Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Στην ΠΑΛΑΙΡΟ ο Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, χθες Κυριακή του Ασώτου -[ΦΩΤΟ]
           Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή του Ασώτου 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
          Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Αγρινίου Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Βονίτσης Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βέττας και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Γατσούλης...........      Στο θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς σχολίασε μερικά σημεία της παραβολής του Ασώτου και ιδιαιτέρως υπογράμμισε δύο από αυτά:

α)-Το φοβερό, το καταστρεπτικό, το ψυχοφθόρο της αποστασίας από τον Θεό μας και
β)-Το απύθμενο βάθος της αγάπης, της ευσπλαχνίας, της συγχωρητικότητας Του Κυρίου.
        Περισσότερο μάλιστα τόνισε την σημερινή αποστασία και την ανάγκη της προσωπικής μετανοίας μας.

           Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Κοσμάς, σε ευρεία συζήτηση με πιστούς της Παλαίρου, συζήτησε το θέμα της ανακαινίσεως της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Παλαίρου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο εκκλησιαστικό συμβούλιο Παλαίρου και στον πρόεδρο αυτού πατήρ Κωνσταντίνο Γατσουλη για όλες της εκδήλωσης που πραγματοποιούν στην ενορία. Είναι λαμπρό παράδειγμα για πολλές ενορίες. Μπράβο και πάλι μπράβο. Συνεχίστε έτσι. Η Αγία Παρασκευή να είναι προστάτης όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον εφημέριο Παλαίρου πατήρ Κωνσταντίνο Γατσουλη και σε όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο για το στολίδι που έχουν μετά της εργασίες συντήρησης που έκαναν. Και να σημειωθεί ότι έγιναν σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. Μπράβο