Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Βανδαλισμός στo άγαλμα του Μαυρομμάτη στην Κατούνα


         Αντικείμενο βανδαλισμού στη πλατεία Κατούνας καθώς άγνωστοι ξέσπασαν στην προτομή του Ξενοφώντα Μαυρομμάτη και του έκοψαν τη μύτη.  
      Η προτομή του Γιατρού Ξενοφώντα Μαυρομμάτη ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Βόνιτσας και βουλευτής βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του χωριού, στην πλατεία ακριβώς δίπλα από την Εκκλησία......

 
        Να τονίσουμε ότι οι προτομές αποδίδουν συμβολικά τιμή στα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Ιστορία της Κατούνας, ο τρόπος όμως που ορισμένοι δημότες φέρονται σε αυτά αποδίδει πρακτικά την περιφρόνηση αυτής της Ιστορίας.
       Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας πρέπει χωρίς καθυστέρηση να μεριμνήσει και να αποκαταστήσει τη ζημιά στη προτομή, η οποία αμαυρώνει την εικόνα του χωριού και έτσι να αποκατασταθεί η ιστορική μνήμη.








4 σχόλια:

  1. Λες να ψηφίσουν πάλι στο Δήμο και να αυξήσουν το ποσό του χωραφιού για να φτιάξουν την μύτη του Μαυρομματη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε νομίζω 1.06. Αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες και δεν υπάρχει διάφορο για τον γλύπτη (το λ διάβασέ το Αθηναϊκά, ψιλό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας ρωτήσω κάτι βρε παιδιά? Άσχετο με το θέμα. Η ΚΑΤΟΥΝΑ είναι απ΄το μπαστούνι και κάτω? Γιατί όσες φωτογραφίες κι άν έχω δει μέχρι τώρα βλέπω τα ίδια και τα ίδια,απλά αλλάζουν οι εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:22 ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο