Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΜΠΟΥΝΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ


Αναρτήθηκαν πριν λίγες ημέρες τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ του μηνός Νοεμβρίου με εμπρόθεσμη ημερομηνία πληρωμής την 31η Δεκεμβρίου 2020.....
Η απόφαση αυτή της διοίκησης του ΕΦΚΑ προκαλεί τον Εμπορικό κόσμο και για την ημερομηνία που επιλέχθηκε, μην δίνοντας δηλαδή παράταση στην πληρωμή, αλλά και γιατί κάνει διάκριση στη δεύτερη φάση του lockdown και δεν δίνει ούτε καν την έκπτωση (-25%) σε όσους θέλουν να πληρώσουν, όπως ακριβώς συνέβη τους αντίστοιχους μήνες στην πρώτη περίοδο της Άνοιξης που τα καταστήματα ήταν και πάλι υποχρεωτικά κλειστά με εντολή της πολιτείας. 

Σε μια περίοδο με δύο μήνες κλειστές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που χάθηκε μεγάλο μέρος του ετήσιου τζίρου των καταστημάτων για τον Εμπορικό κόσμο, αντί η Πολιτεία να καλύψει τις Ασφαλιστικές υποχρεώσεις των συναδέλφων, θέμα που είχαμε αναδείξει και ζητήσει να γίνει με επιστολή μας, ζητά τώρα να τις πληρώσουμε στο τέλος Δεκεμβρίου. Όχι μόνο μας ΑΓΝΟΕΙ επιδεικτικά αλλά συνεχίζει να μας ΕΜΠΑΙΖΕΙ ζητώντας μας πληρωμή του ΕΦΚΑ για ένα διάστημα που με κρατική εντολή παραμείναμε ΚΛΕΙΣΤΟΙ. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου απαιτεί οι Ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ των συναδέλφων για του μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο να πληρωθούν από το Κράτος . 

Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι ο Εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές του και είναι ανάγκη να λειτουργήσει η Αγορά σύμφωνα με την πρόταση μας δηλαδή αυστηρή προσέλευση, ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ πελάτης να μπαίνει στα καταστήματα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία. 

Η μέθοδος της παράδοσης εκτός (click away) που επινόησε η Κυβέρνηση για το Λιανικό Εμπόριο είναι μέθοδος ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ για την αγορά, δεν λειτούργησε θετικά για τις μικρές επιχειρήσεις και φυσικά ΕΥΝΟΗΣΕ για άλλη μια φορά τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων. 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ! 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο