Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Μετά τις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Αγρινίου

 


Πραγματοποιήθηκαν χθες οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη και στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα.

Ανάμεσα στους πρώτους που εμβολιάστηκαν, βρέθηκαν πέρα από τους υγειονομικούς, που αυτονόητα έχουν την απόλυτη προτεραιότητα, όντας στην πρώτη γραμμή της «μάχης», ο Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, οπότε και θα εμβολιαστούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η διανομή εμβολίων προς τα μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας:

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (όπου έφτασαν προ ολίγου).

Οι εμβολιασμοί στην 6η ΥΠΕ – Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Αγρίνιο

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό κατά την πρώτη εβδομάδα, στο νοσοκομείο Ρίου θα γίνουν 250 εμβολιασμοί οι οποίοι θα αφορούν γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου.

Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» , το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών αλλά και για υπόλοιπα Γενικά Νοσοκομεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί που θα διενεργούνται θα αφορούν μόνο στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ στην πορεία – και μετά τις 20 Ιανουαρίου – θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας.

agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο