Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι (ημερομηνία)


Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου από πληττόμενες επιχειρήσεις.....
Η πληρωμή για τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις ενδέχεται να καταβληθεί λίγο νωρίτερα ίσως και μέσα στον τρέχον έτος, όπως έγινε και με τις αναστολές Νοεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις αναστολών Δεκέμβρη. 

Ποιοι πρέπει να κάνουν δήλωση στο «Εργάνη» 

Οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. 

Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο. 

Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στην «Εργάνη» μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους έως τις 31 Δεκεμβρίου. Εντός της ίδιας προθεσμίας, είναι δυνατή η υποβολή αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους. 

Τι ισχύει για εργαζόμενους με δύο ή παραπάνω εργοδότες 

Σε περίπτωση εργαζόμενου με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 30 ημέρες. 

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο