Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παύλος Μοσχολιός: Να μην καταργηθεί το Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου


               Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, περί διακοπής λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επανέρχεται εκ νέου με αίτημα τον ορισμό συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για το εν λόγω θέμα.

           Η προηγούμενη επιστολή  που στάλθηκε στις 15 /01/2003 είχε ως εξής: 
«Κύριε Υπουργέ,
            Σε συνέχεια παλαιότερων επιστολών μου, (με τελευταία την με αριθμ. πρωτ. 101477/23-11-2012), επανέρχομαι σήμερα στο θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Αγρινίου........

 
  .........προκειμένου να ζητήσω τον ορισμό μιας συνάντησης εργασίας, στην οποία θα σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για την αναγκαιότητα λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος και την ορθολογική αξιοποίηση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου.
      Το αεροδρόμιο, αναπτύσσεται σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ο διάδρομός του έχει διαστάσεις περίπου ίδιες με αυτές των αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου και γενικότερα οι προδιαγραφές του μπορούν να εξυπηρετήσουν μία μοίρα πολεμικών αεροσκαφών.
      Επίσης, άμεσα μπορεί να γίνει η εγκατάσταση Μοίρας Αεροσκαφών Πυρόσβεσης  CL-215. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορούν η ύπαρξη των απαραίτητων εγκαταστάσεων, η μηδενική εναέρια κυκλοφορία, η αποσυμφόρηση του αεροδρομίου της Ελευσίνας και η ύπαρξη της λίμνης Τριχωνίδας η οποία, λόγω του γλυκού νερού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ασκήσεις – δοκιμές συντήρησης, χωρίς να προκαλεί φθορές στα αεροσκάφη.    
            Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να αναπτυχθούν, χωρίς να εμποδίζουν οποιαδήποτε πιθανή αξιοποίησή του από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα την πραγματοποίηση δρομολογίων μεταφοράς προϊόντων (CARGO).   
Κύριε Υπουργέ,
            Τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι πιθανή διακοπή λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου θα θέσει σε κίνδυνο τις άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αεροδρομίου, που θα λεηλατηθούν και θα καταστούν βορά σε επίδοξους καταπατητές, ενώ παράλληλα θα στερήσει από την περιοχή μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα, αναμένω τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μου για τον ορισμό μας συνάντησης εργασίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο