Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Απάντηση ΤΕΕ Αιτ/νίας στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για τα Φωτοβολταϊκά Αγροτών


Απάντηση ΤΕΕ Αιτ/νίας στη Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. για Φωτοβολταϊκά Αγροτών

      Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από τους αγρότες έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 26-04-2013, ενάντια στην ειδική εισφορά η οποία επιβλήθηκε επι των ακαθάριστων εσόδων που προέρχονται από τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, περιγράφοντας την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει ένας σημαντικός αριθμός αγροτών λόγω της απόφασής τους να προχωρήσουν σε διαδικασίες έναρξης και τοποθέτησης εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών σε κτήματά τους, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας..............



       Καταγγέλλεται δε, μέσω αυτής, ότι οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή την απόφασή τους, αφού είχαν την ενθάρρυνση των τότε κυβερνόντων και ότι οι επενδύσεις αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί και ως δόλωμα κατά τις εκλογές του 2009. Επιπροσθέτως καταγγέλλεται αναλγησία της σημερινής κυβέρνησης, αφού αυτή επιβάλει σήμερα την ειδική εισφορά επι των ακαθάριστων εσόδων, μετατρέποντας την επένδυση τελικά σε ασύμφορη και ίσως για πάρα πολλούς επιζήμια.

     Η καταγγελία στην οποία προχώρησε η Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι εν πολλοίς ορθή και η περιγραφή αληθής, πλην όμως πρόκειται για την μισή αλήθεια, αφού τα γεγονότα για την περιοχή του Αγρινίου, είναι συγκεκριμένα και γνωστά. Η μη αναφορά αυτών των γεγονότων, ενισχύει και συνδράμει την ίδια πολιτική πρακτική, την οποία η ανακοίνωση καταγγέλλει, δίνοντας επαρκή έδραση στο επιχείρημα ότι αποσκοπεί στα ίδια οφέλη που οι παλαιοκομματικές πρακτικές αποσκοπούσαν (δηλ. την άγραν ψήφων), μη περιγράφοντας την άλλη μισή αλήθεια.

        Συγκεκριμένα η ανακοίνωση για να είναι συνεπής ως προς τα όσα έχουν συμβεί, άρα και ενδυναμωμένη ως προς την αξιοπιστία της, έπρεπε να έχει καταγγείλει πρωτίστως την πρακτική που ακολουθήθηκε στην περιοχή του Αγρινίου, μέσω της ΕΑΣ Αγρινίου και κυρίως του Προέδρου της κ. Θωμά Κουτσουπιά, πρακτική η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πλήθος των εγκλωβισμένων αγροτών, την ύπαρξη των οποίων σήμερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ αναδεικνύει και καταγγέλλει.

        Είναι αναγκαίο να προστεθεί ότι παρά την επίμονη και έντονη τότε παρέμβαση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας (προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τρόπους), το σχετικό Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Διπλ. Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας, δεν υπήρξε αντίδραση ούτε και από το τότε τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

        Στην κρίσιμη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα και ως κοινωνία, φαινόμενα αριβισμού και θράσους που κυριάρχησαν ως συμπτώματα μιας παρακμιακής εποχής την οποία όλοι θέλουμε να απομακρύνουμε, πρέπει με θάρρος να αποτυπώνονται και να καταγγέλλονται  στην ολότητά τους, μακριά από επι μέρους σκοπιμότητες, γιατί στην αντίθετη περίπτωση  γινόμαστε εκφραστές της οπισθοδρόμησης.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ρόκος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο