Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Γώγος: Πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα -Τι θα γίνει με τα σχολεία


Για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA...
«Πιθανότατα θα κάνω το εμβόλιο αυτή τη βδομάδα, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής. Ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που έχει φέρει ο ιός αυτός είναι μόνο με το εμβόλιο. Αν φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμένων πάνω από 70% θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο κ. Γώγος. 

«Τα μέτρα τηρήθηκαν αυτές τις ημέρες, δεν έγιναν έκτροπα. Το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε αρκετά σημαντική μείωση των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό, δυστυχώς όμως ακόμα υπάρχει πίεση στο σύστημα. Δεν έχει πέσει ο αριθμός από τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους. Αυτή τη βδομάδα θα συνεδριάσουμε και θα δούμε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε όλες τις περιοχές, όπως η δυτική Αττική, η περιοχή της Κοζάνης, κάποιες περιοχές της Βοιωτίας. Νομίζω πως και στις περιοχές αυτές θα δούμε καλύτερα νούμερα και θα πάμε σε μια καλύτερη φάση», συνέχισε ο ίδιος. 

Μιλώντας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Γώγος τόνισε ότι «Υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή». 

«Δεν έχουμε πάρει αποφάσεις ακόμα, θα τα δούμε τις προσεχείς δύο εβδομάδες και θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα», πρόσθεσε για το λιανεμπόριο. 

Παράλληλα, ο κ. Γώγος, σχολίασε και την κατάσταση στη δυτική Αττική. 

«Στη δυτική Αττική είχαμε αυξημένο αριθμό στη δυτική Αττική σε σχέση και με τον πληθυσμό. Τώρα σιγά σιγά τα πράγματα βελτιώνονται. Δεν θέλαμε να έχουμε τόσο σκληρά μέτρα, αλλά νομίζω ότι πήγε καλά. Βεβαίως υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα, αυτή τη βδομάδα θα δούμε τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό και πότε αυτές θα επιτραπούν, ο ίδιος είπε ότι «Θα το δούμε σιγά σιγά, πρέπει να υπάρχει ομοιόμορφη κατάσταση στην Ελλάδα για να γίνονται τέτοιες μετακινήσεις. Είναι νωρίς ακόμα για αυτό», ενώ για το υπόλοιπο των εορταστικών ημερών τόνισε ότι «Δεν υπάρχει ακόμα καμία αλλαγή σχεδίου. Νομίζω μέσα στις γιορτές δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν σπουδαίες αλλαγές. Και από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας». 


aftodioikisi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο