Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ:Παρέμβαση για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στο Μεσολόγγι


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στο Μεσολόγγι

         Στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Μεσολογγίου που εναντιώνονται στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη λιμνοθάλασσα, στάθηκε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την παρέμβασή της στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου όπου συζητήθηκε σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί από φορείς της περιοχής.........



    Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην τοποθέτησή του υπογράμμισε την υποκριτική στάση της Κομισιόν που παραπέμπει την υπόθεση στα εθνικά δικαστήρια καθώς με βάση και τους δικούς της κανονισμούς κι οδηγίες για τις ΑΠΕ οι όμιλοι πριμοδοτούνται για «πράσινες επενδύσεις», ενώ ο λαός πληρώνει, με «περιβαλλοντικά τέλη», φορολογία, με το κλείσιμο επιχειρήσεων που οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία, όπως γίνεται αυτή την περίοδο στη Δυτική Μακεδονία.
        Τόνισε ακόμη τις ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που με νομοθετικές ρυθμίσεις της επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης γης ώστε να γίνονται εύκολα τέτοιου είδους επενδύσεις.
         Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, αντιτίθεται στην εγκατάσταση των μονάδων ενεργειακής καύσης βιομάζας και βιορευστών και σε αυτή την περιοχή στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα ενάντια στις συνέπειες από την απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας των λαϊκών στρωμάτων που αποτελούν στρατηγική της ΕΕ.
            Έκλεισε λέγοντας ότι το ζήτημα δεν είναι η «παραβίαση της ευρωνωσιακής νομοθεσίας» όπως επικαλούνται άλλες δυνάμεις, αλλά η ίδια η εφαρμογή της, καθώς η ΕΕ που υπηρετεί τα μονοπώλια και τα κέρδη τους δεν μπορεί να προστατέψει ούτε το περιβάλλον ούτε τη ζωή και την υγεία των κατοίκων.
         Μετά και από την παρέμβαση του ΚΚΕ η αναφορά παρέμεινε ανοιχτή για να τοποθετηθεί εκ νέου η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή στο ζήτημα αυτό.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο