Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Στις 28/12/2020 υπογράφηκε από τον Υφυπουργό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ απόφαση, με αριθμό ΑΔΑ (ΩΧΡΕ46ΜΤΛΡ-ΧΨΨ), όπου εγκρίνεται η ένταξη του έργου : ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, προϋπολογισμού 3.700.000 €, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, ΣΑΕΠ 001....
Το έργο θα περιλαμβάνει : 

ασφαλή ελλιμενισμό 106 σκαφών αναψυχής, μήκους μέχρι 25 m, με τα εξής χαρακτηριστικά: 

- εμβαδό χερσαίας ζώνης 3.905 m2 

- εμβαδό θαλάσσιας ζώνης 62.018 m2 

- ενίσχυση θωράκισης του υφιστάμενου κυματοθραύστη μήκους περίπου 300 m 

- επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 16,70 m 

- ράμπα ανέλκυσης/ καθέλκυσης σκαφών 

- πόντιση 3 πλωτών προβλητών πρόσδεσης σκαφών και μόνιμα αγκυροβόλια (ρεμέντζα) 

- κτιριακές υποδομές 300m2 (κτίριο γραφείων διοίκησης/ αναψυκτηρίου/ χώρων υγιεινής με υπαίθριο χώρο). 

- Η/Μ εγκαταστάσεις (υποσταθμός, αντλιοστάσιο κλπ) 

- σταθμός καυσίμων και παραλαβής αποβλήτων 

- πλήρως διαμορφωμένη χερσαία ζώνη (οδικό δίκτυο, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου, ζώνη 

περιπάτου κ.α.). Καθώς και υποστηρικτικά υποέργα. 

Η ανάπτυξη του καταφυγίου θα ενισχύσει σημαντικά το προφίλ της περιοχής στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς θα την καταστήσει ακόμη πιο ελκυστική σε ένα τομέα της τουριστικής αγοράς με πολλά θετικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη οικονομική επιφάνεια, η περιβαλλοντική ευαισθησία, η εναλλακτική προσέγγιση ως προς το είδος των διακοπών κλπ. Στα αναμενόμενα οφέλη από το προτεινόμενο έργο θα πρέπει να περιληφθούν η γενικότερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, η ανάπτυξη πρόσθετων επιχειρήσεων σχετικών με τον τουρισμό με σκάφος, η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, η τόνωση της τοπικής οικονομίας κλπ. Η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών ελλιμενισμού είναι καθοριστικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και κατ ́ επέκταση την οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του. Ειδικότερα, η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής και η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων ελλιμενισμού συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα έργο με ιστορία 35 ετών. Η ιδέα και οι πρώτες ενέργειες ξεκίνησαν το έτος 1987 επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Σπύρου Ασημάκη και συνεχίστηκαν στις θητείες των Δημάρχων, αείμνηστου Άγγελου Αποστολάκη και Νίκου Αρνή. Όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια , τα οποία με επιμονή, με εντατική προσπάθεια και με την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου μας καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη και τους συνεργάτες του, καθώς και τον Βονιτσάνο βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη που εργάστηκαν προσωπικά έτσι ώστε το έργο να ωριμάσει και να ενταχθεί οριστικά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε). 

Αγαπητοί Συνδημότες, 

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία (Μνημόνια- Κορωνοϊός), θεωρούμε ότι τα μεγάλα έργα υποδομής μπορούν να δώσουν ελπίδα και ζωή στον τόπο μας και στην Νέα γενιά .Το Τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής της Βόνιτσας αλλά συνολικά του Αμβρακικού κόλπου. Με την Δύναμη των πολιτών – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… 

Για την Δημοτική Αρχή 
-Ο- 
Δήμαρχος 
Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης 

5 σχόλια:

  1. Τον Αύγουστο του 2016 σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στη Πάλαιρο μας λέγεται σε λίγο αρχίζει η μαρίνα Στη Πάλαιρο. Θα μπαζώσουμε 30 στρέμματα θάλασσα και η Ζαβέρδα θα γίνει κέντρο του Ιουνίου πελάγους. Μέχρι στιγμής δεν έγινε απολύτως τίποτε. Λέγατε ψέματα. Ευχόμαστε να μην λέτε ψέματα και για τη Βόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τη μαρίνα στη Πάλαιρο, μετά τη μαρίνα στη Πλαγιά τώρα θα γίνει το καταφύγιο στη Βόνιτσα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι πνίξατε τη Ζαβέρδα στο σκουπίδι από τη Κέρκυρα μέχρι το Πύργο. Σε λίγο έρχονται και από αλλού. Κρατήστε το αυτό. Σιμά- κοντά είναι ο Φλεβάρης. Και το εργοστάσιο στη Λευκάδα έγινε και αυτό. Και στη Ζαβέρδα έγινε ο ΧΥΤΥ. Ψευτιές, ψευτιές, ψευτιές και συμφωνίες πίσω από κουρτ!ν@σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγή ιχθύος από τους αρνητές των έργων..........
    Εύγε !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο