Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

«Αν κολλούσαν τα 700 άτομα που κοινώνησαν εδώ από τα Χριστούγεννα θα έπρεπε το Αγρίνιο να καταποντιστεί στην ασθένεια»


Mε δύο παραδείγματα μάλιστα ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, επιχειρηματολόγησε για να αναδείξει και αυτός από την πλευρά του πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία.....
Διαβάστε περισσότερα »
Αναφέρθηκε και στο δικό του τεστ που υπήρξε αρνητικό καθώς κατέλυσε από την ίδια λαβίδα που κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού που ακόμη καλπάζει μεγάλη αντιπαράθεση έχει προκληθεί σε επιστημονικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο για το αν η ασθένεια μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία. 

Η Εκκλησία από την πλευρά της είναι κατηγορηματική πως οι πιστοί δεν κινδυνεύουν. 

Mε δύο παραδείγματα μάλιστα ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, επιχειρηματολόγησε για να αναδείξει και αυτός από την πλευρά του πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία. 
Στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων- που τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του Ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά- αλλά μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube ο π. Κ.Καντάνης περιέγραψε αρχικά το δικό του τεστ. 

Όπως ανέφερε το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό-με όλες τις περαιτέρω προφυλάξεις- και εν συνεχεία μάλιστα κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Αποφάσισε ακολούθως-αν και δεν είχε σύμπτωμα- να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό. 

«Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε», υπογράμμισε ο εφημέριος της μεγαλύτερης ενορίας που επεσήμανε πως «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός», ανέφερε. 

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια». 

Ο π.Κ.Καντάνης κατέληξε « πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄ όλα να έχουμε το Χριστό» 

Όσα ανέφερε ο πατήρ Κ.Καντάνης στο απόσπασμα από το βίντεο (εδώ όλο) που ανήρτησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου:
agrinionews

8 σχόλια:

  1. καταπληκτικος ανθρωπος πανω απ ολα , και αξιος ιερεας ! . παράγει εργο υπερ. χριστού , βοηθώντας συνανθρώπους μας . πραγματικά αξιος με ολη την σημασια της λεξης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνησω στο οτι ο κορονοιος δεν κολλαει απο την θεια κοινωνια..ομως ανθρωπινα κολλαει.εννοω οτι οταν ο ενας ειναι διπλα στον αλλον κολλαει..κ το να εχεις τον ιο κ να βγαινεις εξω κανονικα μη σεβομενος τον συνανθρωπο..αυτο κ αν ειναι ανευθυνοτητα.απο αυτη την ανευθυνοτητα φτασαμε σημερα εδω κ θα φτασουμε κ σε πολυ χειροτερες καταστασεις.δηλαδη εχεις τον ιο το ξερεις αλλα κινεισαι σαν να μη συμβαινει τιποτα στην αγορα στην εκκλησια κ παντου?αυτοι ειναι οι λεγομενοι ανευθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε πρόβατα απευθύνεται ή σε ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΆ ΈΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΆΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ , ΜΉΠΩΣ ΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΌ ΜΑΣ ? ΚΑΙ ΞΟΔΕΎΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δραστήριος αλλά πολλές οι γκάφες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μοιάζει με ανέκδοτο................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ρατσισμός κατά των χριστιανών θα έπρεπε να διώκεται ποινικά! Καθώς δεν υπάρχει έλεγχος για τα κακόγουστα και υβριστικά σχόλια! Το blog θα έπρεπε να προσέχει την έγκριση σχολίων πριν τα ανεβάσει!! Παρακαλώ να ανέβει το σχόλιο γιατί το προηγούμενο δεν το ανεβάσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο