Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Κοσμοσυρροή στον εσπερινό της Ιστορικής Μονής ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΖΑΠΑΤΙΝΑΣ στο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ - Αναβίωσε το πατροπαράδοτο Γλέντι όπως παλιά.. [ΦΩΤΟ]








            Με κατάνυξη τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ζαπατίνας, παρουσία πλήθους πιστών, που είχαν συρρεύσει από το Αρχοντοχώρι, τον Μύτικα, τον Αετό, τον Αστακό και από όλο το Ξηρομέρο στο ιστορικό μοναστήρι, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας τελέστηκε από τους ιερείς: π. Αθανάσιο Φραγκοτάσιο εφημέριο Αρχοντοχωρίου και τον π. Ευφρόσυνο Γρίβα εφημέριο Κανδήλας.
            Αμέσως μετά ο τοπικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Η Ζάβιτσα», αναβίωσε το πατροπαράδοτο παραδοσιακό Γλέντι όπως παλιά... υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, ενω προσφέρθηκε δωρεάν ψητή προβατίνα και τοπικά εδέσματα. 

Και του χρόνου....








































  

































 
















































Οι ΦΩΤΟ προέρχονται απο:
-ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ (ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ)
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ Η ΖΑΒΙΤΣΑ 

5 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στον εφημέριο μας και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άψογη προετοιμασία του χώρου αλλά και για όλη την προσφορά του στο χωριό μας μέχρι σήμερα.Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον συγκεκριμένο ιερέα στο χωριό μας και θα πρέπει να τον βοηθάμε και όχι να τον πολεμάμε... Ο νοών νοείτω.. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε..


    Αθηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απο τον νεοιδρυθέντα περιβαλλοντικό Σύλλογο και σαυτόν αξίζουν τα εύσημα. Ο ιερέας όπως κάθε χρόνο , περιορίστηκε - ως όφειλε - στα ιερατικά εκκλησιαστικά του και μόνον καθήκοντα. Οι υπενιγμοί σας δεν βοηθούν πουθενά. Μην ξύνετε πληγές...Θυμηθείτε , αν μπορείτε , ένα Πάσχα πριν 6-7 χρόνια , το βράδυ στην Ανάσταση και μετά ελάτε να μας πείτε το " κύριε ελέησον "...Τα συγχαρητήρια επαναλαμβάνω αξίζουν στον Σύλλογο και πρωτίστως στους πληθώρα εθελοντές που βοηθούσαν αγόγγιστα . Και του χρόνου να είμαστε καλά.

      Διαγραφή
  2. 0 χώρος καθαριστηκε διαμορφοθηκε αποκλειστικακαι μονο απο τον σύλλογο χρόνια πολλά σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε καλά Ε καλά και εδώ γκρινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άν και δεν επικροτώ το γεγονός να σχολιάζετε ανώνυμα είτε θετικά σχόλια είτε αρνητικά σε ένα blog ωστόσο με εξαναγκάζετε να πάρω θέση και να απαντήσω στα σχόλια σας.. Να ξέρετε όμως ότι είμαι πάντα υπέρ ενός πολιτισμένου διαλόγου .. Η αλήθεια είναι ότι τα εύσημα ανήκουν στον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο για όλες τις προετοιμασίες που ανέλαβε (διαμόρφωση χώρου, καθάρισμα, καρέκλες κ.α) καθώς και στους ανώνυμους εθελοντές (αλλά γνωστούς) που φροντίζουν πάντα για όλες τις εκδηλώσεις της ενορίας μας..Όλους εσάς λοιπόν σας ευχαριστούμε και προσευχόμαστε να σας έχει πάντα η Παναγία μας καλά με τις οικογένειες σας.
    Και ο προηγούμενος Πολιτιστικός Σύλλογος και ο νέος Σύλλογος πάντα είχαν την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας.

    Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ένας εφημέριος δεν μπορεί να είναι 100% αρεστός στην ενορία του. Όμως εγώ και οι Συνεργάτες μου -το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δηλαδή- πάντα ενεργούμε για το γενικό καλό της ενορίας μας.Παράπονα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Δεν το κατακρίνω.

    Δεν επιθυμώ να επισκιάζετε ένα όμορφο γεγονός που έγινε προχτές, με προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου ανώνυμα σε ένα blog. Γνωρίζετε όλοι που θα με βρείτε.

    Χρόνια Πολλά σε όλους. Η Παναγία να μας προστατεύει.

    π.Αθανάσιος Φραγκοτάσιος
    Εφημέριος Αρχοντοχωρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο