Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΑΣΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


       H Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί  τους αγρότες και κτηνοτρόφους  να συμμετέχουν, μαζικά και μαχητικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Μάη, να δώσουμε έμπρακτη απάντηση πως όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική.
    
     Θυμόμαστε αυτούς που θυσίασαν την ίδια τη ζωή τους και μας δίδαξαν ότι με αγώνα και πάλη κερδίζουμε τα δικαιώματα μας. Τους τιμάμε αγωνιστικά και συνεχίζουμε, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, αυτούς που κάθε μέρα γεννούν Μανωλάδες, τα μονοπώλια, το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.......



    Η πείρα μας δείχνει και στις πρόσφατες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις αποδείχτηκε, περίτρανα, από την αγωνιστική συνάντηση εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, ότι με όπλο την αλληλεγγύη και το δυνάμωμα της κοινής δράσης μπορούμε να ανατρέψουμε τις άγριες, απάνθρωπες πολιτικές  κυβέρνησης και ΕΕ.

     Οι εργαζόμενοι, μέσω των σωματείων και των Ομοσπονδιών τους, συμπαραστάθηκαν, καθολικά, στις κινητοποιήσεις των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Απέτρεψαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κλιμάκωση του αυταρχισμού και χτύπημα της κινητοποίησης. Ματαίωσαν τους σχεδιασμούς για την ενεργοποίηση του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού».

   Σήμερα, οξύνεται η βάρβαρη επίθεση στην ζωή και στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Με νέο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και των κατακτήσεων μας. Με τους νέους νόμους – λαιμοτόμους, που προωθεί και ψηφίζει η συγκυβέρνηση για να αρπάξει και τα τελευταία «ψιλά» από τις τσέπες μας. Με νέα χαράτσια στα σπίτια και  άγρια φορολόγηση αγροτών και
λαϊκών στρωμάτων.
  Η φορολόγηση της γης, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, όπως και για τους αγρότες με την κατάργηση των εγγυημένων τιμών παραγωγού, οι απολύσεις στο Δημόσιο, η υποβάθμιση και η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, της παιδείας, είναι μερικά  από τα άγρια μέτρα που φέρνουν φτώχεια και δυστυχία για το λαό και κέρδη για το κεφάλαιο.

    Κι όλα αυτά και πολλά άλλα, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.
  Τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, ενισχύοντας τους δεσμούς μαζί της. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους, την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε πιο συντονισμένα, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά να συμβάλουμε στην κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων.

    Η συγχρονισμένη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζούμε.

   Να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του  λαού μας, που θα αξιοποιεί, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής  αγροτιάς, τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα παράγει πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και όχι ανεργίας.
  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πορεία ρήξης με την Ε.Ε και την ΚΑΠ και όταν τα βασικά μέσα παραγωγής και η γη γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παναγροτική    Αγωνιστική    Συσπείρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο