Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Εγκρίθηκε η μελέτη για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Δ.Ε.


Στη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, εγκρίθηκε η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της ΠΔΕ για την ίδρυση και λειτουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα. ....

Το έργο αφορά στην εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και έκθεση συμβατότητας για την ίδρυση Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης. 

Το Ερευνητικό Κέντρο με την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Κ.Α) θα αποτελείται από 3 Ινστιτούτα που θα έχουν συγκεκριμένη στόχευση για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων της περιοχής και την προώθηση της καινοτομίας και της γνώσης. 

Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Tο όραμα για τη σύσταση ενός Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Προχωράμε δυναμικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα και την αξιοποίηση του επιστημονικού της δυναμικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο