Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Courier… έγινε το ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας για τους ετεροδημότες

«Γκάζι» στην αποστολή δεμάτων μέσω ΚΤΕΛ 

Οι περισσότεροι ετεροδημότες μπορεί να μην έζησαν φέτος το οικογενειακό κλίμα των γιορτών, αλλά φαίνεται πως γεύτηκαν τα καλούδια του γιορτινού τραπεζιού, καθώς η αύξηση στην αποστολή των δεμάτων άγγιξε το 50%....
Μείωση κατά 95% στο επιβατικό κοινό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, μείωση κατά 50% στα δρομολόγια εντός νομού 

«Φωτιά» έχουν πάρει οι αποστολές δεμάτων μέσω των ΚΤΕΛ καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου! Ανέκαθεν οι προμήθειες από το χωριό προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα ήταν αυξημένες στα ΚΤΕΛ της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά το τελευταίο διάστημα πριν τα Χριστούγεννα αυξήθηκαν κατακόρυφα, σε βαθμό που υπήρχαν δρομολόγια στα οποία τα δέματα ήταν περισσότερα από τους επιβάτες! Αρκετές οικογένειες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν θα έχουν την ευκαιρία να σμίξουν, αλλά τα παραδοσιακά καλούδια δεν έλειψαν από το γιορτινό τραπέζι των ετεροδημοτών. 

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Αιτωλοακαρνανίας τα δέματα όλη την διάρκεια του έτους είναι αυξημένα, αλλά όπως τόνισε ο Πρόεδρος Φώτης Μούκας: «μετά τις 20/12 μέχρι και ανήμερα των Χριστουγέννων τα δέματα που έφταναν στα ΚΤΕΛ για να τα μεταφέρουμε σε διάφορα αστικά κέντρα είχαν αυξηθεί κατά 50%. Ένα λεωφορείο μπορεί να μετέφερε και 30 δέματα. Η μεγαλύτερη αποστολή δεμάτων έγινε προς την Αθήνα, πάντα εκεί πάνε τα περισσότερα δέματα. Το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ανέκαθεν μεταφέρει πολλά δέματα προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά φέτος λόγω του lockdown η αύξηση μεγάλωσε και ήταν αισθητή». 

Το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας όμως, εκτός από την «ιδιαιτερότητα» να μεταφέρει εδώ και πολλά χρόνια δεκάδες δέματα, έχει και την ιδιαιτερότητα του μοναδικού μέσου μεταφοράς για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους ή δεν διαθέτουν αυτοκίνητο. Συνεπώς, καταγράφει και μεγάλες απώλειες στο επιβατικό του κοινό κατά την διάρκεια των lockdown. 

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Μούκας: «η συνολική μείωση του επιβατικού κοινού που προήλθε από το lockdown είναι της τάξεως του 95%. Δεν υπάρχει ποτέ κατά το παρελθόν αντίστοιχο προηγούμενο. Έχουμε φροντίσει να διατηρούμε δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς που διαθέτουμε, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος. Για την Αθήνα που ταξιδεύουν οι περισσότεροι επιβάτες μας έχουμε καθημερινά δύο δρομολόγια, όπως και για την Πάτρα. Για τα Ιωάννινα έχουμε διατηρήσει 3 δρομολόγια την εβδομάδα και 4 δρομολόγια την εβδομάδα για την Θεσσαλονίκη. Οι επιβάτες μας είναι εκ των πραγμάτων πολύ περιορισμένοι, λόγω του ότι τηρούμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ωστόσο να τονίσω πως δεν έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε αν οι επιβάτες διαθέτουν τη νόμιμη βεβαίωση μετακίνησης ή έχουν αποστείλει sms. Ξέρουμε όμως πως εντός του λεωφορείου τηρούν όλοι πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ». 

Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε και στην μείωση του επιβατικού κοινού που καταγράφεται για προορισμούς εντός του νομού. «Η μείωση του επιβατικού κοινού σε δρομολόγια εντός του νομού είναι της τάξεως του 50%. Μόνο για πάρα πολύ έκτακτες καταστάσεις μετακινείται πλέον ο κόσμος λ.χ. από την Βόνιτσα προς την Αμφιλοχία ή το Αγρίνιο. Οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό φαίνεται και στην κίνηση που υπάρχει στο δρόμο για τις κωμοπόλεις του νομού μας» τόνισε ο κ. Μούκας. 

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

18 σχόλια:

  1. Συμπατριώτες είμαστε να κάνετε και κανένα καλό
    Εμείς στις εκλογές γιατί ερχόμαστε και σας ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σας το ζήτησε κανένας.
      Το ότι δε μεταφέρετε τα εκλογικά σας δικαιώματα για ενδεχόμενα ρουσφέτια είναι δικό σας πρόβλημα.
      Δεν έχεις καμία δουλειά να ψηφίζεις σε τόπο που δε ζεις.

      Διαγραφή
    2. Η μισή ♡ μου είναι στο χωριό
      και η άλλη μισή ♡ μου στη πόλη ειναι
      Και δέν δίνω σε κανέναν δικαίωμα να μου πεί πού και ποτέ και πώς και ποιό κόμμα να ψηφίζω.
      Το κόμμα πάντως να ξέρεις ένα είναι το κόμμα.
      ΠΑΜΕ τώρα να για το νέο χρόνο του 2021.

      Διαγραφή
    3. 301 εσύ δέν ασχολείσαι και δέν ψηφίζεις στις Ευρωκλογες ?
      για την Ευρώπη των λαών ?
      Μόνο για το χωριό σου ψηφίζεις ?

      Διαγραφή
  2. Το σωστό είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτική σύμβουλοι
    άλλη φορά σε δημοτικές εκλογές να μας βάζετ2
    και τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής,
    σε εμάς τους ετεροδημότες για να ερχομαστε να σας ψηφίζουμε.
    δέν νομίζω να είναι "κακό" αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως είναι καλλίτερα αυτή η αλληλεγγύη, να είναι σε χρήμα ?
    κι εμείς οι ετεροδήμοτες στις πολιτείες, πάμε και τα αγοράζουμε μόνοι μας.
    δέν πειράζει καθόλου να ειναι σε χρήμα και όχι σε ειδος.το ίδιο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΨΥΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΟΛΥΝΤΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουν αλκαηει πολλά στα εργασιακά από το 2010 και μετά και οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν πάνω 10- 15 μέρες άδεια από τις δουλειές τους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

      Διαγραφή
    2. εχουν αλλάξει πολλά στα εργασιακά από το 2010 και μετά και οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν πάνω 10- 15 μέρες άδεια από τις δουλειές τους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

      Διαγραφή
  5. άλλη λύση της πραγματικής και ολοκληρωτικής αλληλεγγύης είναι :
    Να ανοιχθεί ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και να πηγαίνουμε εμείς οι ετεροδημότες και οπότε νομίζουμε και θέλουμε να προμηθευομαδτε δωρεάν, όλα τα βασικά είδη διατροφής του Ξηρομερου και όλες τις μέρες του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέρες χρονιαρες τα ταΐνια καί τά πεσκεσια, τραβάνε την ανηφόρα.... καί τού χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενόσω κύριε 10.38 το επιτρέπουν οι νόμοι και διατάξεις της αυτοδιοίλύσης γιατί να ψηφίζουμε στα χωρία καταγωγής μας.
    Και ξέρεις γιατί ? για να ξεκόψουμε από τις ρίζες της παράδοσης του έθνους και της πατρίδας μας.
    αυτοί που φτιάχνουν κάτι ξέρουν καλύτερα από εσένα τον 'ξερόλα'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έρχεστε για δέκα μέρες και έχετε γνώμη για όλα όσα γινοντε στον τόπος ας.να κάτσετε εκεί που ζείτε και για τον τόπο του να αποφασίζει αυτός που ζει μόνιμα γιατί εσείς μόνο καταστροφή φ αιρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρχεστε για δέκα μέρες και έχετε γνώμη για όλα όσα γινοντε στον τόπος ας.να κάτσετε εκεί που ζείτε και για τον τόπο του να αποφασίζει αυτός που ζει μόνιμα γιατί εσείς μόνο καταστροφή φ αιρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΉΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΊΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ.

      Διαγραφή
  10. Ή νομίζεις ότι επειδής δεν πήγαν εχθές στο δημαρχείο οι 3 αρχηγοί
    Γαλουνης, Ζώγας, Στάϊκος, δέν θα δουλέψει ο Δήμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρονιαρες μερες πειτε κανα καλο λογο ρε πατριωτες.ΑΓΑΠΗ...Καλη Χρονια.Θοδ. Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο