Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

H ορκωμοσία στο δήμο Αμφιλοχίας - [ΦΩΤΟ]



           Το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου  στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας έλαβε χώρα η τελετή ορκωμοσίας  του νεοεκλεγέντα  δημάρχου Γεώργιου Κατσούλα, επικεφαλής της «Αναπτυξιακής Προοπτικής» καθώς και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.
           Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Σεβασμιότατος κ. Κοσμάς μαζί με έξι ιερείς όρκισε και ευλόγησε την νέα Δημοτική Αρχή.
        Στην κατάμεστη  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου  παρακολούθησαν την τελετή της ορκωμοσίας επίσημοι και πλήθος κόσμου που ήρθε όχι μόνο από την πόλη της Αμφιλοχίας αλλά και από τα ακραία-απομακρυσμένα χωριά του Δήμου.........



     Ο Σεβασμιότατος διάβασε τον όρκο: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα να υπακούω στο σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», ο νέος Δήμαρχος και οι σύμβουλοι τον επανέλαβαν.
      Ο Ιεράρχης ευχήθηκε και προσευχήθηκε για λαμπρή σταδιοδρομία, χαρά υγεία και αρίστη  συνεργασία στον Δήμαρχο, στους Δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και στους προέδρους των κοινοτήτων.
            Ο κ. Κατσούλας ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο κ. Κοσμά για τις ευχές του, και όλους όσους παραβρέθηκαν στην τελετή της ορκωμοσίας του και ως Δήμαρχος πλέον όρκισε με πολιτικό όρκο ορισμένους από τους εκλεγμένους συμβούλους, διαβάζοντας τον και με τους συμβούλους να τον επαναλαμβάνουν: «Δηλώνω στην τιμή και στην συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα να υπακούω στο σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ο Δήμαρχος στην συνέχεια απευθυνόμενος στο κοινό είπε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω λόγια:
        «Ευχαριστώ όλους τους δημότες, όλων των παρατάξεων για την μαζική συμμετοχή τους, και όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν για να αναλάβω τον Δήμο. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια πέρυσι η οικογένειά μου αποτελούνταν από λίγα άτομα όπως οι οικογένειες όλων.
        Στην πορεία προστέθηκαν 41 άνθρωποι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μετά άλλοι 100 οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι της αναπτυξιακής προοπτικής και μετά κάποιες εκατοντάδες και χιλιάδες υποστηρικτών μας, μεγάλωσε η οικογένεια και θα παραμείνομε έτσι για πάντα. Με το αποτέλεσμα των εκλογών προστέθηκαν άλλοι 17.500 δημότες και μαζί με τους ετεροδημότες θα είμαστε μια μεγάλη οικογένεια για τα επόμενα χρόνια.
         Για αυτούς θα πασχίζω κάθε μέρα, για το καλό όλων θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Σας υπόσχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου δεν θα σας απογοητέψω. Θα δουλέψω σκληρά μέσα από τις οικονομικές αντιξοότητες της εποχής μας για το καλό του Δήμου.
        Το νομικό καθεστώς για τους δήμους άλλαξε, πολλοί Δήμαρχοι νοιώθουν ανακουφισμένοι, μπορούν να προχωρήσουν χωρίς συνεργασίες, εγώ όμως εμμένω απαρέγκλιτα και δεσμεύομαι για συνεργασία με όλους για την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου. 
         Από την επόμενη Κυριακή ξεκινάμε μία παραγωγική 4ετία. Μέσα στο καλοκαίρι ολοκλήρωσα ένα μεγάλο κύκλο επαφών με τα περισσότερα υπουργεία και υπηρεσιακούς παράγοντες. Καλώ όλους για μια θητεία με ενεργή συμμετοχή στην μάχη για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. Διαβεβαιώνω όλους τους πολίτες του Δήμου μας ότι όλοι θα αντιμετωπιστούν ισότιμα.
       Για πρώτη φορά στον Δήμο Αμφιλοχίας έχουμε πολύ- παραταξιακό συμβούλιο από πέντε παρατάξεις, αυτή είναι η επιλογή της κοινωνίας μας και μας δείχνει τον δρόμο των συγκλίσεων για την ανάπτυξη.
      Εάν καρποφορήσει η προσπάθεια σύγκλησης  πάμεχέρι-χέρι, Δημοτική αρχή και Δημότες, έτσι θα αλλάξομε τον τόπο μας και σας καλώ όλους σε έναν όμορφο αγώνα για έναν καλύτερο δήμο Αμφιλοχίας.
      Έτσι λοιπόν ας εργαστούμε όλοι μαζί-μία παράταξη-Δήμος Αμφιλοχίας! Σας ευχαριστώ πολύ!»

       Ακολούθησε η υπογραφή στα πρακτικά ορκωμοσίας του Δημάρχου όλων των Δημοτικών συμβούλων, Αμφιλοχίας-Ινάχου και Μενιδίου, των συμβούλων κοινοτήτων και των προέδρων 8 κοινοτήτων του Δήμου.

Απόστολος Κων. Καρακώστας






























ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ 























1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο λαό της Αμφιλοχίας που τιμώρησε τη διαφθορά ενώ εμείς στη Βόνιτσα ψηφίσαμε πάλι το διεφθαρμένο καριολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο