Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Δίπλωμα οδήγησης: Τέλος στο «χαράτσι» των 180 ευρώ με τον νέο νόμο

Ανάσα στην τσέπη τους θα δουν οι οδηγοί που δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τα διπλώματα οδήγησης, πέραν των άλλων ρυθμίσεων, καταργείται και το «χαράτσι» 120-180 ευρώ που υποχρεώνονταν να πληρώνουν για ασφάλιση όσοι έδιναν εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Πρόκειται για έναν νόμο που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προέβλεπε μεταξύ άλλων και την υποχρέωση ασφάλισης των υποψηφίων οδηγών ατομικά. Τα συγκεκριμένα ατομικά ασφαλιστήρια υποψηφίων οδηγών, κόστιζαν περίπου 120-150 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ. και 150-180 ευρώ για τα βαρέα οχήματα. Πρόκειται για μια ασφάλιση που κάλυπτε το χρονικό διάστημα δέκα λεπτών της εξέτασης. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ποσά αυτά καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις και την ετήσια ασφάλεια αρκετών Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και τον νέο νέο, το «χαράτσι» αυτό που εκτόξευε το κόστος των εξετάσεων καταργείται. Η διαδικασία επιστρέφει   στο προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς κατά το οποίο και η ασφάλεια τουαυτοκινήτου και έναντι τρίτων καλυπτόταν από τους εκπαιδευτές οι οποίοι είχαν υποχρέωση να ασφαλίσουν τόσο το αυτοκίνητο όσο και τους επιβαίνοντες.
newsit.gr

2 σχόλια:

  1. Επιστρέφουμε στο παλιό καθεστώς....

    Στο ίδιο αυτοκίνητο εξεταζόμενος, δάσκαλος και εξεταστής.

    Έτσι μπορούμε εύκολα να λαδώνουμε δασκάλους και εξεταστές και αργότερα με το δρεπάνι να βγαίνουμε στον δρόμο χωρίς να ξέρουμε τα βασικά από τον ΚΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε πστριωτες τωρα γινεται παλι πιο εύκολο το λάδωμα . Ετοιμάστε σαβανα και αναπηρικα καροτσάκια για τα παιδιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο