Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής.


       
 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, για την 187η Επέτειο της Εξόδου της ηρωϊκής Φρουράς των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ» το Σάββατο 20 Απριλίου και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ » στην Αθήνα.......


                                    ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
        
         Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με αφετηρία τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου, Αντιστράτηγου ε.α. κ. Γεωργίου Αντύπα. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, εκ μέρους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γρίβας Νικόλαος και εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, ο Πρόεδρος κ. Κουτρούμπας Δημήτρης.
Στη συνέχεια ο συμπολίτης μας Γιάννης Μαγδαληνός, τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια για το Μεσολόγγι, καταχειροκροτούμενος απ’ όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθως, η επετειακή ομιλία της επίσης συμπολίτισάς μας
Κας Φήμιας Πετροπούλου – Χαρώνη, διπλωματούχου Γαλλικής Φιλολογίας, με θέμα: « Ο Αντίκτυπος της Εξόδου του Μεσολογγίου στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό » τους συγκίνησε αφάνταστα όλους. Την εκδήλωση του Σαββάτου έκλεισε ο ποιητής κ. Τάσος Μακράτος, με απαγγελία από το επικό του έργο «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΥΜΝΟΣ».
         Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Πρωθυπουργός κ.   Ιωάννης Γρίβας, αντιπροσωπεία Αξιωματικών (για πρώτη φορά) εκ μέρους του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αντιστρατήγου ε.α. κ. Παναγιώτη Καράμπελα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Αξίζει να αναφερθεί, η παρουσία στην εκδήλωση της χήρας του αείμνηστου Μεσολογγίτη Στρατηγού Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Μουστακλή.
         Συγκινητική ήταν η πολυπληθής παρουσία των Μεσολογγιτών Αττικής και των φίλων του Συλλόγου, που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης.
         Την όλη εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία η κ. Ευάννα Γυφτογιάννη, διπλωματούχος καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

                                      ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

          Οι εκδηλώσεις άρχισαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Ειρήνης στην οδό Αιόλου, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγου ε.α. κ. Καράμπελα Παναγιώτη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (για πρώτη φορά) της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.
           Ξεχωριστή δε, ήταν η παρουσία τμήματος του Συλλόγου Πανηγυριστών « Ο Αη-Συμιός » με τοπικές ενδυμασίες, το οποίο απέσπασε τον θαυμασμό όλων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος καθηγήτρια του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου και Γεν. Γραμματέας του Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ελένη Πλακίδα.
           Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και ακολουθούσαν, το τμήμα Πανηγυριστών «Αη-Συμιός» τα μέλη του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, οι προαναφερθέντες επίσημοι και οι υπόλοιποι παρευρεθέντες και όλοι μαζί μετέβησαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.
           Τέλος ο «Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής», παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του τμήματος των Πανηγυριστών «Αη-Συμιός», στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου κατά την διάρκεια του γεύματος, τα μέλη του τμήματος των Πανηγυριστών τραγούδησαν επετειακά - παραδοσιακά τραγούδια του Μεσολογγίου.
           Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (για την ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της πομπής) και όλους τους συμμετέχοντες, με οποιονδήποτε τρόπο, στις διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.    
                      
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        
        ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                           ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΠΕΠΗ      
           (Αντιστράτηγος ε.α.)










                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο