Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο ¨Περιμετρική οδός Μακρυνείας από Ζευγαράκι έως Δαφνιά¨


Δημοπρατήθηκε σήμερα (Τρίτη 23 Απριλίου)το έργο  ¨Περιμετρική οδός Μακρυνείας από Ζευγαράκι έως Δαφνιά¨ και προσωρινός μειοδότης ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία ΝΙΟΒΗ ΑΤΕ – ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α. Ε
 Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 12.000.000,00 ευρώ  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών είναι 24 μήνες.....


 Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το  έργο αφορά την κατασκευή οδού, στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της λίμνης Τριχωνίδας, εναλλακτικά και παράλληλα προς την υφιστάμενη επαρχιακή οδό που συνδέει τους οικισμούς από Ζευγαράκι έως Δαφνιά.  
 Λόγω της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου της επαρχιακής οδού εντός των οικισμών, αυτή έχει καταστεί πλέον ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, ώστε να καλύψει τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής.
 Η νέα οδός παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, πλην των οικισμών Τριχωνίου και Δαφνιά. Αποτέλεσμα της δημιουργίας της οδού είναι να απαλλάξει από τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα τους παραπάνω οικισμούς. Η αφετηρία της οδού είναι στον οικισμό Ζευγαράκι και το τέρμα της στον οικισμό Δαφνιά.
 Σε όλο το μήκος της, βρίσκεται δίπλα από την αρδευτική διώρυγα ΔΧΙV, περιοριζόμενη μέσα στην ζώνη απαλλοτρίωσης της διώρυγας αυτής. Το έργο προβλέπει την κατασκευή δρόμου μήκους 17Km, συνολικού πλάτους 7 μ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, κατασκευή πέντε νέων γεφυρών, κατασκευή τεχνικών έργων διευθέτησης όμβριων υδάτων, ηλεκτροφωτισμό κόμβων, στηθαία ασφαλείας όπου απαιτείται και σήμανση της οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο