Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Κ. Καραγκούνης: τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μάκη Βορίδη για την εξεύρεση ταχείας λύσης σε 2 ζητήματα που αφορούν τους δήμους της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ακτίου- Βόνιτσας.


Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό δύο ζητήματα άμεσης προτεραιότητας που αφορούν τους δήμους της Ι.Π. Μεσολλογγίου και του Ακτίου- Βόνιτσας.....
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε στον Υπουργό την επιτακτικότητα ταχείας ικανοποίησης του αιτήματος του δήμου για έκτακτη επιχορήγηση ποσού 300.000€ για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από τις πλημμύρες που έλαβαν χώρα τον Οκτώβρη του 2019. 

Αναφορικά με τον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, ο βουλευτής περιέγραψε στον κ.Βορίδη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή στις αρχές του μήνα. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν τεράστιες ζημίες στο αγροτικό οδικό δίκτυο αποκόπτοντας τους γεωργό-κτηνοτρόφους από τις εγκαταστάσεις τους, ενώ παράλληλα μεγάλο μέρος του νεκροταφείου Κατούνας υπέστη καθίζηση. Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών αυτών ανέρχεται σε ποσό που υπερβαίνει την οικονομική δυνατότητα του Δήμου. Ο κ. Καραγκούνης ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση εξεύρεση λύσης για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη έγκριση της πίστωσης που έχει αιτηθεί ο Δήμος προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημίες και ο αγροτικός κόσμος να διενεργεί απρόσκοπτα τις ασχολίες του. 

Ο Υπουργός αναγνώρισε την επιτακτικότητα εύρεσης λύσης των ανωτέρω ζητημάτων και διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. 

Εκ του γραφείου τύπου.

4 σχόλια:

  1. Για τον δρόμο των λουτρών τρύφου; Μπά εκεί δεν είναι δικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα σε τοπικό επίπεδο. Βάστα με να σε βαστώ για να ανεβούμε στο βουνό. Το βουνό είναι το δημόσιο χρήμα και η εξουσία. Τα γρανάζια είναι οι λεγόμενοι πολιτικοί που είναι για τη πάρτη τους και όχι για το δημόσιο καλό και συμφέρον. Συγκοινωνούντα δοχεία απροκάλυπτα με προφανείς στόχους. Την επανεκλογή και όχι μόνο. Καημένε κοσμάκη ποιους ψηφίζεις και πως σε μεταχειρίζονται. Ξυπνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΚΑΣΟΛΑ ΔΥΝΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο