Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση από την Περιφερειακή Αρχή ζητά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μπαλαμπάνης Νικόλαος

 Ενημέρωση για τα έργα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού ζητά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μπαλαμπάνης Νικόλαος.
   Ενημέρωση από την Περιφερειακή Αρχή σε ότι αφορά τα έργα της Λιμνοθάλασσας: «Συμπληρωματικά Έργα Αναβάθμισης Υδατικών Οικοσυστημάτων Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας»  και «Έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης αντλιοστασίων D1, D2, D6 και συναφών έργων στις Λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Αιτωλικού»,  ζήτησε  κατά την διάρκεια του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης  Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών  Όρεων, το τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Φορέα  και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, κος Μπαλαμπάνης Νικόλαος.
Όπως ανέφερε ο κος Μπαλαμπάνης, το Συγκεκριμένο Θέμα είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρύτερη περιοχή τόσο για τον Περιβαλλοντικό του αντίκτυπο , όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών, η οποία είναι άμεσα Εξαρτώμενη από το θαλάσσιο Στοιχείο.
Το Θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων, στο οποίο με Επιστολή του Φορέα, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν  οι Αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες.

Σκοπός είναι να υπάρξει μια ενδελεχή ενημέρωση σε Υπηρεσιακό Επίπεδο προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσον αφορά τις Εξελίξεις επί του Θέματος, σε σχέση με τον προγραμματισμό υλοποίησης των εν λόγω έργων, καθώς από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 έχει κοινοποιηθεί Έγγραφο προς την Περιφέρεια για Διευκρινήσεις επί της Διαδικασίας.
Να σημειωθεί πως για το Συγκεκριμένο ΈΡΓΟ  με κωδικό Πρόσκλησης : αρ.40.1 & 44.6 της Ε.Υ.Δ.Ε.Π.  «Αλιεία και Θάλασσα» 14.01.2019, είχε ήδη Εξασφαλισθεί η Χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: