Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στο Μεσολόγγι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας;


        Αργά χθες το απόγευμα επιβεβαιώθηκε πως η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι τελικά το Μεσολόγγι και όχι η Πάτρα, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα την  Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν διαρρεύσει από το πρωί.
     Στην Πάτρα, αναμένονται νέες αντιδράσεις εφόσον  η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί  ενώ στο Μεσολόγγι το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό, αφού μεταφέρεται με βεβαιότητα η σχετική πληροφορία......



    Ήδη ΜΜΕ της Πάτρας, εγκαλούν τους πολίτικους εκπροσώπους της Αχαΐας για την εξέλιξη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και επισήμως οι ανακοινώσεις.

Το blog fimotro, έγραψε συγκεκριμένα το πρωί:
      Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. 
     Χθες, ολοκληρώθηκε η αποστολή στο ΣτΕ των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων που υλοποιούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και σε αυτά αφενός δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομοσπονδία των πέντε πανεπιστημίων της Αττικής (Οικονομικό, Πάντειο, Γεωπονικό, Πειραιώς, Χαροκόπειο) που είχε εξαγγελθεί ότι θα λειτουργήσει με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» αφετέρου προβλέπεται ότι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου και Ιονίων Νήσων θα είναι το Μεσολόγγι.
        Το ζήτημα αυτό προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις στο ΤΕΙ Πατρών όπου, προ ημερών, είχαν σημειωθεί επεισόδια όταν ομάδα φοιτητών κράτησε υπό ομηρία τον πρόεδρο του ιδρύματος, Σ. Καπλάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο