Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο Καιρός στις γιορτινές μέρες του Πάσχα


         Πλησιάζουμε σταδιακά στις επίμαχες γιορτινές μέρες του Πάσχα και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να προετοιμαστεί για την έξοδο του Πάσχα για το παραδοσιακό σούβλισμα του Οβελία. 
       Ένα από τα πιο βασικά ερωτήματα είναι με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς αλλά και με τι συνθήκες θα ψήσουμε το φετινό οβελία. 
         Δείτε αναλυτικά στο άρθρο την καιρική εξέλιξη για τις επίμαχες μέρες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα αλλά και την Μεγάλη εβδομάδα........



Μεγάλη εβδομάδα 29/4/2013-3/5/2013:
         Από ότι φαίνεται με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία ο καιρός την Μεγάλη βδομάδα θα είναι σχετικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας ενώ στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε κάποια αστάθεια με την μορφή ανοιξιάτικης μπόρας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας κυρίως στα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα της χώρας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί στα πελάγη.
Αυτό το σκηνικό θα κρατήσει μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

     ΤΗΝ Παρασκευή Μεγάλη ΚΑΙ ΤΟ Μεγάλο Σάββατο 3-4/5/2013   φαίνεται ότι θα έχουμε πιο πολλές βροχές στην δυτική Ελλάδα αλλά και στην βόρεια χώρα ενώ συννεφιά θα έχουμε και σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην νοτιοανατολική χώρα και στα νησιά του Αιγαίου.
        Συγκεκριμένα από την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο στην δυτική κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία-Ήπειρο-δυτική και κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και στα πιο ορεινά τμήματα της Θράκης ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα που ο καιρός θα ανοίγει και θα επικρατεί ηλιοφάνεια.
          Πιθανότητα να επηρεαστούν και άλλες περιοχές από τις βροχές το Μεγάλο Σάββατο ή και την Μεγάλη Παρασκευή αλλά ακόμα είναι μακριά για να δούμε σε ποιες περιοχές θα έχουμε φαινόμενα.

      Τέλος ΤΗΝ ΤΟΥ Πάσχα Κυριακή 05/05/2013 ο καιρός θα είναι γενικά καλός τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο φαίνεται προς το μεσημέρι και το απόγευμα σε αρκετές περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας να συννεφιάζει και να εκδηλώνονται μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο