Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Χρήματα στους δήμους που θα υποδεχθούν πρόσφυγες – μετανάστες

Χρήματα στους δήμους προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες δίνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις ΜΚΟ, που ψηφίσθηκε χθες ( υπέρ από ΝΔ, παρών από ΣΥΡΙΖΑ και κατά από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης) στο πλαίσιο του νομοσχεδίου «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις»:

–Προβλέπεται κονδύλι 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος για επιχορήγηση προς τους δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών
-Το ποσό που προβλέπεται ανά φιλοξενούμενο άτομο είναι 12,5 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο μπορεί να αυξάνεται αν το ποσοστό των προσφύγων -μεταναστών είναι μεγαλύτερο του 1% του πληθυσμού.
Τι αλλάζει για τις ΜΚΟ
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, «ο έλεγχος από την Πολιτεία σε ατομικό επίπεδο θα είναι ενδελεχέστερος. Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές ή στις ακτές, χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση/ ταυτότητα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι ΜΚΟ θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα άτομα (μέλη, υπαλλήλους, συνεργάτες) που θα δραστηριοποιούνται και πού, ενώ αυτά θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα μέλους/ πιστοποίηση για να δραστηριοποιούνται».
Όπως προβλέπεται, θα οριστεί ειδικός γραμματέας ΜΚΟ, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του Μητρώου, ενώ με υπουργική απόφαση θα εξειδικευτούν οι προϋποθέσεις εγγραφής και διαγραφής των μελών από το Μητρώο.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν επίσης ότι «οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες (2016, 2018) που αφορούσαν τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν σε δράσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τη λειτουργία τους, δεν προέβλεπαν κανόνες διαπίστευσης/ πιστοποίησης για τα φυσικά πρόσωπα».

8 σχόλια:

  1. Κοινως, λέμε στους περιφεριάρχες και δημάρχους, που στην πλειοψηφια τους ανηκουν στην ΝΔ, πειστε τους ανθρωπους, που μέχρι την ανοιξη τους λεγατε οτι για το μετανεστευτικο φταιει ο Τσιπρας και η Τασια, να δεχτουν τους πρόσφυγες και κάτι θα τσιμπησετε.

    Η απολυτη ξεφτιλα του πολιτικου και του ανθρωπου γενικοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ριχνουν το τυρακι ενω πισω τους περιμενει μια φακα νααα...
    Βλεπουμε ολοι τι γινεται με τους μεταναστες τον τελευταιο καιρο ολο κ πιο εντονα φαινομενα βιασμων εξεγερσεων επιθεσεων..απο κει κ περα οσον αφορα τον δημο αμφιλοχιας θα ερθουν 2000 μεταναστες στον αγριλο κ θα παρει ο δημος 25000 ευρω θετωντας τις ζωες των πολιτων σε κινδυνο??πο πο πραγματικα ντρεπομαι για την ελλαδα ετσι οπως καταντησε.ξεπουλαει τα παντα για το χρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TELIKA ESEIS ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
    ΓΡΑΨΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΛΥΣΗ................... ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν ήθελε πραγματικά η Ε.Ε. τα έλυνε Ολα.
      Ολα τα άλλα είναι: << άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε >>
      Που λέει και ο σοφός λαός μας.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ Η ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει λύσει Στο πρόβλημα μ τούς μετανάστες! Γρήγορη κ αποτελεσματικη τους βάζουμε Στο Αεροπλάνο κ τους επιστρέφουμε Στην πατρίδα τους.
    Αλλά κύριοι τ λεφτά είναι πολλά πού περνει ή χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους κρατήσουμε εδώ...
    Αυτή είναι η αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γατακιαααα, αυτο εννουσε ο Αλέξης οταν ελεγε για επενδυτες. Οριστε θα πληρωνονται οι Δημοι ανα κεφαλι. Αυτους τπυς επενδυτες εννοουσε. Μπορεις να το πεις και επενδυση για εναν Δημο. Αρε Αλεξη μεγιστε ποσο μπροστα ησουν και δεν το βλεπαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο