Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

EΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ Σ.Μ.Α. ΑΣΤΑΚΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Με την υπ' αριθμόν πρωτ. 591/10-02-2017 απόφαση, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ένα σημαντικό έργο που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου και συγκεκριμένα την διαχείριση των σκουπιδιών του. Μιλάμε για την προμήθεια εξοπλισμού συμπίεσης – μεταφοράς του Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (Σ.Μ.Α.) Αστακού, με προϋπολογισμό 1.136.545 €. Ο κωδικός MIS (ΟΠΣ) ένταξης του έργου είναι ο 5003854.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί και ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα συμπιεστή απορριμμάτων, ένα ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, δύο ανατρεπόμενα φορτηγά (ένα μεγάλο και ένα μικρό), ένα όχημα μεταφοράς αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών απορριμματοκιβωτίων (containers) καθώς και δύο αυτοσυμπιεζόμενα κλειστά απορριμματοκιβώτια (containers).
Ο Δήμος Ξηρομέρου εδώ και λίγες ημέρες, είναι σε διαδικασία ώστε να ενεργοποιήσει στο άμεσο μέλλον το Σ.Μ.Α. Αστακού, με στόχο την μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Με το Σ.Μ.Α. Αστακού σε λειτουργία, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται σε ειδικό container με την βοήθεια ειδικού οχήματος (νταλίκας). Τα σκουπίδια θα έχουν υποστεί συμπίεση εντός του container μεταφοράς, με αποτέλεσμα αντί να έχουμε πολλά δρομολόγια των απορριμματοφόρων του Δήμου Ξηρομέρου προς τον ΧΥΤΑ, θα έχουμε απόρριψη των σκουπιδιών προσωρινά στο Σ.Μ.Α. Αστακού, συμπίεση τους εντός του container και μεταφορά με το ειδικό όχημα μεταφοράς (νταλίκα) όταν το container θα είναι πλήρες.
Κάποιοι που γνωρίζουν το αντικείμενο, μιλάνε για 1 δρομολόγιο της νταλίκας με το container, σε αντικατάσταση 4-5 δρομολογίων των απορριμματοφόρων.
Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. ΠΡΟΧΩΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕ.
    ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τον λογαριασμό ποιος θα τον πληρώσει στο τέλος ρε λεβέντη, που μαθαίνουνε μπαρμπερηδες στου κασιδιάρη το κεφάλι.
    Το μπράβο να το πεις στο τέλος του χρόνου που θα βρωμάει όλος ο Δήμος όπως τώρα από το λεβέντη σούλα οι απλοί πολίτες θα το έχουν πληρώσει ακριβα,αφου αυτός ο ΣΜΑ σχεδιάστηκε γιο τον Δήμο Αστακου και όχι Δήμο Ξηρομερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαλτα λίγο κάτω και θα δεις πόσα θα εξοικονομούν. Πάντως 1000000 που πλήρωνες πριν την Εταιρεία μόνο συν φοσδα συν κτλ μέσα τα μαύρα τώρα θα πληρώσεις το 1/10.....αλλα μάλλον θα ήσουν. Και εσύ για τα μαύρα....

      Διαγραφή
  3. 6.54..ΜΕΧΡΙ.ΤΩΡΑ.ΠΟΙΟΣ.ΤΑ.ΠΛΗΡΩΝΕ.ΟΙ.ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.ΔΗΜΑΡΧΕ.ΠΡΟΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δλδ αυτό το καινούργιο μηχάνημα
    θα συμπιέζει και θα κάνει χυλό και τα {βιορευστά} μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι και μετα έπιασε μια βροχή...


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσοι δήμοι στην Αθήνα λειτουργούνε έτσι εδώ και χρόνια.το ίδιο είναι να γίνονται 5 δρομολόγια την ημέρα το ίδιο είναι να γίνεται ένα δρομολόγιο; Δηλαδή αυτός ο δήμος να μην πάει μπροστά να μείνει έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο