Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Άκτιο-Αμβρακία: Σε νέα φάση περνά το έργο με την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ


        Μία διαφορετική μέρα ξεκινά σήμερα για το έργο του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία.  Μετά την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ από τον Άκτωρα η πρώτη εργολαβία στον οδικό άξονα, δηλαδή τα 22χλμ πρώτα χιλιόμετρα από το Άκτιο περνά στον μεγάλο τεχνικό όμιλο του Άκτωρα.
      Φυσικά η πρώτη εργολαβία ήταν ήδη σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, άρα δεν φέρνει κάποια σαρωτική αλλαγή στο έργο σε αυτό το τμήμα. Το ερώτημα που γεννάται είναι τι γίνεται με τις υπόλοιπες 3 εργολαβίες που πραγματοποιούνται από την Ιόνιας και τις άλλες εταιρείες του ομίλου Μαρούλη......



      Προς το παρόν οι εργολαβίες αυτές έχουν πάρει ανάσα ζωής καθώς είχαν τεθεί σε διαδικασία έκπτωσης αλλά η διοίκηση της Ιόνιος είχε πείσει πως μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες στα 3 έργα. Μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί  να έχουμε εκ νέου προβλήματα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΕΓΕΚ
      Ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο ξεκίνημα στις 4 εργολαβίες. Ο όμιλος Μαρούλη μένει με αρκετά έργα και χωρίς τα προβλήματα της «μεγάλης ΑΕΓΕΚ. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου  που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 έπρεπε συμβατικά να έχει ολοκληρωθεί.. τον προηγούμενο μήνα.
     Δυστυχώς λόγω των μεγάλων προβλημάτων των εταιρειών κατασκευής και της κρίσης της χώρας το χρονοδιάγραμμα έχει ανατιναχθεί στον αέρα και ακόμα δεν υπάρχει σχεδιασμένη νέα προθεσμία ολοκλήρωσης.
        Όπως όλα δείχνουν πάντως μέσα στο 2014 θα έχουμε την ολοκλήρωση του δυτικού τμήματος ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα φαίνεται πως βαίνουν προς ολοκλήρωση το 2015. Επίσημες ανακοινώσεις όμως δεν έχουμε αλλά αναμένουμε.
      Να θυμίσουμε πως ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία έχει μήκος 48χλμ και είναι δρόμος  κάθετος στην Ιόνια Οδό. Θα συνδέονται λίγο πριν την λίμνη Αμβρακία και θα καταλήγει λίγο πριν την υποθαλάσσια σύνδεση Άκτιο-Πρέβεζα.
      Θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος 2 λωρίδων ανά ρεύμα κυκλοφορίας  με διαχωριστική νησίδα.  Με την ολοκλήρωση του, η Δυτική ακτή της χώρας και τα Ιόνια Νησιά θα αποκτήσουν μία πολύ πιο σύντομη σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα.
     Μία διαδρομή από το Άκτιο μέχρι την Πάτρα θα διαρκεί  περίπου 70 λεπτά, μέχρι τα Ιωάννινα 60 λεπτά και μέχρι την Αθήνα περίπου 3 ώρες.

Ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο