Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

566.929,65 € η λίστα των διαταγών πληρωμής για προφορικές εργασίες και προμήθειες. Η λίστα της πολιτικής ντροπής κατά εμάς.


Σας παρουσιάζουμε παρακάτω την λίστα των διαταγών πληρωμής για προφορικές εργασίες και προμήθειες στον Δήμο Ξηρομέρου, τις οποίες έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε έως σήμερα, η οποία έχει φτάσει αισίως στα 566.929,65 €......

Εμείς αυτή την λίστα την ονομάζουμε, η λίστα της πολιτικής ντροπής και διόλου δεν αναφερόμαστε στους φερόμενους ως δικαιούχους των ποσών, με τους οποίους δεν έχουμε απολύτως τίποτα και δεν τους γνωρίζουμε καν, αλλά στην συγκεκριμένη απαράδεκτη μέθοδο, η οποία μόνο σε χρηστή οικονομική διαχείριση δεν παραπέμπει, η οποία είναι συνειδητή πολιτική επιλογή των διοικούντων τον Δήμο Ξηρομέρου έως και σήμερα, οι οποίοι ευτυχώς για τους δημότες αποχωρούν την 31η Αυγούστου.
Ο συγκεκριμένος τρόπος εκτέλεσης εργασιών και προμηθειών, είναι ένας ιδιαίτερος και παράδοξος τρόπος, που στα χρόνια της νυν δημοτικής αρχής γνώρισε μεγάλη άνθηση.
Οι ευθύνες των προϊστάμενων αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών γι αυτό το φρούτο που ευδοκιμεί στον Δήμο Ξηρομέρου είναι μεγάλες. Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκεντρωμένη, Επίτροπος, Οικονομικοί Επιθεωρητές, Δικαιοσύνη τι κάνουν; Απλά παρακολουθούν;
Εμείς θεωρούμε, ότι επειδή αυτή η υπόθεση έγινε σύστημα στον Δήμο Ξηρομέρου, μία καλό κουρδισμένη και καλό λαδωμένη μηχανή, προσωπική μας και μόνο γνώμη είναι ότι η επόμενη δημοτική αρχή, αν θέλει να κάνει καλή εκκίνηση στην διοίκηση του Δήμου, όλα τα παρακάτω πρέπει να τα στείλει πακέτο από την πρώτη κιόλας μέρα στην Δικαιοσύνη για τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Επίσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί λεπτομερής έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου, ώστε η νέα δημοτική αρχή να ξέρει τι ακριβώς παραλαμβάνει, για να μπορέσει και να κάνει σωστό απολογισμό κάθε χρονιά και όταν έρθει η ώρα στο τέλος της θητείας της.
Ως γνωστόν η απερχόμενη δημοτική αρχή, πέντε χρόνια δεν τόλμησε να κάνει τον θεσμοθετημένο απολογισμό στο τέλος κάθε χρονιάς, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται και όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι. Εκεί θα έπρεπε να παρουσιάσει και την πορεία των οικονομικών δεικτών του Δήμου, τι παρέλαβε και πως αυτοί βαίνουν και που βρίσκονται υπό την δική της διοίκηση.
Εμείς προσωπική γνώμη για την οικονομική κατάσταση του Δήμου έχουμε και συνοψίζεται στην απλή φράση: Η νυν διοίκηση παρέλαβε ένα Δήμο χρεωμένο και παραδίδει ένα Δήμο καταχρεωμένο, που έχει ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής καταστροφής και με κοινή λογική είναι για να μπει σε οικονομική επιτήρηση από το παρατηρητήριο. Σήμερα αναγκαστικά λειτουργεί με εικονικούς προϋπολογισμούς και με οικονομικές αλχημείες.
Έχουμε λοιπόν την παρακάτω λίστα προφορικών εργασιών, χωρίς αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και εγγραφή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό:
·                     8.601,88 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
·                     35.712 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
·                     12.400 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
·                     9.796 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
·                     20.127,68 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 29.7.2019 (δείτε εδώ).
·                     4.960 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 28.7.2019 (δείτε εδώ). 
·                     15.981,72 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε 27.7.2019 (δείτε εδώ).
·                     16.700 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε 25.6.2019 (δείτε εδώ).
·                     11.920,76 € για προφορικές προμήθειες οικοδομικών υλικών που δημοσιεύσαμε στις 8.4.2019 (δείτε εδώ).
·                     9.984,52 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 8.4.2019 (δείτε εδώ).
·                     13.736,93 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 14.3.2019 (δείτε εδώ).
·                     42.532 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 13.11.2018 (δείτε εδώ).
·                     175.087,93 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 3.10.2018 (δείτε εδώ).
·                     10.003,45 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 10.1.2018 (δείτε εδώ).
·                     19.505,19 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 9.1.2018 (δείτε εδώ).
·                     53.975,14 για προφορικές εργασίες (εξαιρούνται οι γεωτρήσεις της Αλυζίας 45.129,05 €, της περιόδου του κ. Γαλούνη που ήταν παλιές), που δημοσιεύσαμε 7.3.2017 (δείτε εδώ).
·                     10.657,02 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 30.12.2016 (δείτε εδώ).
·                     37.711,43 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 28.12.2016 (δείτε εδώ).
·                     57.536 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 20.9.2016 (δείτε εδώ).
Σύνολο: 566.929,65 €.
mytikaspress


22 σχόλια:

  1. Εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να τα προβλέπει όλα και να τα περνάει στον προϋπολογισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος διαβάζει αυτά τα ποσά του πέφτουν τα μάτια..Τι έγιναν τόσα λεφτά ρε παιδιά?????Γιατί έργα στο δήμο αυτό δεν έγιναν.. 😟

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δούμε η νέα δημοτική αρχή θα αναζητήσει ευθύνες? Γιατί αν δεν το κάνει τότε σημαίνει ότι θα γίνουν άλλου είδους συμφωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φάγατε φάγατε φάγατε για αυτό πίνεις κόκα κόλα....αλλά δεν χωνεύονται αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να δουμε η καινουρια αρχη τι θα κανει θα τους ξεμπρωστιασει; θα τους βαλη φυλακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί ευθύνες να ζητήσει η νέα υποτίθεται δημοτική αρχή αφού τις πιο πολλές αναθέσεις τις έκαναν προφορικά τέως αντιδήμαρχοι που θα είναι νυν αντιδήμαρχοι τις "νέας,,,"δημοτικής αρχής.Αλλαξε ο Μανωλιός και προσπαθεί να κρυφτεί βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα ψήφισες τριανταφυλακη εσύ που γράφεις το μνμ φίλε. Γιατί αν ήσουν με το Γαλουνη θα γνώριζες ότι τουλάχιστον ο ένας δεν έχει υπογράψει τίποτα μα τίποτα. Ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή της εμπάθεια σου δυστυχώς για σένα αυτό θα γίνει.

      Διαγραφή
  7. Σε λίγες μέρες αναλαμβάνουν οι αδιάφθοροι, αυτοί που θα τα κάνουν όλα με το γράμμα του νόμου.Διαφανεια παντού.Στο πλευρό του πολίτη όλη η ομάδα,δεν θα υπάρχουν διακρίσεις,η ταπεινότητα και η εργατικότητα τα χαρακτηριστικά τους,Δήμος πρότυπο για όλη την χώρα.(Θα γελάει ο κάθε πικραμένος σε δυο τρεις μήνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Τριανταφυλακη νεοεκλεγεντα Δημαρχε για ολα αυτα και πολλα αλλα ο λαος του Ξηρομερου ειπε ΟΧΙ και με ενα εξεφτελιστηκο ποσοστο εξεδιοξε τους δυο πρωην.Σου εδωσε συντριπτικο ποσοστο και ενα απο τα μεγαλητερα ποσοστα πανελλαδικα.Περιμαινουμε να καθαρισεις την κοπρο του Αβγια για παραδειγμα πρεπει να αναζητησεις τη γινεται με την υποθεση των ανταποδοτικων της αλυζιας,τη γινεται με το βιολογικο του Αστακου,να πληρωνονται διαφορες δικαστικες αποφασεις αφου τελεσιδικησουν σε επιπεδο τριτου βαθμου,να γινει ελεγχος πεπραγμενων της προηγουμενης περιοδου απο οικονομικους επιθεωρητες και οχι απο ορκοτο λογηστη και το αποτελεσμα να δημοσιοποιηθει αυτα και αλλα πολλα περιμαινουμε απο σενα κυριε Τριανταφυλακη ολοι εμεις που σε στηριξαμε γιατι δεν αντεχαμε τη μποχα που εβγαινε ολα αυτα τα χρονια.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι οικονομικοί επιθεωρητές να ξεκινήσουν από συστάσεως των καποδιστριακών δήμων και να τελειώσουν στον δήμο Ξηρομέρου το αποτέλεσμα μην ψάχνετε οι ίδιοι διοικούντες σε διαφορετικές παρατάξεις

      Διαγραφή
  9. ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;;ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ;ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΟΛΥΣΗ ΘΕΛΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γερολυμε εδώ να σε δω τώρα τη θα κάνεις που βγάζεις λόγο στα καφενεία λες κ είσαι προθυπουργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον Γερολυμο του θέτουμε κάποια ερωτήματα στα καφενεία και μας απαντά για να ενημερωθούμε εσει κυριουλιουλημου καλέ που κρυφακους εάν γνωρίζετε κάτι άλλο διαψευστώ επιτόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στον εισαγγελέα να πάτε γιατί δε έκανε ανακοπή και να ζητήσει καταλογισμό στο προσωπικό του αφμ ο νέος δήμαρχος αν δε καλύψει το γαλουνη και αυτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ενημερώνει μόνο δδν6ξερετε τι σας γίνεται. Για 6να δούμε αυτός ο κύριος που δεν παταγε το πόδι του ως υπάλληλος τώρα τι θα ζητήσει από τους υπαλλήλους να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλαβενομαστε ποιος δεν πάταγε το πόδι του?

      Διαγραφή
  15. an kalipsi ton galouni o triantafilakis tote tha exi tin tixi tou tripotseri as alpisoume oti den gini kati tetio gia to kalo olon mas .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Κολλιας έχασε τον μισθό του κρίμα....θα μπει μάλλον ταμείο ανεργίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαγοποτττιιιιιιιι ουιιιιιιι μανουλαμμμμμμμμμμμμ το νου σου μουστάκια έρχονται τα καλύτερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο