Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Θ. Βασιλόπουλος: «Εκτεταμένοι έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος»

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΦΑΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΔΕ 

Η προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων όπως και η προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης αποτελεί πρώτιστο μέλημα των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.....
Σε συνέχεια των αστυκτηνιατρικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από την έναρξη της εορταστικής περιόδου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της ΠΔΕ, σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, εντοπίστηκαν σε κρεοπωλεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας 18 σφάγια αμνοεριφίων χωρίς να φέρουν τη σήμανση καταλληλόλητας που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. 

Τα κρέατα κατασχέθηκαν και με εντολή των αρμόδιων ελεγκτών θα καταστραφούν σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, εξήρε το έργο των υπηρεσιών τονίζοντας ότι προέχει η προστασία του καταναλωτή, ενώ πρόσθεσε πως οι έλεγχοι στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. «Η διασφάλιση της νομιμότητας και της ασφάλειας των τροφίμων αποτελεί κορυφαίο ζήτημα, στο οποίο δεν χωρούν εκπτώσεις. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, ωστόσο καλούμε τους καταναλωτές, όσο και τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αποτελεί ευθύνη όλων μας η προστασία της δημόσιας υγείας» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο