Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου Μπαμπίνης στην Άρτα



ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΘΙΩΝ  

Της εκπαιδευτικού Καραποναρλίδου Μαρίας

        Οι αναμνήσεις των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών είναι ανάμεσα στις πιο γνωστές σε αυτή την εύπλαστη για τα παιδιά ηλικία, κυρίως γιατί αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα στην ρουτίνα του σχολείου τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους. Παρόλο που ο σκοπός τους είναι κυρίως εκπαιδευτικός, μπορούν συγχρόνως να αποτελέσουν μια συναρπαστική εμπειρία για όσους συμμετέχουν.
      Όταν οι μαθητές και οι δάσκαλοι είναι μαζί έξω από την τάξη, νέα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και οι εμπειρίες είναι δυνατές........



        Για το λόγο αυτό λοιπόν το σχολείο μας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το ΔΣ ΓΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΔΣ ΟΧΘΙΩΝ την εκπαιδευτική εκδρομή του στην πόλη της Άρτας.

               Αρχικά οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο σοκολάτας της ΙΟΝ στην Άρτα  όπου  είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επι τόπου την διαδικασία παραγωγής της γνωστής σε όλους μας σοκοφρέτας!
    Φυσικά οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν άφησαν παραπονεμένους  μαθητές και δασκάλους   αφού μοίρασαν σε όλους τις πεντανόστιμες σοκοφρέτες!!

         Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας. Εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από έμπειρη ξεναγό του μουσείου και οι μαθητές μας έδειξαν να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με  αντικείμενα, όπως πήλινα αγγεία, ειδώλια, νομίσματα, χάλκινα αγγεία, όπλα, χρυσά, αργυρά αλλά και χάλκινα κοσμήματα καθώς και άλλα, χάλκινα, σιδερένια, μολύβδινα, οστέινα ή υάλινα μικροαντικείμενα.  
      Παρακολούθησαν επίσης σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω  βιντεοπροβολής, την πορεία ενός αμφορέα από το χώρο της ανασκαφής μέχρι την προθήκη του Μουσείου. Οι μαθητές έμαθαν τα στάδια που διανύει ένα εύρημα από τη στιγμή της ανακάλυψής του σε μια ανασκαφή μέχρι και τη στιγμή που φτάνει στο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να καταγραφεί, να συντηρηθεί και τελικά να παρουσιαστεί στους επισκέπτες.
        Οι μαθητές μας έδειξαν ότι χάρηκαν ιδιαίτερα με την εκδρομή αυτή ,όχι μόνο για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της αλλά επειδή είχαν τη δυνατότητα να συναναστραφούν και να κάνουν φιλίες και με μαθητές άλλων σχολείων.
       Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς κ. Μπλατσιώτη Δημήτρη και κα.Μπασέλα Δάφνη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όχι μόνο στην εκδρομή αυτή αλλά και για την καθημερινή συνεργασία και επικοινωνία.







1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ "γλυκειες" ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο