Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Documento η υπόθεση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ).


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα για πολλούς λόγους. Πρόσφατη είναι η ψήφιση του χωροταξικού νομοσχεδίου, όπου ξεσήκωσε την μήνιν της ΚΕΔΕ για την παντελή αγνόηση ΟΛΩΝ των προτάσεων της, ούτε μία δεν έγινε δεκτή, γεγονός που έκανε τον υπεύθυνο χωροταξίας της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, να εκδηλώσει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την έντονη διαμαρτυρία του για την υποτίμηση που υπέστη η αυτοδιοίκηση Α' βαθμού. Επίσης ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες ακόμα και Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπου μέσα στην Βουλή διαμαρτύρονταν σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Βουλής, ότι οι προτάσεις τους δεν εξετάστηκαν καν από τον Υφυπουργό κ. Δημήτρη Οικονόμου.....
Πλέον και ένα άλλο μεγάλο θέμα αρχίζει να αναδεικνύεται από τα κεντρικά μέσα και μιλάμε για το θέμα της ίδρυσης ανά την Ελλάδα, Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), με βάση το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών (ΦΕΚ 2506/4.11.2011), παρότι αυτό είναι υπό αναθεώρηση. 

Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι εκκρεμεί ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, όπου σύμφωνα με την οδηγία 2014/89 ΕΕ, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη έως τις 31 Μαρτίου 2021 να τον έχει ολοκληρώσει, εκκρεμεί το γενικό χωροταξικό πλαίσιο της παράκτιας ζώνης, εκκρεμεί το χωροταξικό του τουρισμού και επιπλέον δεν έχει εγκριθεί από το 2016 το Περιφερειακό χωροταξικό και εκκρεμεί και αυτό. 

Όλα τα χωροταξικά λοιπόν εκκρεμούν, εκτός από το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, που ψηφίστηκε μέσα σε ένα βράδυ στις 4 Νοεμβρίου του 2011, που γνωμοδότησαν και συνεδρίασαν επιτροπές και επιτροπές εντός λίγων ωρών και πήρε και ΦΕΚ και την άλλη ημέρα άλλαξε η Κυβέρνηση. 

Το συγκεκριμένο χωροταξικό προχωρά όσο πιο γρήγορα γίνεται με διαδικασίες εξπρές, ώστε να δημιουργήσει τα τετελεσμένα που κάποιοι επιδιώκουν, στις πανέμορφες θάλασσες μας όπου αναπτύσσονται ποικίλες δραστηριότητες, με μεγαλύτερη την βαριά βιομηχανία της χώρας τον τουρισμό. 

Στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Documento, το μεγάλο αυτό θέμα αναδεικνύεται γλαφυρά: 
mytikaspress

2 σχόλια:

  1. Ποιός είχε την φαεινή ιδέα να απευθυνθείτε στο DOCUMENTO. Ο γνωστός Μπαξεβάνης αντί να βάλει στο τίτλο το κυρίως θέμα του δημοσιεύματος έβαλε ως θέμα τον Οικονόμου λές και αυτό ήταν το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

    Ο ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο