Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ:Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ την υπ’ αριθ. 126/2020 (Α.Δ.Α. : 6ΥΡ0Ω6Ζ-ΖΣΤ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, με θέμα «Περί σύστασης χρησιδανείου του αντλιοστασίου της γεώτρησης στη θέση ΜΠΑΛΚΩΤΟ της Κοινότητας Κατούνας Δήμου Ακτίου Βόνιτσας»


Εκτός από ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΝΟΜΙΚΑ εκτεθειμένες είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ακτίου-Βόνιτσας και οι δημοτικές παρατάξεις ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ) που υπερψήφισαν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες. .....

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου-Βόνιτσας που καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση στη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στη Κατούνα στις 29/9/2020 και βγήκε με ανακοίνωση την επόμενη μέρα 30/9/2020 και κατήγγειλε στους δημότες αυτήν την απόφαση. 

Η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα για λήψη νέας απόφασης στο προσεχές ΔΣ της Δευτέρας 28/12/2020. 

Μεταξύ άλλων η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ στη απόφαση ακύρωσης αναφέρει: 

· Επειδή, συνεπώς, η παραχώρηση δημοτικού πράγματος (κινητού ή ακινήτου) με τη μορφή χρησιδανείου, ακριβώς λόγω του χαριστικού (άνευ ανταλλάγματος) χαρακτήρα της, εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 185 του Ν. 3463/2006 περί δωρεάν παραχώρησης και στις ειδικότερες προϋποθέσεις που αυτές οι διατάξεις θεσπίζουν, υπό το πρίσμα της κείμενης νομολογίας όπως παρατίθεται ανωτέρω 

· Επειδή (ενόψει των ανωτέρω) ο εν λόγω Αγροτικός Συνεταιρισμός σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό του δεν επιδιώκει αποκλειστικά κοινωφελή σκοπό κατά τις κείμενες διατάξεις και τη σχετική νομολογία, καθόσον: i. ως επιχείρηση με εμπορική ιδιότητα έχει αμιγώς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ii. επιδιώκει την εξυπηρέτηση όχι του κοινού γενικά, ή γενικότερη ανάγκη, αλλά ορισμένου κύκλου προσώπων (των μελών του), τα οποία δια της συμμετοχής τους σε αυτόν αποσκοπούν στην διευκόλυνση των επαγγελματικών τους αναγκών και επιδιώξεων. και, επομένως, ως Ν.Π.Ι.Δ δεν συγκεντρώνει σωρευτικά τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 185 του Ν. 3463/2006, προκειμένου να είναι νόμιμη η δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου σε αυτόν. 

Συνεπώς, δεν επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων σε ιδιώτες, και μάλιστα – όπως εν προκειμένω - για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας, παρά μόνον επ’ ανταλλάγματι και κατόπιν δημοπρασίας, και, επομένως, η ελεγχόμενη και εξ’ αυτού του λόγου τυγχάνει μη νόμιμη και Σελίδα 7 από 7 ακυρωτέα. 

Η Δημοτική Αρχή αφού άφησε στο έλεος αυτή την γεώτρηση, αφού την υποβάθμισε, ήρθε με άρον άρον πρόταση χωρίς καν να έχει νομική υπόσταση, να την παραδώσει και να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αδιαφορεί για τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Τη συγκεκριμένη απόφαση την πήρε από κοινού με τις υπόλοιπες παρατάξεις ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ(ΝΔ) και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ) καθώς μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτή την πρόταση έκτρωμα. 

Λέμε καθαρά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού και σε κάθε μορφή ιδιωτικής διαχείρισής του. 

Αντί να διεκδικούν και να κατασκευάζουν υποδομές άρδευσης καθώς αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης κυρίως μικρών και μεσαίων παραγωγών, δενδροκαλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αφού ο μικρός κλήρος είναι απαγορευτικός για μεγάλες δαπάνες. Τα παραδίδουν τσάμπα σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η άρδευση αποτελεί βασικό όρο για να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους οι νέοι άνθρωποι. 

Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές και οι παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν υλοποιούν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την απελευθέρωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. 

Επιβάλλουν δυσβάσταχτες τιμές στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, τα χαράτσια της ανταποδοτικότητας, θέτουν σε προτεραιότητα την εξοικονόμηση της ζήτησης νερού σε αντιπαράθεση με τη μεγιστοποίηση της προσφοράς σε κάθε υδατικό διαμέρισμα, αδιαφορούν για τα αναγκαία τεχνικά έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό (αρδευτικά, υδρευτικά, εγγειοβελτιωτικά κλπ.). 

Καλούμε το λαό να παλέψει ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. 

Μωραΐτης Νώντας, 

Δημοτικός σύμβουλος, 

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης 

«Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας»
















1 σχόλιο:

  1. Παντού διαπλοκή, διαφθορά και παντελονιάσματα. Η μεγάλη συναλλαγή που γίνεται είναι στη μη είσπραξη των οφειλών των μεγάλων ποσών από τη Δημοτική Αρχή. Το χρέος προς το Δήμο είναι κοντά στα 6.500.000 ευρώ. Μεγάλες επιχειρήσεις και διαπλεκόμενοι φανερά με τη Δημοτική Αρχή δεν έχουν πληρώσει ποτέ. Εκτός του ότι δεν πληρώνουν , παίρνουν και απευθείας αναθέσεις από το Δήμο. Στη Κατούνα δεν έχουν μοιράσει λογαριασμούς από το 2018. Αυτό καταργεί κάθε έννοια νομιμότητας και βεβαίως επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο