Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Θανάσης Καββαδάς: «Θετικά τα μηνύματα για τον Κάλαμο και τον Καστό - Νέα παρέμβαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να μην επεκταθούν στα ανωτέρω νησιά οι ιχθυοκαλλιέργειες»


Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, πολιτικό προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου, η οποία σύντομα θα αποφανθεί σχετικά με τη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων, στην οποία περιλαμβάνονται ο Κάλαμος και ο Καστός......

Εξέφρασε εκ νέου την αντίθεση του στο θέμα της δημιουργίας νέων ιχθυοτροφείων στη ζώνη Π9, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ζητώντας την εξαίρεση του Καλάμου και του Καστού από την επέκταση ή τη δημιουργία νέων μονάδων, με αναφορές στις επιστολές του από 21 και 23 Δεκεμβρίου, με τις οποίες μετέφερε, εκτός από την προσωπική του αντίρρηση, και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον επεσήμανε ότι στο Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας, στο Ειδικό Χωροταξικό για τις Υδατοκαλλιέργειες, αλλά και στο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό, προτάσσεται η ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε: 

«Στρατηγική και αναπτυξιακή πολιτική για τον Κάλαμο και τον Καστό είναι η τουριστική ανάπτυξη και όχι οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον, διαταράσσουν το τοπίο και υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν των νησιών. 

Η ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες είναι ότι τόσο οι δικές μου παρεμβάσεις, όσο και οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από τους κατοίκους, τη Δημοτική Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αρμόδια υπηρεσία για τη σύνταξη της τελικής της εισήγησης. 

Τα μηνύματα που λαμβάνω αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα θετικά, ωστόσο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε την απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών. Εμμένουμε στις αντιρρήσεις μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας όσο το θέμα εξετάζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και, βεβαίως, όταν συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), στο οποίο έχω ζητήσει να παραστώ, θα επαναλάβω τα επιχειρήματά μας και είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο