Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΥΦΗ, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου -Β' ΜΕΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΥΦΗ, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου -Β' ΜΕΡΟΣ
 -Για να να γίνει πιο κατανοητό το Β' ΜΕΡΟΣ, ρίξτε μια ματιά και στο πρώτο μέρος του άρθρου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ρούφη Αχιλλέα.
ΜΕΡΟΣ Β

Αγαπητέ Αχιλλέα,
           Είναι ολοφάνερο ότι η περιοχή του όρμου Παλαίρου- Πογωνιάς βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε ότι αφορά την αναπτυξιακή της προοπτική. Οι φυσικές ομορφιές της περιοχής είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η προσέγγιση της από τον αέρα μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου, από τη θάλασσα και με τη ολοκλήρωση των οδών που έχουν σχεδιαστεί, καθώς και ο δρόμος Πογωνιά- Πλαγιά  θα τη καταστήσουν τόπο εγκατάστασης, διακοπών πολλών χιλιάδων ανθρώπων τόσο μόνιμα όσο και για διακοπές.
           Υποχρέωση της Δημοτικής και της Κοινοτικής Αρχής είναι να σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις αναγκαίες και ικανές για να μπορέσουμε να μπούμε στη νέα εποχή που ανοίγετε μπροστά μας............

  

Γρήγορα θα  αναπτύξω τις δικές μου θέσεις για προβληματισμό:
Θέμα 1:
           Η Μονή του Αγίου Δημητρίου στη Πάλαιρο είναι σημείο θρησκευτικής λατρείας για τους κατοίκους και όχι μόνο. Η επίκληση του ονόματος Αγίου, ο νους όλων μας πηγαίνει στον Άγιο Δημήτριο της Παλαίρου.
      Ο δρόμος προς τη Μονή χρειάζεται παρέμβαση. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τόσο ο Ναός, όσο και άλλα κτίρια της Μονής χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις. 

ΘΕΜΑ 2:
Τη κορυφή της λίστας των αξιοθέατων στην ευρύτερη περιοχή καταλαμβάνει ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαίρου, το λεγόμενο κάστρο της Κεχροπούλας. Για το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τη Δημοτική Αρχή την πενταετία που πέρασε η λέξη Κεχροπούλα ήταν άγνωστη.  

ΘΕΜΑ 3:
        Έχω ολόκληρη πρόταση για τη Δημιουργία σε ολόκληρο το Δήμο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Είμαι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και της δικής σου όποτε θέλετε να αναπτύξω τις γνώσεις μου τόσο για τη δημιουργία όσο και τη λειτουργία του.

ΘΕΜΑ 4:
Εξασφάλιση πόσιμου νερού. Έγινε ένα θετικότατο βήμα. Στόχος  η ευρύτερη περιοχή να υδροδοτείται από τη περιοχή Κορπής και Μοναστηρακίου. 

ΘΕΜΑ 5:
           Προχωρήστε άμεσα σε σύγκλιση Λαϊκών συνελεύσεων σε Πάλαιρο και Πογωνιά με θέμα το ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας. Οι πιέσεις που θα δεχθεί η Δημοτική Αρχή για μεταφορά σκουπιδιών από Δήμους (προσέξτε πληθυντικό  χρησιμοποίησα, όχι τυχαία) και τη κεντρική εξουσία θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. 
      Η ασφαλιστική δικλείδα να μην γίνουμε σκουπιδότοπος είναι οι Λαϊκές Συνελεύσεις να αποφασίσουν τη ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές στη καλύτερη περίπτωση. (Θεωρώ ότι έγινα κατανοητός).  

ΘΕΜΑ 6:
Οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι ΚΥΑ για το έργο Αποχετευτικό Δίκτυο και Εγκαταστάσεις Βιολογικού καθαρισμού  Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς (αρχική και οι ανανεωτικές) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Πολύ σύντομα θα καταθέσω στη Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου και στη Τοπική Κοινότητα ογκώδη φάκελο. Να αλλάξει η κατάληξη των λυμάτων. Να μην πηγαίνουν στη θάλασσα.  

ΘΕΜΑ 7:
Η ΔΕ Παλαίρου σύντομα πρέπει να ενταχθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Να μπει τάξη στο χάος στο λιμάνι της Παλαίρου. Να γίνουν αποφασιστικά βήματα δημιουργίας μαρίνας στη Πάλαιρο.

ΘΕΜΑ 8:
Να σταματήσει αυτή η αθλιότητα που ονομάζεται πάρκο, που έχει μετατραπεί σε μάντρα αμμοχάλικου και στρούγκα.

ΘΕΜΑ 9:
          Να πληρώσουν όλοι αυτοί που οφείλουν στο Δήμο. Όποιος δεν πληρώσει ή δεν ενταχτεί σε ρύθμιση πληρωμής αμέσως να ΣΤΕΡΗΘΕΙ των υπηρεσιών που του προσφέρει ο Δήμος νερό, αποχέτευση, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κλπ. Κάποιοι δεν πληρώνουν, όχι από ανέχεια, αλλά γιατί έχουν τη κάλυψη από κάποιους για ψηφοθηρικούς λόγους.
           Τι θα γίνει με το χρέος των 250.000 ευρώ επιχείρησης στο Δήμο, που ο ίδιος Δήμαρχος ανακοίνωσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά; Αν έχουν το πολιτικό θάρρος ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ανακοινώσουν τους μεγαλοοφειλέτες στο Δήμο. Τότε πολλοί θα κρυφτούν και θα εξηγηθεί το πάθος που τους καταλαμβάνει προεκλογικά για την επικράτηση ενός εκ των δύο.  

ΘΕΜΑ 10:
Να  γίνει έλεγχος της τήρησης των όρων που έχουν υπογραφεί για τη παραχώρηση σε ιδιώτες, επιχειρήσεις παραλιών και αιγιαλού. Να μπουν κανόνες στο παιχνίδι. 

ΘΕΜΑ 11:
Να δρομολογηθεί άμεσα η ένταξη του έργου Παράκαμψη της Παλαίρου σε χρηματοδότηση.

ΘΕΜΑ 12:
Να συνδεθούν ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο αποχετευτικό Δίκτυο.

ΘΕΜΑ 13:
       Να γίνει έλεγχος για τη δυσοσμία στο Γεφύρι στο ποταμάκι. Να ελεχθούν όλοι οι μικροί χείμαρροι από το παλιούρα, κατά μήκος της κεντρικής παραλίας της Παλαίρου, στα όχθια, στο ποταμάκι, στη Πογωνιά κατά μήκος όλου αυτού του πετάλου. Τότε πολλοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Εδώ σταματώ. Θα ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

ΘΕΜΑ 14:
Να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου από το διαδίκτυο. Να δημιουργηθεί ιστοσελίδα της Δημοτικής Κοινότητας.

ΘΕΜΑ 15:
Δεν πρέπει να μείνει στάνη ή χωράφι που να μην μπορεί άνετα ο κτηνοτρόφος και ο γεωργός να έχει πρόσβαση. Η τακτική του αμμοχάλικου έχει αποτύχει οικτρά. Προχωρούμε στη σταδιακή ασφαλτόστρωση όλων των αγροτικών δρόμων. 

ΘΕΜΑ 16:
Δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς στο νέο οικισμό Σκλαβαίνων.  

ΘΕΜΑ 17:
Ο κεντρικός δρόμος της Παλαίρου από τα καφενεία και κάτω χρειάζεται φωτισμό. 

ΘΕΜΑ 18:
Ο χώρος στις παλιές αποθήκες του Συνεταιρισμού να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης. 

ΘΕΜΑ 19:
Να γίνει αξιοποίηση του υλικού που βρίσκεται μέσα στα κτίρια κάτω από το Δημοτικό Σχολείο.

ΘΕΜΑ 20:
Να αρχίσει να λειτουργεί το ΤΟΕΒ και φυσικά η άρδευση των χωραφιών. Το θέμα αυτό μερικώς συνδέεται με το θέμα 6. Το έχω ψάξει επιστημονικά και διοικητικά. Σταματώ και θα επανέλθω. Φυσικά αν ερωτηθώ θα καταθέσω τις γνώσεις μου προς προβληματισμό.
.........................................................

Aγαπητέ Αχιλλέα
Θα μπορούσα να γράψω παρά πολλά θέματα ακόμα. Η σειρά που τα παρουσίασα είναι τυχαία.  Και φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα, τα οποία δεν γνωρίζω. Αυτά τα θέματα και τα προβλήματα θα θέτουν οι Δημότες, οι πολίτες, οι επισκέπτες της περιοχής  στις  Λαϊκές Συνελεύσεις, οι οποίες προβλέπονται από το νόμο. Η επαφή με τον κόσμο είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.
  
        Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω Πρόεδρε κ. Ρούφη το εξής: 
          -Το 2014 προεκλογικά είχα μία πολύωρη κουβέντα με ένα πρώην Πρόεδρο της Πλαγιάς, τον μπάρμπα Γεράσιμο. Στο τέλος πριν τον χαιρετήσω του λέω:  
-Θέλω μία συμβουλή για να τη θυμάμαι. 
-Μου είπε: Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένα θα σου πω.
      Να λες την ΑΛΗΘΕΙΑ στο κόσμο και να έχεις ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.
           Αν μου επιτρέπετε Πρόεδρε κ Ρούφη Αχιλλέα στα σοφά λόγια του μπάρμπα Γεράσιμου θα πρόσθετα και το εξής. Σου εύχομαι από καρδιάς  Αχιλλέα το χαμόγελο και ψηλά το κεφάλι που έχεις μπαίνοντας στη πολιτική να το ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ σε όλο το χρόνο που θα είσαι στη πολιτική και με τον ίδιο τρόπο να φύγεις κάποτε από τη πολιτική. Δύσκολο;
       ME ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ, λέει ο ποιητής, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ προσθέτω. 
         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και αν νομίσεις ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος να ξέρεις θα το χαρώ. 

6 σχόλια:

  1. Aλήθειες που μόνο αν έχεις θάρρος και αγαπάς το τόπο σου τις γράφεις επώνυμα. Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν το Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε μετά τους δύο πρώτους που κάθισαν στο σκαμνί , ποιοι έχουν σειρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχιλλέα να είσαι εσύ ο Πρόεδρος και όχι η γνωστή παράγκα της παραεξουσίας. Όλοι οι προηγούμενοι υπάκουαν στη παράγκα. Δεν εκλέχτηκε ουδείς και ο Τάκουλας ήρθε δεύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H έναρξη έγινε. Κάποιοι κρύφτηκαν. Σειρά έχει ο αυθεντικός υβριστής και οι αθλιότητες του. Κανένα δελτίο τύπου δεν βλέπω.Ακολουθούν τα Σκλάβαινα. Και έπονται πλείστες όσες υποθέσεις. Θα βγάλουμε καλό χειμώνα. Τώρα για την Άνοιξη δεν ξέρω που θα βρίσκονται μερικοί. Το σκληρό πολιτικό ροκ θα έχει πολλούς ρυθμούς. Το δάσκαλο τον είδα αποφασισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eμείς πληρώνουμε και τα ξενοδοχεία δεν πληρώνουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δεν είμαι από ΠΑΛΑΙΡΟ με τα πρόβατα μεγάλο πρόβλημα. Αυτά τα 2 άτομα με τα μηχανάκια θα προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα. Και στο δρόμο πίσω από το ξενοδοχείο το έχουν κάνει χάλια περνάν οι τουρίστες και είναι ο δρόμος γεμάτος κοπριες. Αυτό επιτρέπεται αυτή την εικόνα δίνετε στους τουρίστες.Και στα οχθια δεν υπάρχουν Φώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο