Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ: Παραδομένα στη φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης!


ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Συμβαίνει στο χωριό μας

Γράφει ο: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ 


       Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει στο χωριό μας και το ιστορικό κτήριο που στεγάζει παιδιά και δασκάλους βρίσκεται στην εσωτερική και κυρίως στην εξωτερική του όψη σε άθλια κατάσταση. (Αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πρόσφατα... ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ...όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την εικόνα εγκατάλειψης του σχολείου).
              Είναι απαράδεκτο και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ κάθε τέσσερα χρόνια να τάζετε λαγούς και πετραχήλια και μετά ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ!!!. Χωρίς πολλές κουβέντες και με αίσθημα ευθύνης κάνω έκκληση στο καινούριο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας- στην Περιφέρεια να σκύψουν πάνω απ το πρόβλημα και να δώσουν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.
         Όπως πολύ καλά γνωρίζετε κύριοι τα παιδιά μας είναι το μέλλον και η ελπίδα του τόπου μας. Θέλουν όμως και την προσοχή μας... 

           Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο δεύτερο ιστορικό κτήριο του χωριού που κτίστηκε εξ ολοκλήρου από τους Μπαμπινιώτες προς τιμή του Αγίου Νικολάου το 1872 μετά την πυρκαγιά που έκαψε το προηγούμενο μικρό εκκλησάκι που υπήρχε στην ίδια θέση. 
        Ο Ναός σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ανήκει στην Ελλαδική Εκκλησία και υπόχρεος διαχειριστής είναι ο εκάστοτε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ και το εκάστοτε εκκλησιαστικό Συμβούλιο.........



              Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου κυρίως που ξεπερνά κατά πολύ σε χρόνια τον μισό αιώνα δεν έχω διαπιστώσει απ΄ τους αρμόδιους ιερωμένους την ΕΥΣΠΛΑΧΝΊΑ ΤΟΥΣ για τον Ναό του Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.
             Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν ότι μπορούν με τις μικρές εθελοντικές τους δυνάμεις για να συντηρούν τον Ναό. Αυτό όμως δεν φτάνει κύριοι.... Θα πρέπει ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ να ΒΑΖΕΤΕ κι εσείς το ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ και θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι η στατικότητα του κτηρίου (σκεπή και καμπαναριό) δεν είναι η ενδεδειγμένη.
-Θα πρέπει να επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ του ζητήματος.
-Αν υπάρξει κάποιο ατύχημα θα είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!!


ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
"ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ"







Αναδημοσίευση απο MPAMPINI IN 

10 σχόλια:

  1. Μιλήστε με ονομα και επίθετο οι καταγγελίες έχουν ονοματεπώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λίγα χρόνια σε καποια θητεία το σχολείο αυτό ήταν τέλειο μέσα . Υπολογιστές τηλεοράσεις dvd ραδιοκασετοφωνο φωτιστικά εκτυπωτές έμπαινες και παθαίνεις πλάκα.Και πάλι ανάθεμα έπεφτε.Τωρα που είναι σα στάβλος είναι καλύτερα.Αλλα το καλό ποτέ δεν ειπώθηκε όπως και να χει όμως μας αφορά όλους το θέμα και δεν πρέπει να αδιαφορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΩΠΑΤΑ ΕΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΩΠΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ.ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον. Είσαι εντελώς άσχετος και δεν ξέρεις τι πάει να πει πολιτιστικό σύλλογος. Ο σύλλογος στήν συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται τρίτος με το δικό του τρόπο να βοηθήσει. Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων έχει περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων. Όμως λόγο των περιορισμένων πόρων (κρατική επιχορήγηση)η κατάστασή δεν είναι η δέουσα. Μαλλον η επίλυση των δυσμενών συνθηκών θα πρέπει να γίνει με τη συνεργασία του Δήμου και τής σχολικής επιτροπής. Η δημοτικής αρχής θα πρέπει να έχει ως στόχο της τη σωστή και αποτέλεσματικη συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (ΟΣΚ, ΥΠ. ΠΑΙΔΕΊΑΣ, ΥΠΕΣΔΔΑ). Πρέπει να γίνεις κατανοητό είναι προτεραιότητα η οικονομική στήριξη των σχολίων επιτροπών που πρέπει να υπάρχουν. Τα χρήματα που δίδονται από τον οργανισμό σχολικών κτιρίων θα πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων και όχι για άλλους σκοπούς. Τον ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε δημόσιο κτίριο οπως η εκκλησία οι αντιστοιχεί φορείς. Για να μάθεις οι μόνοι αρωγοί και εκφραστές της προσπάθειας για την διατήρηση της παράδοσης θ’ έλεγα ότι έχουν μείνει οι Πολιτιστικοί Φορείς. Αυτοί κρατούν το όνομα του τόπου ζωντανό μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τους.

      Διαγραφή
  4. τι χαλια ειναι αυτα ρε παιδια!μηπως οι φωτογραφιες ειναι απο Αφρικη
    μερια;δεν το πιστευω θα ερθω να δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΗΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε ολους Κατ αρχας περαν του τι πιστεύουμε και το τι πρεσβεύουμε , βλέποντας αυτην την αθλια εικονα του σχολειου μονο ΘΛΙΨΗ μας κυριρχει ολους ανεξαιρετως!!! Η τραγικη εικονα η εξωτερικη(τουλαχιστον) δεν μπορει να αφησει κανενα νοημων ανθρωπο ασυγκινητο. Το ποιος εχει ευθυνη η ποιοι εχουν ευθύνες είναι γνωστο και ευκολο να διαπιστωθεί.Αφορμη για την τοποθετηση μου δεν είναι μονο η κακη κατασταση του σχολειου αλλα και η τοποθετηση ενός σχολιαστη που επιτίθεται με υπερβολικη αυστηροτητα στην αδρανεια του πολιτιστικου συλλογου που δεν εχει παρεμβει για να αλλαξει οψη το σχολειο.Πριν λιγες ημερες σε ένα κειμενο μου για τις αρχαιότητες στο Ξηρομερο περαν των οποιων φυσιολογικων (θεωρω λογικο) αντιδράσεων η διαφωνιων , υπηρξαν και καποιοι που εναντιωθηκαν με αιχμη τον πολιτιστικο συλλογο Αστακου και γενικοτερα ολους τους συλλογους.. 3 Συμπερασματα εξαγω εγω 1/.η ο σχολιαστης στην δικη μου υποθεση είναι ο ιδιος με τον σχολιαστη για το σχολειο στην Μπαμπινη 2/η υπαρχει μια ομαδα (ολιγομελης η πολυπληθείς δεν ξερω) που δεν τους αρεσει η δεν γουσταρουν πολιτιστικους συλλογους 3/η υπαρχει προβοκατσια. Παραλληλα δε εκπλησομαι με τον 1.09 και 12.20(προφανως προκειται για το ιδιο προσωπο ) που ενώ στο πρωτο σχολιο γραφει ότι εχει ευθύνες ο πολιτιστικος συλλογος για αδρανεια κλπ και ενώ του εξηγουν ότι τις ευθύνες τις εχουν οι Δημοσιες υπηρεσίες ερχεται στην συνεχεια και απαντα ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΩ αλλα ο συλλογος εχει ευθυνη. Πως είναι δυνατον να γνωριζει ποιοι εχουν τις ευθύνες αλλα να τις επιρρίπτει στον Συλλογο Μα αν (ολοι) οι συλλογοι ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα(κατι που ποτε δεν ειχαν) να κατασκευαζουν σχολεια , εκκλησιες η και να συντηρουν σχολεια , μουσεια κτηρια, κλπ τοτε δεν θα ζητιανευαμε(με την καλο ορο η λεξη και όχι με τον πρσβλητικο) να παρουμε τα 500 ευρω από τον Δημο το καλοκαιρι να διοργανώσουμε μια η δυο εκδηλώσεις.. Νομιζω ότι καλο είναι να γραφεις και να αασκεις κριτικη(στοιχειο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) αλλα να δεχεσαι όταν σου αναδεικνυουν τα λαθη σου , να τα αναγνωρίζεις Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
    (Φυσικα οι κυριος αυτος ας γραψει το ονομα του να μαθουμε ποιος είναι και τι σχεση εχει με όλα οσα κατηγορει αλλα το να κρυβεσαι και να λιθοβωλεις είναι καλη αλλα προσωρινη τακτικη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύς που γραφαιτε ανονιμα σχολεία και το παίζετε παντογνωσες γιατί δεν πατε στην πλατεία της μπαμπινης να αντιμετωπίσεται τον αρθρογράφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν κάτοικος στο χωριό έχω να σας πω ότι τα κτίρια Αυτά είναι εντελώς παρατημένα το σχολείο είναι σε τραγική κατάσταση και δεν γίνεται να φιλοξενήσει σε αυτά τα χάλια τους μαθητές αυτά τα 20-25 παιδάκια με κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα την υγιεινή τους εφόσον τουαλέτες δεν υπάρχουν μάλλον υπάρχουν Απλά είναι σε άθλια κατάσταση εξωτερικά του σχολείου μακριά και όχι μόνο αυτό το σχολείο δούλευε με έξι τάξεις και άλλες χρονιές με δύο δασκάλους και άλλες με εναν και κάνοντας ελεημοσύνη για πετρέλαιο και γραφικές ύλες από αυτή την κατάντια κάποιες οικογένειες αναγκάστηκαν να γράψουν τα παιδιά τους σε διπλανά σχόλια ο λόγος που λειτουργεί αυτό το σχολείο Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω το βάψιμο είναι ότι φαίνεται δεν είναι μόνο αυτό... Όσον αφορά για την εκκλησία του χωριού αν δεν υπήρχαν οι δωρεές θα είχε καταρρεύσει όπως είναι έτοιμη να καταρρεύσει η σκεπή της εκκλησίας και σε αυτή την κατάσταση βρεθήκαμε γιατί πλέον δεν έχει ο κόσμος για να βοηθήσει Όποιος έχει κάποια αντίρρηση ας απαντήσει η ας μας δείξει με αποδείξεις βέβαια αν έχει γίνει κάποιο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο κύριος κομπλιτσης Καλά έκανε και κατήγγειλε το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρχει κάποιος να τα λέει και αυτά για το καλό του τόπου Όσον αφορά για το σύλλογο επειδή είναι μέλος του συλλόγου χωρίς να θέλω να ρίξω τις ευθύνες αυτών για να μιλήσω γενικά για το σύλλογο ο προηγούμενος αναγνώστης είχε δίκιο ο σύλλογος είναι το πάρτι τους για 10 μέρες το καλοκαίρι για πινακίδες αναγραφόμενες από το σύλλογο για δήθεν για διαφήμιση και αυτοπροβολή και για επαναπατρισμό των χαμένων χωριανών. Κριτική στους ντόπιους από τους κατοίκους της πόλης και όταν είναι να μπει το χέρι στην τσέπη είναι Πίσω σύλογος μπροστά Οι χωριανοί όταν είναι για το χορό στο πανηγύρι είναι πίσω Οι χωριανοί μπροστά ο σύλλογος αυτή είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο