηφήνες έχουν άκρες και τραγουδανε χειμώνα - καλοκαίρι ανατρεποντας το γνωστό μύθο του Αισώπου ενω τα εργατικα μυρμήγκια μεταναστεύουν για επιβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή φαίνεστε γνώστης στις τοποθεσίες και τα έργα και απ ό,τι δείχνετε γνωρίζετε και τεχνολογικούς όρους να ομιλήτε , γιατί ξεχνάτε να αναφέρετε και τα εγκαίνια του νερού στο Αρχοντοχώρι , παρουσία του Περιφερειάρχη Σπυρίδωνος Σπυρίδων το 2012 ; Επί ποιου δημάρχου έγιναν τα εγκαίνια θυμάστε ; Τόσο εύκολα ξεχνάτε ή δεν σας αφήνει η εμπάθεια κατά του Γαλούνη να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά και δίχως παρωπίδες ; Απ την εποχή που έγινε ο δρόμος αυτός που λέτε , νομίζω πριν τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ , διοίκησαν εκτός του κ. Γαλούνη και οι κ. κ Τριποτσέρης και Σαμαράς. 8 χρόνια μετά τον κ. Γαλούνη δεν μπορούσαν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του κ. Γαλούνη ; Παραβλέπετε , βλέπω το γεγονός , ότι στο Δήμο Ξηρομέρου έγιναν θεομηνίες και υπάρχουν ζημιές κοστοβόρες στον Αστακό , Χρυσοβίτσα , Βάρνακα , Μύτικα και φυσικά στο Αρχοντοχώρι στο δρόμο αυτό , που πράγματι πρέπει να γίνει επαρχιακή οδός που να συνδέει το Αρχοντοχώρι με την έδρα του Δήμου. Νομίζω ήταν , έργο , στο προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Τριανταφυλλάκη. Ελπίζω και πιστεύω και θέλω ο κ. Δήμαρχος να το υλοποιήσει. Αύριο ...θα κάνει θεομηνία και θα πέσει ο Πύργος. Ετοίμασε ένα άρθρο να γράψεις ότι θα φταίει ο Γαλούνης κι όχι ο ψηφοφόρος....Οι διοικούντες τοπικοί άρχοντες , στη δημοκρατία,εκλέγονται.Και εκλέγονται από ανθρώπους , οι οποίοι έχουν και την τελική ευθύνη.

      Διαγραφή
  7. Σίγουρα αγαπητέ 7.52 μ,μ έτσι είναι όπως τα λέτε. Ο δρόμος αυτός που χάλασε , έγινε επί Γαλούνη όταν ήταν Κοινοτάρχης !!! 20 χρόνια μετά τι έγινε ; Εννοώ ότι σε ΟΛΩΝ των μετέπειτα υποψηφίων δημάρχων , υπήρχε στο πρόγραμμά τους , ο δρόμος αυτός ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ , να γίνει διαπλάτυνση , άσφαλτος καλύτερος και οδική σύνδεση προς εξυπηρέτηση των Αρχοντοχωριτών με τον Αστακό που έχουν τα συμφέροντά τους (Δήμος,Ένωση,Τράπεζα κλπ) . Απ το 1998 που έγινε ο δρόμος αυτός που σήμερα χάλασε , διοίκησαν τον Δήμο αρκετοί και είναι γνωστοί σε όλους μας. Συνεπώς οι ευθύνες είναι διαχρονικές και μάλιστα έχουν και ονοματεπώνυμο. Δεν μπορεί ο Αρχοντοχωρίτης να επισκεφτεί τον Δήμο , από άλλον δρόμο , παρά από αυτόν. Δεν υπάρχει άλλη λύση κ. Δήμαρχε ( Τριανταφυλλάκη ) να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας. Το πρώτο εξάμηνο να λύσετε το θέμα με το νερό (όπως λέγατε) και να φτιάξετε , αλλά και ανθρωπίνως να συνδέσετε οδικά το Αρχοντοχώρρι με τον Αστακό.Οι Αροντοχωρίτες θα σας ευγνωμονούν. Καλή χρονιά να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σταικος δεν χωροθέτησε τον βιολογικό ούτε έκανε την μελέτη .
    Η μελέτη έγινε από τον προκάτοχο μου όπως και η χωροθέτηση .
    Μην γίνεστε συκοφάντες .
    Θα περιμένω να δω αν το αγαπητό blog στα πλαίσια της ηθικής θα βάλει την απάντηση μου.
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο