Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ν. Μωραΐτης ΚΚΕ: Δακοκτονία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στο χαράτσι που πληρώνουν οι ελαιοπαραγωγοί (VIDEO)



     Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη στη Βουλή, όχι μόνο δε διέψευσε το ενδεχόμενο αυτό, αλλά μάλιστα δήλωσε με νόημα, πως το ύψος της εισφοράς για τη δακοκτονία «παραμένει σταθερό τα τρία τελευταία χρόνια» και πως το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ, «ενώ για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα χρειάζονται πάνω από 20 εκατ. ευρώ».........



Ο Ν. Μωραΐτης, με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προγραμμάτων δακοκτονίας στο νομό Χανίων και γενικότερα στην Κρήτη, ανέδειξε τα μεγάλα αδιέξοδα των ελαιοπαραγωγών σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής.
Απαίτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι δακοκτονίες σε όλη τη χώρα, καταγγέλλοντας πως υπάρχουν περιοχές που δεν έχει γίνει ακόμα καμία και επεσήμανε πως αν δε γίνει σε κάθε δήμο, τότε τα προγράμματα είναι αναποτελεσματικά.
Τόνισε επίσης πως το κόστος της δακοκτονίας γίνεται με χρήματα των ελαιοπαραγωγών και κατήγγειλε τα σχέδια για αύξηση των σχετικών εισφορών.
Ο Μ. Χαρακόπουλος ισχυρίστηκε πως στρατηγική της κυβέρνησης είναι η στήριξη παραγωγικών κλάδων όπως του ελαιόλαδου και της πράσινης ελιάς και εξέφρασε ευχολόγια πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί.
Υποκριτικό χαρακτήρισε το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης ο Ν. Μωραΐτης, τονίζοντας πως ενώ δηλώνει πως «νοιάζεται» για να υπάρξει αύξηση στην αγροτική παραγωγή σε μια χώρα με αρνητικό ισοζύγιο στον αγροτικό τομέα, δεν παίρνει το παραμικρό μέτρο για προϊόντα, που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να είναι αξιόπιστα όταν φτάνουν στην παραγωγή.

Προειδοποίησε πως η κατάσταση θα γίνει πιο άσχημη και κάλεσε τη φτωχή αγροτιά, να συνταχθεί με τους εργαζόμενους και να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο