Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση της Παλιοβούνας


        Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την εξαίρεση του τμήματος στην περιοχή της Παλιοβούνας Αιτωλοακαρνανίας από την ανακατασκευή του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού.
       Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  κ.κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, Βαρεμένος Γιώργος, Γεροβασίλη Όλγα, Κανελοπούλου Μαρία, Μαντάς Χρήστος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Μαρία και Χατζηλάμπρου Βασίλης σχετικά με την εξαίρεση του τμήματος στην περιοχή της Παλιοβούνας Αιτωλοακαρνανίας από την ανακατασκευή του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού............



Αναλυτικά οι βουλευτές στην κατατεθείσα ερώτηση αναφέρουν:

     «Πληροφορούμεθα ότι υπάρχει απόφαση, ενόψει της ενδεχόμενης επανεκκίνησης κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων να εξαιρεθεί, σ’ ότι αφορά την επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού το τμήμα στην τοποθεσία Παλιοβούνα Αιτωλοακαρνανίας. Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου (μήκους 10 περίπου χλμ)  είναι από το πιο επικίνδυνα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πάρα πολλά τροχαία δυστυχήματα. Μία τέτοια εξέλιξη αφενός μεν απαξιώνει το έργο της Ιόνιας Οδού αφετέρου δε υποβαθμίζει την οδική σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας».
     Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «για άλλη μια φορά η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος βιώνουν τις συνέπειες της μη προτεραιότητας. Εάν ευσταθούν οι ως άνω πληροφορίες θεωρούμε την εξαίρεση αυτή απαράδεκτη».
      Καταλήγοντας στην ερώτησή τους, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν αληθεύουν οι πληροφορίες σχετικά με την μη ένταξη του συγκεκριμένου τμήματος στο έργο της επανεκκίνησης της Ιόνιας Οδού και στην περίπτωση αυτή με ποιο σκεπτικό και με ποιο δικαίωμα αφήνεται μια ολόκληρη περιοχή, η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος σε εκκρεμότητα, όταν όλοι ξέρουμε με πόσο αίμα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων έχει βαφτεί το εν λόγω επικίνδυνο σημείο;



Το Γραφείο Τύπου 

1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσο μακάκες αυτοί που μας κυβερνάνε που είναι ικανοί να κατασκευάσουν ένα οδικό άξονα Πάτρα - Ιωάννινα με 3ης-4ης λορίδες και διάζωμα και να αφήσει την παλιοβούνα έτσι όπως είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο