Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Καταγγελία: Παραλία-διαμάντι το Βαθυαβάλι αλλά…

        Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες παραλίες στην Αιτωλοακαρνανία.
        Μια παραλία που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν ευρέως γνωστή αλλά την τελευταία δεκαετία έχει τύχει ιδιαίτερα μεγάλης προβολής με αποτέλεσμα πλέον να υποδέχεται μεγάλο όγκο λουόμενων και από όμορους νομούς.
      Ο λόγος για το Βαθυαβάλι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Πάλαιρο, και στο οποίο φθάνεις περνώντας από την Πογωνιά και το Βαρκό.
        Η φύση λοιπόν πρόσφερε μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Οι ανθρώπινες συμπεριφορές όμως είναι αυτές που χαλούν την εικόνα και προβληματίζουν τους λουόμενους.

Διαβάστε μαρτυρία ατόμου που βρέθηκε χθες στο Βαθυαβάλι:.............


Κυριακή Αυγούστου για μπάνιο σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, ένα διαμάντι για το νομό.
✔️Κότερα και σκάφη αναψυχής αγκυροβολημενα στα 50 μέτρα (φαίνεται και από την φωτογραφία).
✔️Ποδήλατα θαλάσσης και κανό ανάμεσα στους κολυμβητές χωρίς οριοθέτηση (φταίμε και εμείς)
✔️Και το αποκορύφωμα ήταν όταν ένα παλικαράκι γύρω στα 15 (!!) με φουσκωτό ξεκίνησε από το σκάφος του και βγήκε στην παραλία να παραλάβει τους φίλους -οικογένεια του, ακριβως μπροστά στην καντίνα. Ανάμεσα σε μωρά και μικρά παιδιά, ένα θέαμα σοκαριστικο.

         Η αγάπη και η ανεμελιά της θάλασσας δεν μπορεί παρά να έχουν και τους κανόνες τους. Δεν μπορεί να στηριζομαστε πάντα στην τύχη για να μην έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα.

          Παράλληλα χθες σε μέσα ενημέρωσης κοινοποιήθηκαν και άλλες καταγγελίες σχετικές με –το πολλάκις καταγγελλόμενο -θέμα των αποβλήτων των σκαφών και που καταλήγουν
        Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν επίσης για τους χώρους υγιεινής. «Μία χημική WC κάτω απο τον καυτό ήλιο πώς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τόσες εκατοντάδες κόσμου; Λογικό είναι οι περισσότεροι να καταφεύγουν είτε στη θάλασσα είτε στους παρακείμενους θάμνους και να κάνουν αφόρητη από τη μυρωδιά την παραμονή στην παραλία;», αναφέρει επισκέπτης θίγοντας και άλλα ζητήματα όπως ότι οι ξαπλώστρες ακουμπούν στο νερό σχεδόν.

           Όπως και να έχει το Βαθυαβάλι είναι ένα διαμάντι της φύσης αλλά και οι κανόνες απαραίτητοι. Αυτό βέβαια είναι ζήτημα των πολιτών αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών.

9 σχόλια:

  1. H Βαθυαβάλη και όχι "ΤΟ" ΡΕ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχεις απολυτο δικαιο . καποτε πηγαινα εκει καθε καλοκαιρι , τωρα πλεων οχι ...το λιμενικο επρεπε να βαλει σημαδουρες ? ο δημος επρεπε να κανει κατι ?? αληθεια δεν γνωριζω .περα απο κει οι ξενοι δεν εχουν αφησει ουτε βοτσαλο στην θαλασσα τα ανοιγουν και τα τρωνε .. θα καταστραφει και αυτη η ομορφη παραλια και τελος μετα . οπως πολλες αλλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι θέλουμε τον τουρισμό. Αλλά δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πως όταν βγει το σκατό στο δρόμο λόγω έλλειψης υποδομών θα είναι αργά. Και όταν ο κόσμος φύγει από την κάθε Βαθυαβαλη άντε να τον μαζέψεις. Δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε που και που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΉΓΑΙΝΑ 15 ΜΈΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΛΊΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΉ ΠΑΡΑΛΙΑ.
    ΦΈΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΕΊΠΑ ΝΑ ΦΎΓΩ ΚΑΙ Μ ΒΡΩ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΈΡΟΣ
    ΤΕΛΙΚΑ ΜΈΝΩ ΕΔΏ ΣΤΟ ΒΑΘΥΑΒΑΛΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΕΣ ΜΈΡΕΣ
    ΕΆΝ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΊ ΌΛΗ ΑΥΤΗ Θ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΩΣΤΆ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΌΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΆΡΤΗΣΗ. ΚΆΘΟΜΑΙ 5 ΜΈΡΕΣ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ΕΔΏ ΣΤΟ ΩΑΘΥΑΒΑΛΙ
    ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΑΝ ΛΒΟΥΝ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕ7 ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΘΑΡΉ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή απουσιάζει. Τα 7.780 ευρώ γιατί τα επέβαλλε η Λιμενική Αρχή στο Δήμο και τα πληρώσαμε οι Δημότες; Oυδέν κρυφό υπό τον ήλιο.
    Σε ότι αφορά τη παραλία. Παντού πρέπει να ισχύουν κανόνες. Δυστυχώς πολλοί σκαφάτοι δεν σέβονται απολύτως τίποτε. Κάθε επισκέπτης πρέπει να σέβεται τη παραλία. Δυστυχώς όμως έχει μετατραπεί σε μαγαζί το οποίο δεν είναι καντίνα αλλά κάτι από όλα. Το ίδιο και οι δύο καντίνες μεταξύ Παλαίρου- Πογωνιάς. Και βεβαίως δεν σέβονται τις συμβάσεις που υπέγραψαν. Κατάληψη της παραλίας έγινε και από ξενοδοχείο που επαναλειτουργεί. Δημοτικοί Σύμβουλοι διαβάστε τις συμβάσεις;
    Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να θέσει κανόνες λειτουργίας. Να καθορίσει τι ακριβώς πρέπει να πουλάνε οι λεγόμενες καντίνες. Τις ονομάζω έτσι γιατί οι ίδιοι τις ονομάζουν θαλάσσια μπάρ. Τα χρήματα που πληρώνουν στο Δήμο είναι ελάχιστα σε σχέση με τους τζίρους που κάνουν. Δεν νοείται καντίνα με 10-12 άτομα προσωπικό και να πουλά οτιδήποτε πίνετε και πολλά που τρώγονται αρμοδιότητας ουζερί ή εστιατορίου ενίοτε. Αυτή είναι η αλήθεια. Νερό από που προμηθεύονται; To πληρώνουν; Και γιατί η ένταση της μουσικής είναι ανεξέλεκτη; O xώρος είναι δημόσιος. Τον έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικό μαγαζί. Τότε να περιορίσουν τον ήχο της μουσικής. Πολλοί στη παραλία θέλουν ησυχία. Γιατί δεν το σέβονται. Αυτοί που θέλουν να την έχουν , αλλά οι υπόλοιποι θέλουμε ησυχία. Φυσικά πάρτι και καντίνα δεν συμβιβάζονται. Να κονομήσουν οι ενοικιάζοντες τις λεγόμενες καντίνες, να σέβονται όμως και τους λουομένους. Στη παραλία για μπάνιο πάμε και για χαλάρωμα. Για να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε πάμε στο μπάρ. Δημοτική Αρχή πάρε μέτρα. Σε ότι αφορά τους άλλους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται τους λέω. Υπεύθυνη για τι πουλάνε, πόσο το πουλάνε, για την ησυχία είναι η Δημοτική Αρχή. Πηγαίνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοκαταστρεφομαστε και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Γιατί άραγε τόση άνθηση ο ιστιοπλοϊκός τουρισμός; Οι άνθρωποι θέλουν την ησυχία τους. Τον ήλιο, τη θάλασσα και καλό φαγητό. Γι αυτό ξανοιγονται. Να μην βλέπουν και να μην ακούνε. Τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει η καντίνα από εκεί και από όλες τις παραλίες μας. Μας στερούν τη θάλασσα μας οι κανίβαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΝΟΙ
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΌΣΟ ΣΚΛΗΡΟΊ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΈΣ ΣΕ ΚΑΤΔΙΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΈΣ
    ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΚΑΙ ΤΟΝΏΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΉ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΆ ΜΆΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΤΆ ΜΆΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΉ Η ΚΑΝΤΊΝΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ημουν εκει πριν λιγες μερες...υπεροχη παραλια!!!Και ναι,βγαιναν με τα σκαφη μπροστα στην καντινα,μες στον κοσμο που εκανε μπανιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο