Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ημερολόγια Έτους 2021 - Επετειακό Ενθύμιο!


Ως εορταστικό ενθύμιο, με αναφορά στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, κυκλοφορούν από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τα Ημερολόγια Τσέπης και Τοίχου του έτους 2021.....

 
Τα Ημερολόγια προλογίζει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ο οποίος αναφέρεται και στο χρέος των Ελλήνων προς τον εορτασμό: «Θα είναι ωφέλιμο, ενισχυτικό και διδακτικό για τους συγχρόνους Έλληνες, ιδιαιτέρως βέβαια για την ελληνική νεότητα, οι εθνικές εκδηλώσεις του 2021 να γίνουν κάτω από το φως της Ορθοδόξου Πίστεως, αλλά και της αγνής φιλοπατρίας, αιώνιες αξίες τις οποίες ζούσαν οι αθάνατοι Ήρωες του 1821». 

Το Ημερολόγιο Τσέπης είναι αφιερωμένο στους αγώνες της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, στο ηρωικό Αλωνάκι της Ελευθερίας. Στις σελίδες του οι αναγνώστες θα διαβάσουν την διαχρονική ιστορία του Μεσολογγίου, με αναφορές στα ιστορικά κείμενα, τις αφηγήσεις των περιηγητών, τις καλλιτεχνικές αποτυπώσεις και τα απομνημονεύματα των Ηρώων. Επιπλέον θα βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τα τηλέφωνα των διοικητικών και ποιμαντικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Το Ημερολόγιο Τοίχου είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και έχει τίτλο: «Ελληνική Επανάσταση και Έλληνες Ζωγράφοι». Παρουσιάζονται σταθμοί της Ελληνικής Επαναστάσεως μέσα από έργα κορυφαίων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν από τον αγώνα των Ελλήνων. Στο επίμετρο παρατίθενται σύντομα βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών. Ο ημεροδείκτης που το συνοδεύει περιλαμβάνει το καθημερινό αγιολόγιο, αλλά και τις τοπικές εορτές και πανηγύρεις της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Τα Ημερολόγια μπορούν να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από τους Ενοριακούς Ναούς, το Βιβλιοπωλείο «Φάρος Ορθοδοξίας» στο Μεσολόγγι και το Βιβλιοπωλείο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο. 

Τα έσοδα από την πώληση των Ημερολογίων θα διατεθούν για τις ανάγκες του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 

της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο