Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων συμμετείχε σε εκδήλωση για τον Φιλελληνισμό στην Πρέβεζα


19 Απριλίου, ημέρα τιμής του Φιλελληνισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης

        Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τον Φιλελληνισμό με δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.κ. Χρυσόστομος. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. 
     Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Πρέβεζας, Κος Ευάγγελος Συγκούνας. Κατατέθηκαν στέφανοι και τον Εθνικό ύμνο  έψαλλε ομάδα μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Πρέβεζας.
      Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ με κατάθεση στεφάνου από τον Κο Νικάκη Επαμεινώνδα Διευθυντή Τεχνικού Λυκείου Βόνιτσας...........



       Ο σύλλογος ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ  έχει ανακηρύξει το έτος 2013 ως έτος τιμής των Φιλλελήνων Γαριβαλδηνών. 
     Η συμμετοχή της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ έγινε δεκτή με ικανοποίηση και ενθουσιασμό, καθόσον το θέμα του Φιλελληνισμού έχει περιοριστεί μόνο στην περίοδο της επανάστασης του 1821. 
      Με τις τελευταίες ιστορικές έρευνες του συλλόγου αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της συμμετοχής των φιλελλήνων Γαριβαλδηνών τόσο στον πόλεμο του 1897, καθώς και σε αυτόν του 1912. 
      Σημειώνουμε ότι στον πόλεμο του 1897 οι Φιλέλληνες Γαριβαλδηνοί ήλθαν στην Πατρίδα μας με τρείς Λεγεώνες (Ριτσιώτι Γαριβάλδη - Α. Κιπριάνι - Μπερτιέ). Στον πόλεμο του 1912 ήλθε ο Ριτσιώτι Γαριβάλδη με 5 λεγεώνες.
          Από τους συλλόγους της Πρέβεζας εκδηλώθηκε θερμό ενδιαφέρον για την συνεργασία και συμμετοχή τους στους εορτασμούς για τους Φιλέλληνες Γαριβαλδηνούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο