Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κινητοποίηση αγροτών στο ΥΠΕΚΑ


      Με το σύνθημα «δεν είμαστε επενδυτές ή επιχειρηματίες που από πλεόνασμα χρημάτων αναγκαστήκαμε να στραφούμε στα φωτοβολταϊκά, αλλά φτωχοί και μεροκαματιάρηδες παραγωγοί που ψάχναμε για συμπληρωματικό εισόδημα» διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πολυάριθμοι αγρότες από όλη την Ελλάδα.......

    Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς ζήτησε να αρθούν επιτέλους οι αδικίες των αγροτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ έκανε λόγο για πόλεμο συμφερόντων και ανεξήγητες επιλογές εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες οδηγούν σε απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν είναι επενδυτές, αλλά αγρότες.
«Η εισφορά που μας επιβάλλεται είναι εξοντωντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουπιάς, από το Αγρίνιο, μια περιοχή που αρκετοί αγρότες στράφηκαν στην «πράσινη ενέργεια».
«Για εξαπάτηση των αγροτών από το κράτος, καθώς άλλα έταζαν και άλλα υλοποίησαν τελικά», έκανε λόγο το μέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.
    Οι παραγωγοί πέταξαν και έσπασαν πάνελς φωτοβολταϊκών, ενώ τα περιέλουσαν με γάλα και αγροτικά προϊόντα, όπως λεμόνια, σπαράγγια και ελιές.
     Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζει και η ΠΑΣΕΓΕΣ, με τον πρόεδρο Τζανέτο Καραμίχα, να κάνει λόγο για «δίκαια αιτήματα». Εκτός των άλλων στη διαδήλωση που συνεχίζεται, ενώ αντιπροσωπεία αγροτών από το Αγρίνιο αναμένεται σε λίγο να δει τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασ. Παπαγεωργίου, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης, τα μέλη Παναγιώτης Πεβερέτος, Θεοχάρης Γκουλιούμης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Παράλληλα, η επιτροπή αγώνα των παραγωγών θα μεταβεί στη βουλή για να επιδώσει σχετικό ψήφισμα στους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μπίκας-www.paseges.gr





Πηγή: agriniopress.gr

3 σχόλια:

  1. Μυρίστηκαν εύκολο χρήμα οι αγρότες και τρέξανε και γέμισαν τα χωράφια καθρευτάκια, όσα δεν ήταν και πολύ καλά στην παραγωγή, γιατί όσα είναι καλά στην παραγωγή τα βάζουν καπνό και τον πουλάνε 15 και 30 ευρώ μαύρα. 60%να είναι οι φορολόγηση στα καθρευτάκια και να γίνει και ένας καλός έλεγχος σε όσους εισπράττουν χιλιάδες επιδοτήσεις από μαϊμού καλλιέργειες. Είναι η ποιο ευνοούμενη κοινωνική ομάδα της χώρας, ζούνε μόνο από επιδοτήσεις, έχουν την μικρότερη φορολόγηση και την καλύτερη ασφάλεια με το μικρότερο κόστος και έχουν πριν πολλά χρόνια πρόσφεραν στην Ελλάδα τώρα προσφέρουν στα ανατολικά κράτοι Ρωσία, Ουκρανία κτλ αφού όλες τις επιδοτήσεις της τρώνε στις πουτάνες αντί να βελτιώσουν της παραγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που έγραψα για τους αγρότες βάλε σε παρακαλώ αν θές απο κάτω τον όνομα ο '''περιπτεράς''' ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ...ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ...ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ Μ,ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ,ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΣΤΩ ΤΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΗΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ....ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ Ν ΧΩΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ..ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ Τ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΤΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ...ΚΑΙ ΑΣΕ Τ ΦΤΩΧΟ ΤΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΟΥ ΤΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ Τ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο