Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Όλα τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Ξηρομέρου


        Αυτοί θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Ξηρομέρου, σύμφωνα με το ΜΥΤΙΚΑS PRESS.      
    Μπορεί οι δηµοτικές εκλογές να απέχουν δεκατέσσερες µήνες και παράλληλα να έχει ανοίξει δηµόσια συζήτηση για το ενδεχόµενο αναβολής τους κατά έναν χρόνο, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στις τοπικές κοινωνίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με την πρώτη υποψηφιότητα για το Δήμο Ξηρομέρου να έχει ήδη ανακοινωθεί, ερρίφθη ο κύβος των επερχόμενων δημοτικών εκλογών

     Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η πρώτη υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Ξηρομέρου από τον Αστακιώτη επιχειρηματία Κώστα Γαλάνη. Οι δημοτικές εκλογές αρχίζουν να πλησιάζουν και οι πρώτες ζυμώσεις, οι πρώτες συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις έχουν ήδη αρχίσει. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τι πιάνουν οι κεραίες μας, τι ακούγεται και τι συζητιέται για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και για τους εν δυνάμει υποψηφίους για το Δήμο Ξηρομέρου........



       Εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά που θα γράψουμε είναι σε επίπεδο φημολογίας και συζητήσεων και η μόνη υπαρκτή υποψηφιότητα μέχρι τώρα είναι του κ. Κώστα Γαλάνη, που παρεμπιπτόντως του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

        Από την παράταξη του νυν Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά οι πληροφορίες μας δεν ξεκαθαρίζουν αν θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Σαμαράς ή θα βγει μπροστά η κα Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά να διεκδικήσει το Δήμο όπως ψιθυρίζεται. 
      Επίσης από αυτή τη πλευρά παίζει δυνατά και το όνομα του δικηγόρου από τον Αστακό κ. Αλέξανδρου Φραίμη, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα υπάρχει υποψηφιότητα από την οικογένεια Σαμαρά. Όλα τα ενδεχόμενα εδώ φαντάζουν ανοικτά. Επίσης υπάρχουν πολλοί από την παράταξη της συμπολίτευσης με φιλοδοξίες που δεν ξέρουμε τι θα πράξουν στη μία ή στην άλλη περίπτωση.

        Από την νυν αξιωματική αντιπολίτευση μαθαίνουμε ότι ο κ. Γιάννης Λύτρας επιθυμεί να διεκδικήσει και πάλι το Δήμο. Ποντάρει στην φθορά που έχει υποστεί ο Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, πιστεύει ότι έχει αποτύχει να παράγει έργο και σε αυτή τη περίπτωση εκτιμά ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να διεκδικήσει με επιτυχία το Δήμο.

       Από την νυν αξιωματική αντιπολίτευση, όπως μαθαίνουμε, επιθυμία για να διεκδικήσει το Δήμο έχει και ο επί δύο τετραετίες πρώην Δήμαρχος Αλυζίας κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης. Την ίδια επιθυμία είχε και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά τελικά παραμέρισε για να βγει μπροστά ο κ. Γιάννης Λύτρας. Στις επερχόμενες εκλογές τι θα πράξει είναι άγνωστο, οι πληροφορίες μας λένε όμως ότι η επιθυμία υπάρχει και οι κινήσεις γίνονται.

       Επίσης μία εν δυνάμει υποψηφιότητα, που κατά την γνώμη μας θα παίξει πολύ δυνατά και που μπορεί να εκφράσει το χώρο της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αυτή του πρώην Δημάρχου Αστακού κ. Παναγιώτη Στάικου. Ο γιατρός κ. Στάικος, όπως θυμόμαστε και στις προηγούμενες εκλογές επεδίωξε να είναι υποψήφιος και ουσιαστικά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή. Νομίζουμε ότι είναι πολύ πεισματάρης για να κάνει πάλι πίσω και θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να δώσει το παρών στη μάχη για το Δημαρχιακό θώκο.

       Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου είναι η παράταξη που κατέβηκε και στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές και σίγουρα θα συμμετέχει και στις επερχόμενες. Παρεμβαίνει στα κοινά του Δήμου τελευταία με σχετικές ανακοινώσεις και παρουσιάζει μία κινητικότητα στα τοπικά θέματα. Για τον επικεφαλής της παράταξης που θα διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου έχουμε πολύ επισφαλείς πληροφορίες, αλλά θα πάρουμε το ρίσκο και με κάθε επιφύλαξη θα αναφέρουμε δύο ονόματα που μας έχουν ψιθυρίσει. Το ένα είναι του Αστακιώτη κ. Δημήτριου Στρατούλη, Βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και το άλλο του Μυτικιώτη κ. Πάνου Παπαδόπουλου, πρώην κοινοτάρχη του Μύτικα και νυν Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας.

        Ένας άλλος συνδυασμός που σίγουρα θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, είναι ο στηριζόμενος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Σε όλους τους Δήμους το ΚΚΕ κατεβάζει συνδυασμούς και το ίδιο θα πράξει και στο Δήμο μας. Πιθανότητα επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι και πάλι ο μαχητικός κ. Γεράσιμος Βότσης, σε συνεννόηση με το κόμμα το οποίο τελεί υπό νέα ηγεσία και επιθυμεί να καταγράψει άνοδο στις δημοτικές εκλογές.

       Συνδυασμό αναμένεται να κατεβάσει και η Χρυσή Αυγή, με άγνωστο μέχρι στιγμής επικεφαλής. Ακούγεται ότι πιθανόν να υποστηριχτεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από τις Φυτείες κ. Αναστάσιος Κατσιπάνος ο οποίος επιθυμεί να είναι υποψήφιος και κάνει ανάλογες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά το πιθανότερο είναι η Χρυσή Αυγή να κατέβει με δικό της καθαρά υποψήφιο. Μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Ξηρομέρου έχει αυξημένη δύναμη και στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου έλαβε ποσοστό 9,14%. Επίσης από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου κατάγεται ο Βουλευτής κ. Κώστας Μπαρμπαρούσης.

     Επίσης ένα σενάριο που διακινήθηκε παλαιότερα και ήθελε, τον πρώην Δήμαρχο Αγρινίου και πρώην Νομάρχη Αιτ/νίας, κ. Ευθύμιο Σώκο να διεκδικεί το Δήμο Ξηρομέρου, εκτιμούμε ότι έχει ελάχιστες ως μηδαμινές πιθανότητες να ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

9 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρωμα γυναικας στις επομενες δημοτικες εκλογες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.....όποιος βάλει υποψήφιους με μεγάλο σόι... θα εκλεγεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΑΣΣΑΡΑ ...ΤΟ ΠΡΟΚΟΨΕΣ.....ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ...ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΕΟΛΛΑΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ Γ.....ΤΟ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.Α ΡΕ ΜΑΣΑ- ΜΠΟΥΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα επισημάνω μια αυτονόητη λεπτομέρεια, αυτός που θα βγει Δήμαρχος, πρέπει να νογάει... (να ξέρ΄απ΄αυτήνη τη δ΄λειά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνη αξιόπιστη λύση για τον Δήμο είναι μόνο ένας: Φραίμης Αλέξης όλοι οι άλλοι δοκιμασμένοι, αποτυχημένοι και εννοείται βολεμένοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TO ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΨΙΦΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ. ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΗΟ ΛΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο