Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Τι είπε η Αλέκα Παπαρήγα από το Αγρίνιο για το ΚΚΕ τη δεκαετία του ‘40 (φωτο)

               Στο Αγρίνιο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και μίλησε για τη δράση του κόμματος κατά την δεκαετία του 1940.
           Στην κατάμεστη αίθουσα η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως “είναι υποχρέωση του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αλλά και κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος να πραγματοποιεί με επιστημονικούς όρους έρευνα και απολογισμό ώστε να βγάζει συμπεράσματα για τις χρονικές φάσεις της ιστορίας” ........



     Το κόμμα είναι υποχρεωμένο να δίνει δημοσιότητα στα ντοκουμέντα και ιστορικά χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς απόκρυψη τυχών λαθών που έκανε, αδυναμιών και παραλήψεων”.
          Ενώ σημείωσε πως “είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την αφετηρία του και την πορεία του, καθώς χωρίς το παρελθόν δεν μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τις ημέρες που έρχονται”.
          Την πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κατά την κρίσιμη δεκαετία του 1940.
          Στο χώρο της εκδήλωσης στην παλιά λαχαναγορά λειτούργησε επίσης έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με νέες και παλιότερες εκδόσεις.

Πηγή: https://www.agriniopress.gr/

15 σχόλια:

  1. προτείνω ομαδικη προβολή της ταινίας "Ελένη" του Γκατζογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι προπαγανδιστικές ταινίες δεν γράφουν ιστορία. Η δεκαετία του 40 τα είχε όλα. Το έπος του πολέμου κατά του φασισμού και ναζισμού, που το ΚΚΕ συμμετείχε ενεργά, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές με το Μεταξικό καθεστώς. Είχε και την μεγαλειώδη εθνική αντίσταση, με κύριο κορμό το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, με το ΚΚΕ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχε, όμως, και την ντροπή των μαυραγοριτών, των δωσίλογων και των κατοχικών συνεργατών. Όπως είχε και την τραγωδία του εμφυλίου, στον οποίο το ΚΚΕ σπρώχτηκε από τους Άγγλους και τους ακραίους της δοσιλογικής δεξιάς, που είδαν το εμφύλιο ως ευκαιρία να ξεπλυθούν από τις κατοχικές τους αμαρτίες. Ασφαλώς το ΚΚΕ έκανε και λάθη και ακρότητες, συνήθως ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, σε μια ταραγμένη περίοδο για την πατρίδα μας. Αυτά, από κάποιον που δεν είναι κομουνιστής, αγαπάει όμως την ιστορική και αναζητά, χωρίς προκαταλείψεις, την ιστορική αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλας για "προπαγανδα" αναφορικα με την ταινια, οταν η λεξη προπαγανδα ειναι γεννημα θρεμα του κομμουνισμου; Μαλλον κρυφοκομμουνιστης εισαι μιας και τα λες ωραιοποιημενα τα πραγματα αντι να αναφερθεις στα εγκληματα και τις σφαγες που εκανε το ΚΚΕ στον εμφυλιο. Εσυ του δινεις.ελαφρυντικα και στο τελος μας το παιζεις και ουδετερος και αντικειμενικος και ταχα ιστορικος αναζητητης...

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στον 2,32 για την αντικειμενικότητα,
    έναντι των ανιστόρητων και κομματικοφανατισμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών του ελασ ήταν η ύπουλη σφαγή του ψαρού και των ανδρων του για να διαλύσει μια μη κομουνιστικη αντάρτικη ομάδα όπως και πολλές άλλες για να ειναι μονο αυτός να φτιάξει αργοτερα κομμουνισμό σπρωγμενοι απο τους σοβιετικους και σλαυους φιλους του? η ταινια εγραψε μια αληθεια και οχι προπαγανδα. κυνηγούσαν οι αριστεροι οσους πηγαιναν να τη δουν. δημοκρατια ειναι αυτο η κοκκινοσ φασισμος? προπαγανδα ειναι μανουλες οι αριστεροι. το κκε πριν το πολεμο 40 ήταν σε σιγη γιατι ο σταλιν τα ειχε πλακακια με το χιτλερ και συμμαχουσαν να μοιρασουν χωρες. οταν τα χαλασαν αρχισαν να φωναζουν στο κκε. οσον αφορα τσακωμους χαμος γινονταν με καθαιρεσεις και εξορισμους και αφορισμους μεταξυ των κκε και θεωρητικων και μαχητων και σοβιετικων. εκτος μα ναζισμο και μαυρο φασισμο ειχαμε και βουλγαρικη κατοχη να μη ξεχνιομαστε στη μακεδονια που τις εδιναν στους σλαυους οι κκε και ζητησαν ιστορικα συγνωμη αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι διάφορες προκαταλήψεις και ιδεοληψίες εάν εχουμε
    εμποδίζει την εξέλιξη και ολοκλήρωση του καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορια παραδιδει μαθηματα 10.30 και αλλοιμονο σε αυτον που δεν τα βλεπει. Γι'αυτο μην ξαναψηφισεις Συριζα, αρκετο κακο εκανε

      Διαγραφή
    2. Με συγχωρείς κύριε 4,32. Δέν κατάλαβες καλά ?

      ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. Επειδη το καταλαβα, κανεις "μπαμ" απο 10 χιλιομετρς οτι ψηφιζεις συριζα, γι'αυτο στο λεω για να διορθωσεις το λαθος σου. Αλλα μην μιλας για ιδεοληψιες γιατι στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι. Τις ιδεοληψιες του Συριζα πληρωσαμε ολοι 4 χρονια, στα εθνικα θεματα, στην οικονομια, στην ασφαλεια, στα ξεπεσμενα ήθη, στα μαγειρεματα στη δικαιοσυνη, στο ξεπουλημα της Μακεδονιας...οποτε μην μιλας για ιδεοληψιες γιατι ειναι σα να λες στο αριστερο οτι δεν κανει προπαγανδα, αφου δημιουργημα της αριστερας ειναι.

      Διαγραφή
    4. Ψήφισε όποιο κόμμα θέλεις

      ΕΓΩ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ.

      Διαγραφή
  6. Λαθη και ακροτητες το ξεκοιλιασμα και το κοψιμο λαιμων, οι βιασμοι και οι σφαγες; Πολυ στρογγυλοποιημενα μας τα λες, σαν τη Ρεπουση ενα πραγμα.που ελεγε για συνωστισμους στη Μικρα Ασια. Δεν ειναι προπαγανδιστικη ταινια η "Ελενη". Ειναι μια ταινια που αποτυπωνει τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ΚΚΕ σε βαρος του ελληνικου λαου, γιατι ως γνωστον, οι ΚΚΕδες πρωτα βαζουν το κομμα. Οποιος διαφωνει απλα ειναι ανιστορητος ή θυμα πολιτικης προπαγανδας. Η ιστορια του ΚΚΕ ειναι βαμμενη με αιμα και το περισσοτερο ηταν εκεινων στους οποιους ηθελε να επιβληθει ως πολιτικη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακο κανετε εσεις που ψηφιζετε κκε και οχι ο συριζα.ο συριζα εχει ηγετη που λεγετε αλεξης τσιπρας εσεις τι εχετε το μαο μαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε πατριώτες, βρέθηκε ο Χρυσαυγετισμός εκτός Βουλής και φαίνεται ότι έπιασε στασίδι στο διαδίκτυο. Έλεος με τα ουρλιαχτά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 12.46
      Γιατι ρε σύντροφε; οτι σου θυμιζει τα εγκληματα του κομμουνισμου, ειναι Χρυσαυγετισμος; Καταγεγραμμενη ιστορια ειναι, οσο και να μην σου αρέσει. Κανε μου τη χαρη καο διαβασε και κατι αλλο περα απο Ριζοσπαστη και Αυγη. Θα αλλαξει τον τροπο που αντιλαμβανεσαι τον κοσμο.

      Διαγραφή
  9. Ο 12.32 λέει ιστορικές αλήθειες, με σφαιρική αντικειμενικότητα. Τις οποίες οι υστερικές κραυγές δεν μπορούν να τις αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο